ممنوعیت حضور بانوان در ورزشگاهها فوتبال ایران را در آستانه تعلیق قرار داده است.
به گزارش ایلنا، ماجرای ورود بانوان به ورزشگاهها برای تماشای مسابقات فوتبال به یک کشمکش جدی میان مسئولان و تصمیمسازان عالیرتبه کشورمان و فدراسیون جهانی فوتبال شده است و در این میان هر روز گمانهزنیهای جدیدی از تحمیل هزینه سنگین به فوتبال ایران از سوی فیفا مطرح میشود و از سوی دیگر به نظر میرسد مسئولان کشور حاضر به کوتاه آمدن از مواضع خود نبوده و رفتن زیر بار این خواسته نهادهای بینالمللی مرتبط با فوتبال را خلاف آرمانهای انقلاب اسلامی میدانند و در حالیکه این شکاف هر روز عمیقتر میشود، نگرانی بابت محرومیتهای سنگین فوتبال کشورمان برای هواداران ایجاد میشود.
در حالیکه صبح امروز اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در صحبتهای خود خبر از تلاش برای ایجاد سازوکارهایی داد که هم قوانین فیفا در آن رعایت شده و ممنوعیت ورودی بانوان به ورزشگاهها رفع شود و هم تمهیدات لازم برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات نگران کننده و شکستن موازین شرعی ایجاد شده و نگرانیهای موجود در داخل کشور برطرف شود.
این صحبتهای امیدوارکننده معاون اول رئیس جمهور اینطور نشان میداد که مشکل بزرگ چند سال اخیر فوتبال ما در حال حل شدن است و جای نگرانی در این مورد نیست ولی ساعتی قبل دادستان کل کشور در این خصوص مواضع قبلی خود را تکرار کرده و به صراحت عنوان کرد که لزومی برای ورود بانوان به ورزشگاهها نیست.
حجت الاسلام منتظری در این خصوص اظهار داشت: فیفا چه کار به ورزشگاه رفتن زنان دارد؟ فیفا چه کار دارد به اینکه در کشوری 10، 500، هزار یا پنج هزار تماشاگر برای فوتبال میرود حتماً تعدادی از آنان باید زن باشند؟ اینکه گیر دادهاند که حتماً در ورزشگاههای ایران باید زنها هم باید راه پیدا کنند دلیلش این است که دلشان برای زنان ما سوخته؟ دلشان برای سالنهای ورزشی ما سوخته؟ دلشان برای این سوخته که زنها هم از فیوضات عالیه تماشای فوتبال محروم نباشند؟ این را ساده نگیرید.
این صحبتهای دادستان کل کشور نشان میدهد قرار نیست تغییری در شرایط موجود در خصوص ورود بانوان به ورزشگاهها ایجاد شود و در چنین شرایطی به احتمال زیاد باید منتظر واکنش فیفا و محرومیتهای احتمالی برای فوتبال ایران باشیم.
طبق آنچه در اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال آمده است، این مورد مطرح شده در میان موارد تبعیض جنسیتی قرار میگیرد که شامل تعلیق فوتبال یک کشور و حتی بدتر از آن، اخراج از فیفا میشود.
این بخش از اساسنامه فیفا 4.1 به صراحت نوشته شده که تخطی از این اصل، که تبیعیض جنسیتی را هم شامل میشود، در ابتدا با تعلیق و سپس اخراج از فیفا مجازات خواهد شد.
باید دید کشمکشهای موجود در نهایت به چه اتفاقی ختم خواهد شد.