کد خبر: ۷۹۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ارزش ۲۰ میلیارد دلاری قاچاق در سال ۹۲ خبر داد و گفت: این میزان معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان است که دو برابر کل بودجه عمرانی کشور است.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، حبیب الله حقیقی در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: بدون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خروج از رکود و توسعه مسائل اقتصادی بسیار دشوار خواهد بود.

وی گفت: قاچاق در مسائل اجتماعی و عمومی کشور هم ایفای نقش می کند به طوری که آثار آن در مسئله بیکاری سایه انداخته است.

حقیقی افزود: اگر هر دو میلیون و 500 هزار تومان موجب ایجاد یک شغل در جامعه شود، حال این 60 هزار میلیارد تومان زمینه اشتغال زیادی را فراهم خواهد کرد.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: حجم کالاهایی از طریق معابر غیررسمی که هیچ تشریفات گمرکی و قانونی بر آن مترتب نیست، 1.3 میلیارد دلار است که از 10 معبر غیررسمی تحت عنوان کوله بر انجام می شود.

حقیقی با اشاره به اینکه 37 هزار کوله بر در مناطق مرزی کشور وجود دارد، افزود: با این رقم می توان معادل 175 هزار شغل ایجاد کرد.

وی گفت: اگر ما مسیر صحیح و سالم این حوزه را فراهم کنیم؛ نه تنها این 37 هزار کوله بر را تأمین خواهیم کرد بلکه می توانیم چیزی معادل 4 تا 5 برابر این کوله بران را شاغل کنیم.

حقیقی افزود: بسیاری از موارد تهاجم فرهنگی از طریق مسیرهای غیرمجاز و غیرقانونی پدیده قاچاق میسر می شود.

وی پرداختن به مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برای همه دستگاه های متولی در کشور یک ضرورت مهم دانست.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مشکلات و فرآیندهای رسمی صادرات و واردات کشور را به لحاظ قوانین و تعرفه ها یکی از عوامل دامن زدن به قاچاق دانست و افزود: هزینه مسیر ورود کالا از طریق قانونی تقریباً 4 برابر ورود کالای قاچاق است که نشان می دهد کاملاً قاچاق به صرفه است.

وی تنوع قاچاق را از دیگر عوامل دامن زدن به قاچاق دانست و گفت: ‌15 استان مرزی با ویژگی های جغرافیایی و مسائل معیشتی متفاوت همچنین با سیستم های اقتصادی متفاوت و بعضاً بی ثبات موجب شده است دامنه قاچاق تنها محدود به کالای غیر ممنوع نباشد.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تأمین منابع مالی و حمایتی گروه های تروریستی نظیر داعش را از طریق قاچاق بیان کرد و گفت: آثار قاچاق در حوزه امنیتی مشهود است.

حقیقی  افزود: ورود دارو و لوازم بهداشتی از مسیر قاچاق آثار سویی بر حوزه سلامت می گذارد که صدمات آن غیر قابل جبران است.

وی قاچاق را موجب تغییر نگاه به سبک زندگی نیز دانست و گفت: در برخی از مناطق کشور بر اساس سود باز آورده قاچاق، بچه های دبیرستانی تحصیل را رها می کنند و به قاچاق سوخت مشغول می شوند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در برنامه پنج ساله باید در مسیر کاهش قاچاق به گونه ای پیش برویم که قاچاق کالا و ارز کنترل و مهار و به عنوان معضل اقتصادی رفع شود.

وی افزود: باید برنامه ریزی های ما بیشتر بر علت های بروز  قاچاق کالا باشد در غیر اینصورت برخورد با معلول ما را به جایی نخواهد رساند. در این مدت بیشتر در برخوردها به معلول پرداخته ایم و علت ها را بررسی نکرده ایم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه اکنون در بحث قاچاق سوخت با حجم قابل توجهی روبرو هستیم، افزود: در حوزه های مقصدی و خروجی هر چقدر هم برخورد شود تا منشاء سوخت اصلاح نشود کار به جایی نخواهیم برد.

حقیقی گفت: باید فرآیند کنترل مبدا ، مسیر و مقصد را طی کنیم و ببینیم این سوخت از کجا می آید و به کجا می رود چون یک مسیر ورودی و خروجی دارد که اگر آن را کنترل کنیم هزینه برخورد در خروجی را کم خواهیم کرد در غیراینصورت این سیکل همیشه ادامه پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه ما باید برنامه های خود را به اقدامات پیشگیرانه سوق دهیم، افزود: در این حوزه هم در بحث مقابله به سمت مقابله با دانه درشت ها رفتیم تا در کنار پیشگیری و مقابله بتوانیم به نتیجه برسیم.

حقیقی افزود: در حوزه برخورد با قاچاق کالا و ارز، نیروی انتظامی زحمات زیادی کشیده که قابل قدردانی است اما در شرایط کنونی در مسائل اقتصادی کشور نیازمند فضای ایمن در حوزه فعالیت های اقتصادی هستیم .

وی گفت: مجموعه ناجا جزء طلایه داران این مبارزه است و در واقع مبارزه در مسیر تامین امنیت اقتصادی بیشتر از مسائل دفاعی و سایر حوزه هاست، چون این حوزه از پیچیدگی خاصی برخوردار است و باید یک حوزه وسیع تر از گذشته برای ناجا در بحث مبارزه باید قائل شد.

حقیقی در ادامه به گزارش عملکرد 9 ماهه اشاره کرد و گفت: در این مدت پرونده های بالای 500 میلیارد تومان ، 215 فقره است و پرونده های بین صد تا 500 میلیون تومان نیز 1569 پرونده و  زیر صد میلیون تومان نیز 64 هزار پرونده است.

وی  افزود : اگر بخواهیم برای پرونده های زیر صد میلیون تومان میانگین در نظر بگیریم ارزش ریالی هر کدام از پرونده های زیر صد میلیون تومان بین 10 تا 15 میلیون تومان می شود که نشان دهنده آن است که حجم مبارزه را روی موارد کوچک بسته ایم در حالی که باید به گونه ای عمل شود که بیشتر برخوردهای ما روی عناصر اصلی و دانه درشت باشد .

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در بحث برخورد با دانه درشت‌ها به تازگی در جنوب کشور (میناب) در یک محموله 5 میلیون لیتر کشفیات داشتیم که این میزان معادل پنج هزار برخورد است.

وی افزود: همچنین ناجا در دو هفته اخیر محموله پوشاکی را در تهران کشف کرده که حاصل تجمیع کالاهایی است که از مسیر کوله بری و معابر غیررسمی بوده که شامل 20 تن پوشاک به ارزش سه میلیارد تومان است.

حقیقی افزود: امیدوارم با برنامه ریزی ،  مدیریت جهادی ، عزم و اراده ملی در حوزه برخورد با قاچاق قدم های موثری برداریم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین