اعتماد به آمریکا به زیر صفر رسیده است
 سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که آمریکا اصول بنیادین و بدیهی دیپلماسی را تضعیف کرد و «اعتماد ما به آن‌ها به زیر صفر رسیده است». «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه حمله غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران در میانه روند دیپلماتیک، رسواکننده بود و دشمن نتوانست در برابر منطق گفت‌وگو و تعامل ایستادگی کند، گفت: امروز برای همگان روشن است که جمهوری اسلامی اهل گفتگو و دیپلماسی است. سخنگوی وزارت خارجه ایران در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، گفت که اقدام علیه ایران با هیچ معیار حقوقی، اخلاقی یا سیاسی قابل‌توجیه نیست و بر اساس منشور ملل متحد، مصداق دقیق عمل تجاوزکارانه است.  وی این اقدام را غیرقابل‌توجیه خواند و با بیان این که تجاوز رژیم صهیونی، یک‌صدا در منطقه و جهان محکوم شد، خاطرنشان کرد: این حمله در میانه مذاکره انجام شد و همگان شاهد بودند که ایران به‌عنوان یک بازیگر تأثیرگذار، در حال گفت‌وگو بود و طرف مقابل منطق دیپلماسی و تعامل را زیر سؤال برد. به گفته بقائی، آمریکا اصول بنیادین و بدیهی دیپلماسی را تضعیف کرد و اعتماد ما به آن‌ها به زیر صفر رسیده است.

 

درها به سوی ترکیه قدرتمند و بزرگ باز شده است

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در ادامه گفت: «صفحه جدیدی در تاریخ باز شده است. من به صورت واضح می‌گویم که پروژه ترکیه عاری از ترور که الان داریم در نتیجه مذاکرات، یک معامله یا سازش نیست.» به نقل از خبرگزاری آناتولی، اردوغان گفت: «امروز درها به سوی ترکیه قدرتمند و بزرگ باز شده است. همه باید از این موضوع مطمئن باشند. اجازه نخواهیم داد تا غرور ترکیه خدشه‌دار شود و سر خم کند. ما به دنبال پروژه ترکیه عاری از ترور هستیم.» اردوغان گفت کنار گذاشتن سلاح توسط گروه تروریستی پ.ک.ک پیروزی برای ترکیه است و افزود ترک‌ها، کردها، اعراب، همه ۸۶ میلیون شهروند (ترکیه)، پیروز شده‌اند. رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: « هیچکس توانایی تقسیم ترکیه را ندارد، اما ما خسته شده‌ایم و با تلاش‌هایی برای تقسیم کردها و ترک‌ها مواجه شده‌ایم. امروز روح استقلال دوباره متولد شده است و طلوع یک ترکیه قوی در حال رونمایی است. ما بر همه موانع غلبه خواهیم کرد، به آینده نگاه خواهیم کرد و هر مشکلی را با کردها، علوی‌ها و همه گروه‌های دیگر از طریق گفت‌وگو حل می‌کنیم.»

 

 تاکید  بر عدم اختلاف میان میدان و دیپلماسی
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه هیچ اختلافی میان دیپلماسی و میدان وجود ندارد تأکید کرد: نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است. محمدرضا عارف در دیدار با تعدادی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف با تجلیل از نقش مردم در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، گفت: نقش و حضور مردم در دفاع از کشور در برابر دشمن موثر واقع شد؛ زیرا راهبرد دشمن این بود که پس از حمله به بخش نظامی کشورمان، مردم به میدان آمده و علیه نظام اقدام کنند ولی مردم سنگ تمام گذاشته و برنامه دشمن را برهم زدند. معاون اول رئیس‌جمهور با کم سابقه دانستن اجماع ایجاد شده در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی، افزود: انسجام و سرمایه اجتماعی تقویت شده است ولی حفظ آن اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این شرایط می‌تواند تغییر کند. در این ۱۲ روز حتی آن ۵۰ درصدی که در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته شرکت نکردند، نقش خود را در دفاع از کشور ایفا کردند و وظیفه ما این است که از این سرمایه مراقبت کنیم.

