معاون امور بین الملل قوه قضاییه در نامهای به همتایان حقوق بشری خود در بیش از ۱۵۰ کشور اعلام کرد که رژیم اشغالگر و متجاوز صهیونیستی در جریان یک جنگ تحمیلی دوازده روزه، با اتکاء به پشتیبانی گسترده اطلاعاتی، تسلیحاتی و سیاسی برخی دولتهای غربی که مدّعی دفاع از حقوق بشر هستند، مجموعهای از حملات نظامی هماهنگ، هدفمند و از پیش برنامهریزی شده را علیه جمهوری اسلامی به مرحله اجرا درآورد. به گزارش ایرنا از معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، ناصر سراج با ارسال نامهای به همتایان خود در بیش از ۱۵۰ کشور دیگر، اظهار کرد: رژیم اشغالگر و متجاوز صهیونیستی در جریان یک جنگ تحمیلی دوازده روزه، با اتکاء به پشتیبانی گسترده اطلاعاتی، تسلیحاتی و سیاسی برخی دولتهای غربی که مدّعی دفاع از حقوق بشر هستند، مجموعهای از حملات نظامی هماهنگ، هدفمند و از پیش برنامهریزی شده را علیه جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا درآورد، که این اقدامات متجاوزانه نمایانگر یک نقض گسترده و سیستماتیک مقررات حقوق بینالملل در حوزههای مختلف است.
سراج افزود: اقدامات متجاوزانه رژیم اشغالگر و متجاوز صهیونیستی که با نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بینالملل همراه بود، نهتنها تأسیسات صلحآمیز هستهای و مراکز نظامی، بلکه زیرساختهای حیاتی غیرنظامی، مناطق مسکونی، امدادگران هلال احمر و حتی نهادهای رسانهای را هدف قرار داد و به وضوح نمایانگر یک نقض گسترده و سیستماتیک مقررات حقوق بینالملل در حوزههای مختلف است.
معاون قوه قضاییه اضافه کرد: از منظر حقوق بینالملل، اقدام رژیم صهیونیستی مصداق بارز تجاوز نظامی محسوب میشود که ناقض اصل بنیادین «منع توسل به زور» مندرج در ماده ۲ منشور ملل متحد است. افزون بر این، حملات صورتگرفته، قواعد ناظر بر حقوق بینالملل بشردوستانه (IHL)، بهویژه اصول تمایز، تناسب و احتیاط در حمله، را به شکلی فاحش و بیپرده نقض کردهاند. همچنین، هدف قرار دادن غیرنظامیان و تأسیسات درمانی و امدادی، بر اساس کنوانسیونهای ژنو و پروتکلهای الحاقی، جنایت جنگی تلقی شده و مستوجب پیگرد بینالمللی است.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهردای تهران گفت: توسعه مسیرهای دوچرخه سواری و مسیر سرزندگی در برنامه است. پوریا علیمردانی درباره اقدامات این سازمان درخصوص توسعه حمل و نقل پاک در پایتخت گفت: در این دوره اقدامات متفاوتی در راستای صیانت از هوای پاک و توسعه حمل و نقل پاک صورت گرفته است؛ همین طرح ترافیک یک اقدام موثری برای کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی است. وی با بیان اینکه تلاش بر این است که تا جای ممکن سفرها را از خودروهای شخصی به عمومی ببریم، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تنظیم برنامه ویژه طرح ترافیک است. توسعه پارک حاشیهای و ساماندهی پارکینگهای حاشیه ای نیز از دیگر طرحهای سازمان حمل و نقل است که به صورت مفصلی در دست اقدام است. در حال حاضر این طرح در منطقه ۵ اجرایی شده است. علیمردانی با تاکید بر اینکه منطقه ۴ هم در حال پیوستن به طرح توسعه پارک حاشیهایست، عنوان کرد: مناطق شمالی و مرکزی تهران که محل مراجعه در ساعات پیک هستند برای پارکهای حاشیهای مورد اقدام قرار میگیرند. مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: توسعه مسیرهای دوچرخه سواری و مسیر سرزندگی از دیگر اقداماتی بود که در حال حاضر ۴۷ کیلومتر آن در منطقه ۲ افتتاح شد و امسال با قدرت توسعه این شبکه را دنبال میکنیم. وی گفت: همچنین شنبههای حمل و نقل عمومی از دیگر طرحهای سازمان است که در آن شهروندان را تشویق به استفاده بهینه ناوگان در کنار توسعه ناوگان جدید میکنیم. اینها همه اقداماتی است که در جهت توسعه هوای پاک و اعتلای استفاده از حمل و نقل عمومی در حال پیگیری و در دست اقدام است. براساس گزارش پایگاه خبری شهر، وی با تاکید بر ترویج و آموزش، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که این مورد را به شهروندان آموزش بدهیم که استفاده از وسایل شخصی به نحوی خودخواهی محسوب می شود. مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به گسترش فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی، گفت: تمهیداتی نیز در این باره اندیشیده شده است. بخش خصوصی با راه اندازی خطوط اشتراکی تاکسی اتفاقی نو رقم زده، ما نیز پیگیری میکنیم که با کمک بخش خصوصی این مورد را در شهر توسعه بدهیم. به کمک این طرح هم مصرف بنزین کم میشود و هم توسعه برقی سازی و هوای پاک دنبال خواهد شد.
طه بهروزی، کودک ۷سالهای که تازه برای کلاس اول دبستان ثبتنام شده بود، بهدست رژیم کودککش صهیونیستی به شهادت رسید؛ همان روزی که در کلاس اول دبستان ثبتنام کرده بود، جلوی در خانهاش شهید شد. به گزارش تسنیم، طه هنوز حتی دفتر و مدادش را نخریده بود، هنوز لباس فرم مدرسه را نپوشیده بود، هنوز پشت نیمکت کلاس اول ننشسته بود که موشکهای مرگ از راه رسیدند و رؤیاهای کودکانهاش را ناتمام گذاشتند. طه بهروزی، کودک هفتسالهای از تبریز، در عصر تلخی حوالی غروب، مقابل خانه مشغول بازی بود که صدای انفجاری مهیب، سکوت آسمان را شکافت و خاک کوچه از خون او رنگین شد. او فقط یک کودک بود؛ با رؤیای مدرسه، بازی و آینده، اما اسرائیل با حملهای جنایتکارانه، تمام این آینده را از او ربود. طه، قربانی یکی از همان حملاتی شد که جان صدها تن از هموطنانش را نیز گرفت. پدر طه به خبرنگار تسنیم میگوید: «مادر طه وقتی صدای انفجار را شنید، هراسان بهدنبال او بیرون دوید، اما وقتی رسید، دید فرزندمان غرق در خون، کنار درِ خانه افتاده است.» رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , حمله اسرائیل به ایران , دانشآموزان , همسرم نیز در آن حمله مجروح شد و چند روزی را در بیمارستان گذراند؛ اما زخمش نه بر بدن، بلکه بر دل و جانش نشست؛ زخمی از جنس فقدان فرزندی که همه امیدهایش به او بسته بود.
مدیر هتل لاله تهران گفت: ۳۰۰ تا ۳۴۰ نفر از شهروندان تهرانی که خانههایشان بر اثر اصابت موشک در حملات اسرائیل خراب شده، در هتل لاله تهران اسکان یافتند. محمدمهدی قنبری اظهار داشت: پس از هماهنگیهای لازم با نهادهای مرتبط، از ۱۰ روز قبل ۱۵۰ اتاق هتل لاله در اختیار شهروندان تهرانی که خانههایشان بر اثر اصابت موشک در حملات اسرائیل خراب شده بود، گذاشته شد و تاکنون ۳۰۰ تا ۳۴۰ نفر در این اتاقها اسکان یافتند. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه خدماتی در اختیار آسیب دیدگان قرار داده می شود و این افراد تا چه زمانی می توانند در هتل اقامت داشته باشند، گفت: صبحانه، ناهار و شام به افراد داده می شود. تا زمانی که تسهیلات یا مبلغی برای رهن به آسیب دیدگان داده یا امکانی برای جابه جایی آنها فراهم شود، می توانند در هتل اقامت داشته باشند، شاید اقامت این افراد چند هفته تا چند ماه طول بکشد. مدیر هتل لاله تهران گفت: نیروهای شهرداری تهران با این افراد برای نوسازی خانه ها تعامل دارند. قنبری در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون از افراد آسیب دیده ای که در هتل اقامت داشته کسی از آنجا رفته است، توضیح داد: در حد دو یا سه نفر از افرادی که برنامه های زندگی آنها تغییر کرده از هتل رفته اند.