کد خبر: ۲۳۵۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
انتشار دومین نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشت و این رسانه ها با انتشار این نامه، درباره بخش های مختلف آن از جمله تروریسم درد مشترک جهان اسلام و غرب، سیاست های متناقض آمریکا در قبال تروریسم و لزوم مبارزه با اندیشه خشونت زا، تحلیل های مختلفی ارائه دادند.
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری دومین نامه رهبرمعظم انقلاب را خطاب به جوانان غربی منتشر کرد. انتشار این نامه از سوی رسانه های غربی بازتاب گسترده ای داشت و فرازهای متفاوتی از این نامه مهم مورد توجه رسانه های غربی قرار گرفت.
سیاست های متناقض آمریکا در قبال تروریسم، تهاجم های نظامی به جهان اسلام، محکوم کردن حمله تروریستی پاریس، اشاره به خونریزی در فلسطین و خشونت داعش درعراق و سوریه، لزوم مقابله با اندیشه خشونت زا، تروریسم درد مشترک جهان اسلام و غرب بخش هایی از نامه رهبر انقلاب است که از سوی رسانه های غربی مورد تفسیر قرار گرفته است.
 
*خبرگزاری فرانسه
خبرگزاری فرانسه در بازتاب سخنان روزیکشنبه رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران نوشت، رهبر عالی ایران در پی حملات پاریس، در نامه ای خطاب به جوانان آمریکا و اروپا، 'استانداردهای دوگانه' غرب را محکوم کرد.
به گزارش این خبرگزاری فرانسوی، رهبرعالی ایران در نامه ای که به انگلیسی و فرانسه ترجمه شد، نوشت: هرکس که ازمحبت و انسانیت بهره ای برده باشد، از دیدن این صحنه ها متاثر و متالم می شود، چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.
آیت الله 'علی خامنه ای' در این نامه ضمن بیان این مطلب که 'درست است که امروز تروریسم درد مشترک ما و شما است'، 'سیاست های متناقض' آمریکا را در 'ایجاد، تقویت و تسلیح القاعده، طالبان و دنباله های شوم آنان' محکوم کرد.
(آیت الله) خامنه ای افزود: تهاجمات نظامی به جهان اسلام در سال های اخیر- همراه با قربانیان بی شمار- نمونه ای دیگر از منطق متناقض غرب است. رنجی که جهان اسلام در این سال ها از دورویی و چهره آرایی این مهاجمان متحمل شده است، کمتر از خسارت های مادی نیست.
رهبرعالی ایران خاطر نشان کرد: تا زمانی که استانداردهای دوگانه بر سیاست های غرب حاکم است و تروریسم به نوع خوب و بد تقسیم می شود و منافع دولتی بر ارزش ها و اخلاقیات انسانی پیشی می گیرد، ریشه های خشونت را نباید در جاهای دیگر جست وجو کرد.
فرانس پرس در پایان نوشت: این دومین نامه ای است که (آیت الله) خامنه ای به جوانان غرب نوشت. نامه اول ایشان به پس از حملات ژانویه 2015 به دفتر نشریه 'شارلی ابدو' و یک سوپر مارکت یهودی در پاریس و کشته شدن 17 نفر برمی گردد.
حملات 13 نوامبر پاریس 130 کشته و بیش از 300 زخمی به جا گذاشت.
 
* آسوشیتدپرس
خبرگزاری آسوشیتدپرس در بازتاب نامه حضرت آیت الله خامنه ای به جوانان غرب نوشت :رهبر عالی ایران حمله به پاریس را تروریسم کور نامید.
آسوشیتدپرس افزود: (آیت الله) خامنه ای گفته است حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفت و گو با شما جوانان برانگیخت.
این خبرگزاری ادامه داد: رهبر ایران گفته است که از خونریزی در فلسطین و خشونت های داعش در عراق، سوریه و لبنان نیز متاثر است.
آسوشیتدپرس یادآور شد که این نخستین واکنش رسمی رهبر ایران به حوادث تروریستی در پاریس است که به کشته شدن 130 تن منجر شد.
گزارش آسوشیتدپرس، بلافاصله روی تارنمای روزنامه پرشمارگانِ نیویورک تایمز نیز باز نشر شد.
 
*بی بی سی
پایگاه اینترنتی بی.بی.سی فارسی زیر عنوان 'دومین نامه آیت الله خامنه ای به عموم جوانان در کشورهای غربی' نوشت: رهبر جمهوری اسلامی ایران با نوشتن نامه ای خطاب به عموم جوانان در کشورهای غربی از آنها خواست بر مبنای یک شناخت درست و با ژرف بینی و استفاده از تجربه های ناگوار، بنیان های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی کنند.
دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای، یکشنبه 8 آذر با انتشار این نامه به زبان های مختلف، انگیزه نوشتن آن را حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، عنوان کرده که اشاره ای به حملات دو هفته پیش پاریس است.
این، دومین نامه رهبر ایران از این نوع در کمتر از یک سال محسوب می شود. در بهمن ماه (ژانویه) گذشته هم، آقای خامنه ای به مناسبت حملات انجام شده به دفتر هفته نامه شارلی ابدو و چند مکان دیگر در پاریس، به عموم جوانان در اروپا و آمریکای شمالی نامه نوشته بود.
وی درنامه قبلی، ازجوانان غربی خواسته بود شناختی مستقیم و بی واسطه از اسلام به دست بیاورند و این دین را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اول آن بشناسند.
آیت الله خامنه ای در نامه جدید خود، وقایعی نظیر حملات مسلحانه پاریس را نتیجه سیاست های کشورهای غربی دانسته و این کشورها را به خاطر در پیش گرفتن معیارهای دوگانه در برخورد با چنین وقایعی تخطئه کرده است.
رهبر ایران همچنین از کشورهای غربی به خاطر تحقیر فرهنگ های غنی و اهانت به محترم ترین بخش های آنها انتقاد کرده و مؤلفه های اصلی فرهنگ غرب را پرخاشگری و بی بند وباری اخلاقی دانسته است.
آیت الله خامنه ای در بخشی دیگر از نامه خود، خاستگاه گروه هایی مانند داعش را یک تفکر افراطی و مطرود، آن هم در دل یک قبیله بدوی معرفی کرده است؛ توصیفی که به نظر می رسد برای اشاره به پیروان جریان تکفیری مورد استفاده قرار گرفته است.
وی در ادامه، با بیان اینکه «طبق اخبار رسیده، در برخی کشورهای اروپایی مقرراتی وضع شده است که شهروندان را به جاسوسی علیه مسلمانان وا می دارد» گفته است: این رفتارها ظالمانه است و همه می دانیم که ظلم، خواه ناخواه خاصیت برگشت پذیری دارد.
این اظهارات نخستین واکنش رهبر جمهوری اسلامی ایران به حملات اخیر گروه های وابسته به گروه داعش در پاریس به شمار می رود. در آن حملات 130 نفر کشته شدند و تعداد بیشتری نیز زخمی شدند.
 
*رادیو فردا
پایگاه اینترنتی رادیو فردا نیز زیر عنوان «نامه تازه رهبر ایران به جوانان غرب؛ تروریسم درد مشترک است» نوشت : آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در نامه ای خطاب به عموم جوانان در کشورهای غربی، تروریسم را «درد مشترک» دنیای اسلام و کشورهای غربی خوانده و در عین حال، غرب را به تضاد سیاسی و برخورد دوگانه با تروریسم متهم کرده است.
این نامه که دومین نامه آیت الله خامنه ای به جوانان کشورهای غربی است، حدود یک سال پس از نخستین نامه او خطاب به جوانان اروپا و آمریکاست که در بهمن ماه سال 93و پس از حمله به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو در پاریس نوشته بود. حمله ای که مسؤولیت آن حمله را گروه داعش برعهده گرفت.
در نامه جدید رهبر جمهوری اسلامی که روز هشتم آذرماه در وب سایت حفظ و نشر آثار او انتشار یافته، انگیزه نوشتن این نامه، حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، توصیف شده است.
آقای خامنه ای در نامه جدیدش از اینکه چنین رویدادهایی بستر گفت وگوی او با جوانان غرب را می سازد، ابراز تأسف کرده اما افزوده است اگر این مسائل دردناک زمینه ای برای همفکری و چاره اندیشی نشود، خسارت دوچندان خواهد شد.
او افزوده است که به این علت، جوانان را مورد خطاب قرار می دهد که تنها آنها می توانند با درس گرفتن از این رنج ها، سد بیراهه هایی شوند که غرب را به نقطه کنونی رسانده است.
آیت الله خامنه ای سپس ضمن همدردی با قربانیان چنین رویدادهایی، گفته است هر کس که از محبت و انسانیت بهره ای برده باشد، از دیدن این صحنه ها متأثر و متألم می شود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.
 