معرفی ۶ حقوقدان برای 
عضویت در شورای نگهبان
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد: آقایان «سید بهزاد پورسید»، «ذبیح الله خدائیان»، «هادی طحان نظیف»، «محمدرضا صارمی»، «غلام‌رضا مولابیگی» و «محمدرضا صابر» ۶ حقوقدانی هستند که از سوی رئیس قوه قضاییه به مجلس شورای اسلامی معرفی شده‌اند و با رای نمایندگان مجلس ۳ نفر از این ۶ نفر به عنوان حقوقدان به عضویت شورای نگهبان درخواهند آمد. عباس گودرزی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس از معرفی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: آقایان «سید بهزاد پورسید»، «ذبیح الله خدائیان»، «هادی طحان نظیف»، «محمدرضا صارمی»، «غلام‌رضا مولابیگی» و «محمدرضا صابر» ۶ حقوقدانی هستند که از سوی رئیس قوه قضاییه به مجلس شورای اسلامی معرفی شده‌اند. وی اظهار کرد: بر این اساس از میان این افراد ۳ نفر با رأی نمایندگان برای مدت ۶ سال به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب خواهند شد. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: پایان هفته جاری، رای‌گیری برای انتخاب ۳ نفر از اعضای حقوقدانان شورای نگهبان انجام می‌گیرد.

اخراج دسته‌جمعی ۱۳۵۰ دیپلمات
 در وزارت خارجه آمریکا
وزارت خارجه آمریکا روز جمعه اخراج بیش از ۱۳۵۰ کارمند مستقر در آمریکا را آغاز کرد؛ اقدامی که دولت دونالد ترامپ در چارچوب بازسازی بی‌سابقه بدنه دیپلماسی پیش می‌برد و منتقدان می‌گویند این کار توان آمریکا برای دفاع و پیشبرد منافعش در جهان را تضعیف خواهد کرد. این اخراج‌ها که شامل ۱۱۰۷ کارمند خدمات کشوری و ۲۴۶ افسر خدمات خارجی مستقر در آمریکا می‌شود، در زمانی رخ می‌دهد که واشنگتن با بحران‌های متعددی در سطح جهانی دست‌وپنجه نرم می‌کند: جنگ روسیه در اوکراین، جنگ تقریباً دوساله غزه، و تنش‌های فزاینده بین رژیم صهیونیستی و ایران در غرب آسیا. 

پ.ک.ک شرط ورود به عرصه 
سیاسی را اعلام کرد
حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) خواهان آزادی رهبر محبوس این حزب برای ورود به عرصه سیاسی شد. «بسی هوزات» رئیس مشترک کمیته اجرایی پ.ک.ک به خبرگزاری فرانسه گفت: آزادی «عبدالله اوجالان»، رهبر محبوس پ.ک.ک شرط و خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است. وی گفت: اگر این شرط به سرعت محقق شود می‌توانیم بازگردیم و همه چیز ظرف یک هفته حل و فصل شود وگرنه احتمالا روند صلح با موفقیت ادامه نخواهد یافت. وی گفت: ما خواهان بازگشت به ترکیه و ورود به سیاست دموکراتیک هستیم. اما باید اصلاحاتی در قانون اساسی و اصلاحات قانونی جدی و طولانی صورت گیرد. بدون ضمانت‌ها سرنوشت ما زندان یا مرگ است.

تاکید فرستاده آمریکا بر ادغام نظامیان کرد در جامعه سوریه
سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه گفت اگر سازمان تروریستی پ.ک.ک/یگان‌های مدافع خلق در سوریه به سرعت برای ادغام در جامعه اقدام نکند، با دولت‌های ترکیه و سوریه دچار مشکل خواهد شد. «تام باراک» سفیر آمریکا در ترکیه و فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه به خبرگزاری آناتولی گفت: «ایالات متحده تمام تلاش خود را خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که تصمیمی منصفانه و مناسب گرفته می‌شود. اگر آنها می‌خواهند به آمریکا بیایند و با ما زندگی کنند، می‌توانند این کار را انجام دهند.» او ریشه‌های این گروه‌ها را با این جمله توضیح داد: «یگان‌های مدافع خلق (YPG) از شاخه‌های مختلف پ.ک.ک و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) (قسد) از شاخه‌های مختلف یگان‌های مدافع خلق پدید آمده‌اند.»

بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا
دادستانی ایالات متحده اعلام کرد یک شهروند ایرانی در این کشور به اتهام آنچه تلاش برای صادرات غیرقانونی قطعات الکترونیکی پیشرفته به ایران عنوان شده، بازداشت شده است. دفتر دادستانی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که یک شهروند ایرانی و دارای اقامت دائم قانونی در آمریکا که بنیانگذار و مدیر اجرایی یک شرکت مهندسی مستقر در تهران است، در ارتباط با کیفرخواست فدرال که او را به صادرات غیرقانونی قطعات الکترونیکی پیشرفته به ایران در نقض تحریم‌های ایالات متحده متهم می‌کند، دستگیر شده است. 

عراقچی: ایران به تکنولوژی هسته‌ای دست پیدا کرده و ثابت شد با بمباران از بین نمی‌رود

گروه سیاسی: «سید عباس عراقچی» بعد از ظهر دیروز -شنبه- در نشست با سفرا و کارداران و روسای نمایندگی‌های خارجی در تهران گفت: از همه کشورهایی که تجاوز آشکار رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند و با دولت و ملت ایران ابزار همدردی کردند، تشکر می‌کنم.
به گزارش «تجارت»، وی در ادامه گفت: تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران خلاف حقوق بین‌الملل بود و این که تعدادی از کشورها این تجاوزات را محکوم نکردند، جای تاسف دارد. وزیر امور خارجه افزود: حدود ۱۲۰ کشور تجاوز رژیم صهیونسیتی و آمریکا به ایران را محکوم کردند. عراقچی با بیان این‌که «متاسفانه شورای امنیت این تجاوزات را محکوم نکرد»، گفت: شورای حکام نیر حاضر نشد که این تجاوزات را محکوم کند. در این حملات تاسیسات هسته‌ای ایران آسیب دید ولی آسیب بیشتر متوجه معاهده منع  اشاعه و حقوق بین‌الملل شد.

همکاری ما با آژانس متوقف نشده است
وی  با بیان این که «ایران عضو متعهد ان‌پی‌تی بوده است و با آژانس همکاری داشته است» گفت: همکاری ما با آژانس متوقف نشده است، فقط شکل جدیدی به خود گرفته است. از این به بعد ارتباط با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی مدیریت می‌شود. وزیر امور خارجه در همین ارتباط تصریح کرد: تقاضای آژانس برای ادامه همکاری با ایران مورد به مورد توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و با در نظر گرفتن ایمنی و امنیت در ارتباط با آن تصمیم‌گیری می‌شود.

برای نزدیکی بازرسان به مراکز هسته‌ای مورد حمله واقع شده، امنیت و ایمنی مورد توجه است
عراقچی ادامه داد: این یک واقعیت است که تاسیسات هسته‌ای ما مورد حمله نظامی قرار گرفته است و نزدیکی به این مراکز در حال حاضر دارای خطراتی است از جمله اشاعه مواد رادیواکتیو و یا انفجارات مهمات باقی مانده از جنگ و برای ما برای اینکه بازرسان به این مراکز نزدیک شوند موضوع امنیت و ایمنی مورد توجه است. وی ادامه داد: همکاری ما با آژانس قطع نشده است و شکل و مسیر جدیدی به خود گرفته است.

هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی وجود ندارد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: هیچ راهی جز بازگشت به دیپلماسی و یک راه حل مذاکره شده و توافق شده وجود ندارد و جنگ اخیر این موضوع را بیش از پیش ثابت کرد. عراقچی ادامه داد: ایران کماکان آمادگی دارد که از مسیر دیپلماسی این اطمینان را ایجاد کند، البته قبل از آن باید طرف‌های مقابل در ما ایجاد اطمینان کنند که خواهان دیپلماسی هستند نه اینکه دیپلماسی پوششی برای اهداف و مقاصدشان است.

استفاده از اسنپ بک به معنای پایان یافتن نقش اروپا در موضوع هسته‌ای ایران است
وی با بیان اینکه «ما در جریان مذاکرات با آمریکا، با سه کشور اروپایی ( آلمان ، فرانسه و انگلیس) نیز  در رایزنی و تعامل بودیم»، گفت: آنها می‌توانند در دیپلماسی نقش ایفا کنند، یک اشتباه بزرگی که سه کشور اروپایی دارند این است که فکر می‌کنند ابزار اسنپ بک که در دست آنهاست به آنها قدرت بازیگری در موضوع هسته‌ای ایران را می‌دهد در حالی که این یک برداشت اشتباه است و اگر این کشورها به سمت استفاده از اسنپ بک بروند حل موضوع پرونده هسته‌ای ایران را پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌کند، اشتباهی که آمریکایی‌ها با رفتن به سمت گزینه نظامی انجام دادند و اروپایی‌ها با استفاده از اسنپ بک انجام می‌دهند و این مسائل باعث می‌شود که مذاکره و دیپلماسی سخت‌تر شود. این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: استفاده از اسنپ بک به معنای پایان یافتن نقش اروپا در موضوع هسته‌ای ایران است.

امیدواریم عقلانیت به کشورهای اروپایی و آمریکا برگردد
 عراقچی ادامه داد: با توجه به تجربه اخیری که شاهد آن بودیم امیدواریم که عقلانیت به کشورهای اروپایی و آمریکا برگردد و آنها با کنار گذاشتن ابزار فشار به دیپلماسی برگردند چرا که هیچ راه حلی جز راه حل مذاکره شده وجود ندارد.

در هر مذاکره‌ای حق غنی‌سازی باید مورد احترام قرار بگیرد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما تاکید می‌کنیم در هر راه حل مذاکراتی و مذاکره شده، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای از جمله حق غنی‌سازی باید مورد احترام قرار بگیرد. ما هیچ توافقی که در آن غنی‌سازی وجود نداشته باشد، نخواهیم داشت. غنی سازی از دستاوردهای بزرگ علمی دانشمندان ایران است. ما این دستاورد را پاس خواهیم داشت. برای حفظ این دستاورد فشارهای زیادی علیه ایران صورت گرفت و جنگ اخیر به ما تحمیل شد. وی ادامه داد: اگر مذاکراتی شکل بگیرد با توجه به شرایط ذکر شده، این مذاکرات فقط در مورد موضوع هسته‌ای خواهد بود، موضوع دیگری مشمول مذاکره نمی‌شود.

توانمندی‌های نظامی‌مان موضوع هیچ مذاکره‌ای نخواهد بود
عراقچی ادامه داد: ایران توانمند های، خود را به خصوص توانمندی نظامی‌اش را در هر شرایطی حفظ می‌کند و در جنگ اخیر به خوبی قدرت نظامی خود را  نشان داد و این توانمندی موضوع هیچ مذاکره‌ای نخواهد بود.

سلاح هسته‌ای را نه تنها غیر انسانی بلکه غیر اسلامی نیز می‌دانیم
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست گفت:  بیش از ۲۰ سال است که جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند که صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود را به کشورهایی که در این زمینه نگرانی دارند، ثابت کند و ما هر مسیری بوده، رفته‌ایم تا ثابت کنیم که برنامه هسته‌ای ایران بر اساس فتوای مقام معظم رهبری صلح‌آمیز است و صلح آمیز خواهد بود و اگر ما قصدی برای حرکت به سمت سلاح هسته‌ای داشتیم، پیش از این انجام داده بودیم و یا شاید الان بهترین بهانه را داشتیم، ولی ما به اصولی پایبند هستیم که برگرفته از اعتقادات اسلامی و انسانی ماست، ما سلاح هسته‌ای را نه تنها غیر انسانی می‌دانیم بلکه بر اساس تعالیم اسلام و فتوای مقام معظم رهبری غیر اسلامی نیز می‌دانیم.

همواره آماده گفت‌وگو در خصوص برنامه هسته‌ای خود بوده‌ایم و در آینده هم خواهیم بود
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما همواره آماده گفت‌وگو در خصوص برنامه هسته‌ای خود بوده‌ایم و در آینده هم خواهیم بود» گفت : ولی طبیعی است که باید این اطمینان حاصل شود که اگر مذاکراتی دوباره شروع شود توسط آمریکا و یا کشورهای دیگری به جنگ کشیده نمی‌شود.

آمریکایی‌ها به دیپلماسی و میز مذاکره خیانت کردند
وی خطاب به حضار خاطرنشان کرد: همانطور که می‌دانید ما در حال مذاکره بودیم که اسراییل با هماهنگی آمریکا به ایران حمله کرد و در مرحله بعد خود آمریکا، مستقیماً تاسیسات هسته‌ای ایران را مورد هدف قرار داد، آمریکایی‌ها به دیپلماسی و میز مذاکره خیانت کردند و اگر اکنون به دنبال از سرگیری مذاکرات هستند باید این اطمینان حاصل شود که مجدداً چنین کاری صورت نخواهد گرفت و  ما شاهده اینگونه اقدامات از سوی آنها نخواهیم بود.

برنامه هسته‌ای ایران از طریق بمباران و حمله نظامی از بین نمی‌رود
وزیر  امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: آمریکایی‌ها با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، رسیدن به یک راه حل مذاکره شده را سخت‌تر و پیچیده‌تر کردند در صورتی که از روز اول همه معتقد بودند برنامه هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد و بعد از حمله اخیر نیز بار دیگر ثابت شد که راه حل نظامی وجود ندارد. برنامه هسته‌ای ایران از طریق بمباران و حمله نظامی از بین نمی‌رود و آن یک دلیل ساده دارد و آن این است که ایران تکنولوژی و علم این موضوع را به دست آورده است و این علم را نمی‌توان از طریق بمباران از بین برد، اما برای اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، امکان رسیدن به یک راه حل‌های مذاکراتی شده وجود دارد همانطور که در گذشته از جمله در سال ۲۰۱۵ شاهد آن بودیم ، توافقی که در سال ۲۰۱۵ به وجود آمد نتیجه دیپلماسی بود و تمام دنیا نتیجه این دیپلماسی را جشن گرفت و پذیرفت که دیپلماسی کارساز است و می‌تواند مشکلات بسیار پیچیده را حل کند.

فون درلاین: روابط با آمریکا هرگز مثل قبل نمی‌شود

  گروه سیاسی: رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به تنش‌های اتحادیه اروپا با واشنگتن بر سر افزایش تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اروپایی گفت، روابط با آمریکا شاید هرگز مانند گذشته نشود.
به گزارش «تجارت»، اظهارات اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ماه فوریه تعرفه‌های ۲۰ درصدی بر واردات اروپایی وضع کرد. به نقل از شبکه خبری راشاتودی، اتحادیه اروپا نیز با مجموعه‌ای از تعرفه‌های تجاری خود به این اقدام پاسخ داد. ترامپ بعدا تعرفه‌ها را تا زمان مذاکرات به ۱۰ درصد کاهش داد. این توقف اکنون تا اوایل ماه اوت تمدید شده است. فون در لاین افزود: «ما معتقدیم که تعرفه‌ها به ضرر همه است. اما ساده‌لوح هم نیستیم؛ می‌دانیم که رابطه با ایالات متحده ممکن است هرگز به حالت سابق بازنگردد.»
این مقام ارشد اتحادیه اروپا ادامه داد، اولویت بروکسل برقراری ثبات در همکاری با آمریکاست. ما بی‌وقفه برای یافتن راهی به سمت یک تفاهم اولیه کار می‌کنیم. رئیس کمیسیون اروپا در ادامه واشنگتن را «مهمترین شریک تجاری و سرمایه‌گذاری» بروکسل نامید. بر اساس گزارش یوروستات، در سال ۲۰۲۴ ایالات متحده بزرگترین صادرکننده کالا به اتحادیه اروپا و دومین مقصد واردات اتحادیه اروپا پس از چین بود. کارزار تعرفه جهانی ترامپ شامل ۲۱۱ کشور می‌شود. او می‌گوید که هدفش کاهش کسری تجاری آمریکا و بهبود تولیدات داخلی است.
از دور نخست ریاست جمهوری، ترامپ کشورهای اروپایی عضو ناتو را مجبور کرده تا در امور دفاعی خود هزینه بیشتری کنند. با اینکه اعضای اروپایی ناتو با اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی در فوریه توافق کردند اما رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد کرده که کشورهای ناتو پنج درصد را مورد بررسی قرا دهند و هشدار داده: «اگر آنها هزینه دفاع خود را نپردازند، من هم از آنها دفاع نمی‌کنم.» مارک روته، دبیرکل ناتو نیز گفته بود که ترامپ حق دارد از سران کشورهای اروپایی برای افزایش هزینه‌های دفاعی خود درخواست کند. ناتو متعاقبا در ماه ژوئن با حداقل پنج درصد موافقت کرد. رهبران ناتو اصرار داشتند که افزایش هزینه‌ها با هدف بازدارندگی روسیه در بحبوحه درگیری اوکراین صورت گرفته است. برخی از مقامات اظهار داشتند که مسکو می‌تواند ظرف چند سال حمله‌ای تمام‌عیار به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا انجام دهد. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا اما این افزایش در هزینه‌های دفاعی را «بی دلیل و غیرسازنده» دانست. مقام‌های روسی بارها تاکید کرده‌اند که مسکو هرگز برنامه‌ای برای حمله به کشورهای عضو ناتو ندارد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه این اتهامات را رد کرده و گفته همه اینها بیهوده و پوچ هستند.

سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد

 گروه سیاسی:  اصغر جهانگیر در نشست خبری دیروز ضمن تسلیت ماه محرم گفت: مراسم عزاداری‌های امسال از یک ویژگی ممتاز و  برجسته ای بهره مند بود و ما امسال با تاسوعا و عاشورایی پرشورتر از همیشه روبرو بودیم. ملت ما نشان دادند که ما یک ملت ۹۰ میلیونی برای به صحنه آمدن هستیم و ایران بعنوان یک حسینیه در آمد و نشان داد خاک ایران یک حرم است و این حرم مورد توجه آحاد ملت قرار دارد. از ملت شریف و دیندار و غیور خودمان برای حضور حماسی در همه صحنه ها تشکر می‌کنم.
به گزارش «تجارت»، وی افزود: محرم امسال به صحنه نمایش اقتدار و همبستگی ملی تبدیل شد و درس بزرگی به دشمن داد. مردم ایران ثابت کردند ملت امام حسین(ع) هستند و برای دفاع از خاک خودشان حاضرند همه چیز خود را فدا کنند. سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: رژیم صهیونیستی همه قواعد را زیر پا گذاشت و با خاک و خون کشیدن کودکان و زنان و حمله به اماکن  مسکونی و زندان و ترور فرماندهان  کشورمان، همه اصول انسانی و بین المللی را زیر پا گذاشت و  به همین لحاظ قوه قضاییه موضوع پیگیری حقوقی این جنایت علیه رژیم صهیونیستی  را  در دستور کار دارد و دنیا می داند که این جنگ را ما شروع نکردیم‌ و علیه متجاوزان حتما اقدام خواهیم کرد. امیدواریم مراجع بین المللی به وظایف خود عمل کنند.
  سخنگوی قوه قضاییه، درباره اقدامات قوه قضاییه پس از حمله دشمن گفت: بر اساس تکالیف قانونی که از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شده، رصد ویژه فضای مجازی و مقابله با اکانت‌هایی که با دشمن همکاری می‌کنند در دستور کار قرار گرفته است. وی درباره آمار دقیق و قابل انتشار از این اکانت‌ها و رسانه‌های متخلف گفت: از استان‌های مختلف درخواست اطلاعات کردیم و بر اساس گزارش دادگستری تهران، ۳۲ مورد شناسایی شدند که پس از تذکر، بسیاری از آنها محتوای خود را اصلاح کردند و به همین دلیل از سایر اقدامات قضایی صرف‌نظر شد. سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: برای ۱۰ نفر از کسانی که روش خود را اصلاح نکردند پرونده قضایی تشکیل و پس از احضار و تفهیم اتهام، برخی از آنها بازداشت شدند و برخی با قرار مناسب آزاد هستند.   جهانگیر افزود: براساس گزارش سازمان اطلاعات فراجا، در یک پلتفرم نیز پرونده‌ای در دادسرای امنیتی تهران تشکیل شده است. این پلتفرم اطلاعات شرکت‌ها و اشخاص را از روزنامه رسمی استخراج و در فضای مجازی منتشر می‌کرد که به نوعی امنیت دانشمندان کشور را تهدید می‌کرد. افراد مرتبط احضار شده و پرونده‌ها در حال رسیدگی است.   سخنگوی قوه قضاییه افزود:  زندانیانی که شهید شدند زندانیان جرایم مالی بودند که در مجموع ۵ نفر از زندانیان شهید شدند. جهانگیر گفت: کمیته ای نسبت به براورد خسارات به زندانیان و خانواده انها تشکیل شده است و وسایلی که در اطراف زندان مورد آسیب قرار گرفتند مستنداتش جمع اوری می شود و نحوه جبران خسارت براورد می شود. برای براورد خسارت وارده به  مردم عادی،  دولت باید  ساز و کارش را تعیین کند.