حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، راه اندازی بورس کالا را یکی از نقاط عطف در ایجاد نظام بازار در اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: مکانیسم بورس کالا به شفاف سازی و جذب سرمایه به سمت تولید کمک میکند، از این رو در جریان عرضه و معامله محصولات مختلف در این بورس نباید محدودیت ایجاد کنیم و به طوریکه عرضه مواد در این بورس به افزایش رقابت پذیری بازارها کمک میکند.
وی معتقد است که با تجربیات به دست آمده در این سال ها، باید همواره اصول و قواعد اقتصادی را برای تنظیم اقتصاد رعایت کنیم به طوریکه برای توسعه، راهی جز رفتن به سمت مکانیسم عرضه و تقاضا و ایجاد رقابت در اقتصاد نداریم.
بیشتر بخوانید: شفافیت آماری از دستاوردهای بورس کالا در اقتصاد است
نماینده مردم اصفهان در مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا در ماههای اخیر با قیمت گذاری برخی کالاها، از اقتصاد رقابتی و سازوکار عرضه و تقاضا فاصله گرفتیم گفت: بله ما هم قبول داریم که در چندماه گذشته از اقتصاد رقابتی دور شدیم، اما این زمانها خاص و مقطعی است و بدون شک تلاش برای کنترل بازارها در یک برهه کوتاه از سوی دولت انجام میشود.
فولادگر توضیح داد: یک بار در ۵ سال پیش و بار دیگر در چند ماه گذشته به دلیل نوسانات شدید ارزی و شرایط تحریمی، مسوولان مجبور به اتخاذ تصمیماتی کنترلی شدند که رقابت صددرصدی را از صنایع و بورس کالا گرفت؛ اما تکرار میکنم که اهمیت جایگاه بورس کالا در اقتصادمان که شفافیت بازارها و کشف واقعی و عادلانه قیمتها را به ارمغان آورده، برای همه پذیرفته شده است، اما در شرایط بحرانی خاص بعضا تصمیمهایی به ناچار گرفته میشود که روی اثرات این تصمیمها نیز بحث وجود دارد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: نکته حایز اهمیت این است که در این شرایط بحرانی نیز تصمیمها باید به گونهای گرفته شود که مصرف کننده اصلی و مردم مورد حمایت قرار گیرند که به دلیل شفاف نبودن همه بخشهای اقتصادی این موضوع نیز به سختی محقق میشود.
فولادگر تصریح کرد: که در ماههای گذشته پس از قیمت گذاری بر روی چند کالا، در آخر با برداشتن سقف رقابت از معاملات بورس کالا، تعادل به بازارها برگشت و بازهم شاهد آن بودیم که مکانیسم بورس کالا توانست کمک کننده اقتصاد باشد.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ مجلس بار دیگر تاکید کرد: کنترل دستوری بازار مورد حمایت نیست و ورود دولت در مواقع خاص نیز باید حداقلی باشد به این ترتیب هیچ گاه روند قیمت گذاری و کنترل دستوری بازار برای عموم کالاها رخ نمیدهد چراکه دولتی شدن بازارها، نتیجه مثبتی برای اقتصاد به همراه نخواهد داشت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: باید از رویدادهای گذشته درس بگیریم تا در سختترین شرایط هم قواعد اقتصادی را برای پیاده سازی اهدافمان در تنظیم بازارها بکار گیریم؛ از این رو بهترین ابزار برای تنظیم بازار براساس قواعد و اصول اقتصادی، بورس کالاست.
نمایده مردم اصفهان در مجلس در پایان گفت: باید کشف قیمت کالا و محصولات بهگونهای باشد که از ناهنجاریهایی مانند قاچاق و رانت جلوگیری شود و این مهم با عرضه محصولات و کالاها در بورس کالا محقق خواهد شد.