کد خبر: ۴۸۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰
مديرعامل تامين اجتماعي در پاسخ به «تجارت» مطرح كرد؛
به مناسبت آغاز هفته تامين اجتماعي نشست خبري دکتر سید تقي نوربخش، مديرعامل سازمان تامين اجتماعي كشور برگزار شد گفت سازمان تامين اجتماعي 30 تيرماه را موعد زماني پرداخت مابه التفاوت افزايش حقوق فروردين ماه مستمري بگيران اين سازمان اعلام كرد .
به مناسبت آغاز هفته تامين اجتماعي نشست خبري دکتر سید تقي نوربخش، مديرعامل سازمان تامين اجتماعي كشور برگزار شد گفت سازمان تامين اجتماعي 30 تيرماه را موعد زماني پرداخت مابه التفاوت افزايش حقوق فروردين ماه مستمري بگيران اين سازمان اعلام كرد و همچنين خبر داده كه پرداخت 5 هزار میلیارد تومان بدهی دولت در بودجه سال 96 مصوب شده که در حال تدوین آیین‌نامه مربوط در سازمان برنامه هستند تا بتدریج مطالبات دولت به سازمان تامين اجتماعي تسویه شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و در نشست خبري خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار «تجارت» مبنی بر وضعیت تخت‌های بیمارستانی کشور به لحاظ کمی و کیفی و همچنین پراکندگی آنها در سطح استان‌هاي مختلف کشور گفت: در حال حاظر 120 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که 100 هزار تخت متعلق به وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی و بقیه متعلق به بخش خصوصی و موارد دیگر است. نوربخش همچنين درخصوص مراجعه بیماران از سراسر کشور به شهرهای بزرگ بابت درمان و علت اين موضوع نيز تصريح كرد: باید گفت عوامل مختلفی همچون امکانات تشخیصی، تجهیزات پزشکی، مسائل فرهنگی و استقرار پزشکان متخصص دخیل است که البته سازمان تامین اجتماعی در زمان دولت یازدهم تمام تلاش خود را بکار بسته و توسعه تخت‌های بیمارستانی در مناطق کم برخوردار در دستور کار خود قرار داده است كه از آن جمله مي‌توان به افتتاح بیمارستان‌های زابل، بیرجند، ایلام و عسلویه اشاره كرد. همچنین بیمارستان‌هایی را نیز در حال احداث دارد مثل دزفول، آبادان و غیره که بزودی انشالله تکمیل خواهد شد. نوربخش همچنين راه حل موضوع مراجعه بيماران از شهرستان‌ها به تهران و ديگر مراكز بزرگ براي درمان را پياده‌سازي نظام ارجاع اعلام كرد و خاطرنشان كرد: موضوع مهم در مراجعه بیماران نظام ارجاع است و تا زمانی که حل نشود این مشکل وجود خواهد داشت، اما انشالله در دولت دوازدهم نظام ارجاع به طور کامل انجام خواهد شد.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: به تعهدات خود در این مدت به طور کامل عمل کردیم و علی رغم مضیقه‌هایی که وجود داشت مستمری بیمه شدگان را افزایش دادیم و کف حقوق به یک میلیون و 100 هزار تومان رسید. نوربخش افزود: تصویب ماده 96 که طبق قانون بر عهده دولت است و معمولا اردیبهشت و خرداد انجام می‌شود، اما امسال سعی کردیم در اردیبهشت لایحه را از طریق وزارت رفاه به دولت تقدیم کنیم که ابلاغ شد لذا مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین در 30 تیرماه پرداخت می‌شود. وي با بیان اینکه 25 تیرماه سالروز تصویب قانون تامین اجتماعی در سال 1354 است گفت: امسال چهل و دومین سال تاسیس تامین اجتماعی براساس قانون فعلی است.
نوربخش همچنين درباره آخرین روند پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی و علت ممانعت شعب تامین اجتماعی از بیمه جدید کارگران ساختمانی گفت: بیمه کارگران ساختمانی جزو تعهداتی است که منابع آن تامین نمی شود و برای پوشش آن باید از منابع بیمه‌ای سایر اقشار استفاده کنیم که خود محل اشکال است. در سال گذشته 600 میلیارد تومان منابع بیمه کارگران ساختمانی و 1600 میلیارد تومان مصارف آن بود و این به معنای آن است که 1000 میلیارد تومان تعهدات بدون منبع داشتیم اما با اینحال بیمه کارگران ساختمانی را می‌پردازیم. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این یک چالش جدی است اما تعهدات کارگران ساختمانی را کاهش ندادیم و یک میلیون و 100 هزار نفر را پوشش دادیم افزود: در حالی که منابع آن به سازمان وارد نشده است. اخیرا هم 200 هزار نفر دیگر را در قالب ثبت نام‌کنندگان سامانه خدمات رفاهی بیمه خواهیم کرد. امیدواریم در جهت اصلاح قانون حرکت کنیم.
مديرعامل سازمان تامين اجتماعي درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: معمولا کسی که بازنشسته می‌شود و حداقلی بگیر نیست نسبت به حداقلی بگیران کمتر مشمول افزایش حقوق می‌شود. افزایش بیشتر حقوق حداقلی بگیران، برای نزدیک شدن حداقل و حداکثر حقوق صورت می گیرد اما باعث می‌شود پس از گذشت زمان این فاصله کم شود و نارضایتی غیر حداقلی بگیران را موجب شود. وی ادامه داد: هرچندسال یکبار افزایشی برای غیرحداقلی بگیران اعمال می شود. معتقدیم باید عدالت نسبی وجود داشته باشد. افزایش حقوق ها به دو ماده 111 و 96 برمی‌گردد. به گفته نوربخش ماده 96 تاکید دارد که باید متناسب با هزینه های زندگی، حقوق سایر سطوح را افزایش دهیم که امسال برای شاغلان 12 درصد بود اما تامین اجتماعی 12.5 درصد افزایش داد لذا به تعهدات قانونی عمل کردیم. برای برقراری این توازن و همسان سازی6000 میلیارد اعتبار نیاز است که در برنامه ششم پیش بینی شده و به عنوان مطالبه به حق آن را قبول داریم و اگر منابع تامین شود آن را اجرا خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بودجه سازمان در سال 96 گفت: سال گذشته بودجه ما 72هزار میلیارد تومان بود که 42 هزار میلیارد تومان آن صرف پرداخت مستمری شد. امسال بودجه سازمان 82 هزار میلیارد تومان است. چندین سال است که دچار چالش های اعتباری هستیم اما سعی کردیم به موقع به تعهدات عمل کنیم، حتی مستمری ها را طی چهار سال 81 درصد افزایش دادیم که 25 درصد بالای نرخ تورم بوده است. با این حال باید اصلاحات ساختاری صورت بگیرد، زیرا بیمه‌ها جزء ابرچالش های کشور در سالهای آتی خواهند بود.
نوربخش درباره جایگزینی دفترچه های بیمه درمانی با سیمکارت گفت: اکنون از طریق کدملی دریافت خدمات در مراکز ملکی قابل انجام است اما برای سیمکارت با مشکلات حقوقی مواجه شدیم زیرا تنها افراد باید یک کارت داشته باشند که مکاتباتی با ثبت احوال و بانک مرکزی در جریان است تا بتوانیم از یک کارت واحد استفاده کنیم. وی درباره کسر حق بیمه از اضافه کار کارمندان دولت عنوان کرد: مشکلات حقوقی بین سازمان مدیریت و معاونت حقوقی دولت و مجلس وجود داشت اما خوشبختانه همگرایی در تفسیر این قانون ایجاد و منجر به صدور بخشنامه‌ای در این خصوص شد که آن را ابلاغ کردیم. اگر شعبه ای این مورد را اجرا نمی کند به ما گزارش دهید. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره سوددهی و فعالیت شرکت رایتل گفت: بخشی از پرداخت مطالبات تا سال91 دولت به تأمین اجتماعی از طریق واگذاری بنگاهها انجام می‌شد؛ رایتل یکی از این بنگاههاست که سودده هم نبود و به تامین اجتماعی واگذار شد، اما خوشبختانه با اقدامات مدیریتی تلکام از وضعیت گذشته اش خارج شده و شرکتی است که با پشتوانه تامین اجتماعی بزرگترین دستگاه تلکام در آینده نزدیک خواهد شد.
نوربخش درباره میزان بدهی دولت به تأمین اجتماعی نیز گفت: بدهی دولت به تأمین اجتماعی در سال84، 4200 میلیارد تومان بود که در انتهای دولت دهم به 60 هزار میلیارد تومان رسید و 14.5 برابر رشد کرد و علت آن ایجاد تعهدات بدون منبع بود که سال به سال افزایش پیدا کرد که تا پایان سال 93، 80هزار میلیارد تومان شد و هرسال 20هزار میلیارد تومان به آن افزوده می‌شود. در سال 95 دولت 9200 میلیارد تومان به سازمان پرداخت کرد. خوشبختانه در برنامه ششم تسویه تدریجی بدهی‌ها پیش بینی شده است و دولت باید سالانه 10 درصد بدهی‌هایش را بپردازد.

نام:
ایمیل:
* نظر: