کد خبر: ۷۱۸۶۰
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۰
مزیت بورس کالا به اعتقاد رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
ورود فولاد به بورس کالا دو مزیت عمده داشت و آن نزدیک شدن قیمت ها به حاشیه بازار و انتقال سود از واسطه ها به تولید و نیز انگیزه برای ورود بهش خصوصی به صنعت فولاد کشور بود.
بخش خصوصی به جرگه تولیدکنندگان فولاد پیوستدکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درخصوص نقش بورس کالا در توسعه صنعت فولاد گفت: قبل از راه اندازی بورس کالا در شهریور سال ۸۲ فولاد مشمول قیمت گذاری از طریق وزارت بازرگانی بود که این امر تفاوت قیمت قابل توجهی را میان قیمت درب کارخانه (قیمت گذاری شده از سوی وزارت بازرگانی) و قیمت های کف بازار ایجاد کرد.
وی افزود: این شرایط سبب شد واسطه گران با ترفندهایی از وزارت بازرگانی حواله خرید دریافت کرده و با قیمت های نازل خرید خود را انجام داده و با قیمت بالا در بازار به فروش برسانند. در نتیجه سودی معادل ارزش کل کالا نصیب دلالان می شد و در مقابل تولیدکننده نه تنها سودی نمی برد بلکه زیان نیز می داد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: از شهریور ۸۲ که بورس کالا راه اندازی شد و مکانیزم عرضه در بورس و کشف قیمت از طریق رقابت میان خریداران مطرح گردید، قیمت به یکباره از نرخ های دستوری و تعزیراتی به قیمت های حاشیه بازار نزدیک شد و در نهایت سودی که تا پیش از این به جیب واسطه ها می رفت به تولید و تولیدکنندگان بازگشت.
وی ادامه داد: این بازگشت سود به تولید سبب شد شرکت ها بتوانند توسعه های خود را دنبال و طرح های توسعه پیاده نمایند. همچنین شرکت ها توانستند ظرفیت های تولید را بالا برده و درنتیجه این امر سبب دلگرمی و انگیزه بخش خصوصی برای حضور در صنعت فولاد شد و آنها نیز به جرگه تولیدکنندگان پیوستند.
سبحانی خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد بعد از راه اندازی بورس کالا، ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری بخش نورد و سپس با اصلاح اصل ۴۴ قانون اساسی در بخش فولادسازی افزایش یافت.
وی تصریح کرد: امروز به جرات می توان گفت سکان صنعت فولاد به دست بخش خصوصی است.

نام:
ایمیل:
* نظر: