مدیرعامل شرکت حفاری شمال با تاکید بر اینکه در هیچ یک از این دکلهای حفاری هیچ گونه نیروی انسانی ایرانی مشغول به کار نیست و حتی غذا و نیازهای این دکلها از دوبی تامین می شود، تصریح کرد: با این وجود، شرکت ملی نفت ایران خواستار لغو همکاری دکلهای حفاری ایرانی در خلیج فارس شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون دکل حفاری سحر یک با مالکیت ایران در طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی مشغول حفاری چاههای گازی است، اظهار داشت: هزینه کرایه این دکل ایرانی حدود 135 هزار دلار است که بسیار ارزان قیمت تر از کرایه 160 تا 180 هزار دلاری دکلهای هندی و چینی است.
وی با بیان اینکه چند سال قبل به نمایندگی از شرکت ملی نفت و وزارت نفت با هندیها برای کاهش کرایه دکلهای حفاری مذاکراتی در دهلی انجام شد، افزود: در این مذاکرات هزینه کرایه دکلهای حفاری از 220 هزار دلار تا سقف 158 هزار دلار کاهش یافت که این کاهش کرایه دکلهای هندی، صدای انتقاد برخی از مسئولان شرکت میل نفت ایران را درآورده است.
خادمی با اشاره به نامه ارسال شده از سوی پتروپارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران برای پایان کار به دکل حفاری ایرانی سحر یک در خلیج فارس، تاکید کرد: این دکل پس از سه دهه به عنوان نخستین دکل حفاری ملکی ایرانی وارد خلیج فارس شده و از نظر تجهیزات و امکانات از تمامی دکلهای حفاری چین، هندی و حتی ژاپنی پیشرفتهتر و مجهزتر است.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال، یکی از دلایل اعلام پایان کار به تنها دکل حفاری ایرانی در خلیج فارس را کرایه پائین اجاره آن عنوان کرد و افزود: این دکل حفاری ایرانی با کرایه پائین، بازار برخی از آقایان برای اخذ حق دلالی و واسطهگریها را کساد کرده است.
وی در این نشست با ارائه یکسری اسناد و مدارک و مکاتبات انجام شده با وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره دلایل اعلام پایان کار به دکل حفاری سحر یک، توضیح داد: تاکنون هیچ کدام از مسئولان شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت هیچ گونه پاسخ قانع کننده ای درباره اعلام پایان کار به این دکل حفاری ایرانی مطرح نکردهاند.
این مقام مسئول با بیان اینکه با تعلیق فعالیت دکل حفاری سحر یک نزدیک به 500 متخصص ایرانی از کار بیکار میشوند، گفت: این احتمال وجود دارد که در صورت بیکار شدن این افراد متخصص به سایر کشورهای نفتخیز منطقه خلیج فارس و جهان مهاجرت کنند.
خادمی با یادآوری اینکه اخراج تنها دکل حفاری ایرانی از پروژههای نفت و گازی ایران در خلیج فارس در حالی در حال انجام است که از مجموع 44 میدان نفتی خلیج فارس تنها 13 میدان نفت و گازی ایران توسعه یافتهاند، تصریح کرد: هم اکنون در میدان مشترک فرزاد A ایران در حالی یک دکل حفاری ندارد که عربستان با 8 دکل حفاری مشغول به کار است.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال با بیان اینکه این مجموعه در دریای خزر و برای کشور ترکمنستان هم مشغول حفاری چاههای نفت است، اظهار داشت: دستور اخراج تنها دکل حفاری ایرانی در حالی صادر شده که دولت ترکمنستان حفاری شمال را موظف کرده است که برای حفاری در این کشور به طور گسترده از نیروهای ترکمن استفاده کنیم.
وی در پایان با اعلام اینکه استخدام دکلهای حفاری خارجی با کرایه روزانه بالا منجر به خروج ارز از کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: حفاری شمال آمادگی دارد با هزینه کرایه به مراتب کمتر از دکلهای هندی، چینی و ژاپنی در میادین نفت و گاز ایران در خلیج فارس فعالیت کند.