* تفاوت های درد مشترک
رادیو فردا ادامه داد: رهبر جمهوری اسلامی تروریسم را «درد مشترک» دنیای اسلام و غرب خوانده، اما گفته است که درد و اضطرابی که حوادث اخیر در فرانسه ایجاد کرده، با رنجی که مردم عراق، یمن، سوریه، و افغانستان تحمل کرده اند دو تفاوت عمده دارد؛ نخست اینکه دنیای اسلام در ابعاد بسیار بزرگ تر و خشن تر آنها را تجربه کرده و دوم این که برخی از قدرت های بزرگ همواره حامی این خشونت ها بوده اند.
وی در ادامه، غرب را به تضاد سیاسی و برخورد دوگانه با تروریسم متهم کرده و برای نمونه گفته است که آمریکا خود، القاعده، طالبان و دنباله های آن را ایجاد یا تقویت و تسلیح کرد و همچنین غرب متحد حامیان آشکار و شناخته شده تروریسم تکفیری، به رغم داشتن عقب مانده ترین نظام های سیاسی است، در حالی که پیشروترین و روشن ترین اندیشه های برخاسته از مردم سالاری های پویا در منطقه را سرکوب کرده و می کند.
آقای خامنه ای حمایت از اسرائیل را نیز مصداق دیگری از «برخورد دوگانه با تروریسم» خوانده و تهاجم به کشورهای اسلامی را هم نمونه دیگری از منطق متناقض غرب توصیف کرده است.
آیت الله خامنه ای پس از اشاره به این موارد، به جوانان غرب توصیه کرده که باید به عنوان نخستین مرحله ایجاد امنیت و آرامش این ذهنیت آلوده به تزویر حاکمان خود را تغییر دهند و با این اندیشه خشونت زا مقابله کنند؛ چون این اندیشه در سیاست های فرهنگی غرب رسوخ کرده و یک هجوم نرم و خاموش را سامان داده است.
رهبر ایران، غرب را متهم کرده که می کوشد در کشورهای اسلامی شبیه سازی فرهنگی کند؛ اما افزوده است که به اعتقاد او، تحمیل چنین فرهنگی خشونت خاموش است.
آقای خامنه ای مؤلفه های اصلی فرهنگ غرب را پرخاشگری و بی بندوباری اخلاقی دانسته و گفته است که اهمیت و ارزش پیوند های فرهنگی را انکار نمی کند اما با تحمیل یک فرهنگ ستیزه جو و مبتذل و معناگریز که به صورت محصولات هنری به جوانان در جهان اسلام عرضه می شود، مخالف است.
رهبر جمهوری اسلامی گروه هایی چون داعش را زاییده این گونه وصلت های ناموفق با فرهنگ های وارداتی دانسته و گفته است که مشکل، عقیدتی نیست بلکه تلاقی استعمار با یک تفکر افراطی و مطرود، آن هم در دل یک قبیله ی بدوی، بذر تندروی را در این منطقه کاشت.
* دویچه له:
پایگاه اینترنتی صدای آلمان (دویچه وله) نوشت : رهبر جمهوری اسلامی ایران خطاب به عموم جوانان کشورهای غربی در پیامی اقدام تروریست ها را متاثر از 'یک عمر تغذیه ی فرهنگی ناسالم' در غرب خواند.
این پایگاه خبری در گزارشی افزود: (حضرت آیت الله) خامنه ای روز یکشنبه برای دومین بار در کمتر از یک سال گذشته پیامی خطاب به جوانان کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی صادر کرد.
این پیام با اشاره به عملیات خونین تروریست های داعش در پاریس صادر شد؛ در این حادثه که جمعه 13 نوامبر رخ داد دستکم 130 نفر جان خود را از دست دادند.
محور اصلی پیام رهبر جمهوری اسلامی، بی ارتباط جلوه دادن عملیات تروریستی داعش به اسلام و مقصر دانستن فرهنگ غرب در کشیده شدن شهروندان مسلمان به سوی تروریسم است.
رهبر ایران با اشاره به حوادث تروریستی خطاب به جوانان غربی نوشت: هر کس که از محبت و انسانیت بهره ای برده باشد، از دیدن این صحنه ها متأثر و متألم می شود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.
ایشان در ادامه گفت : قطعا یک ونیم میلیارد مسلمان همین احساس را دارند و از عاملان و مسببان این فجایع، منزجر و بیزارند.
 
*مردم سالاری های پویا در منطقه
رهبر ایران خطاب به جوانان غربی به آنها گوشزد کرد: لازم است بدانید که ناامنی و اضطرابی که در حوادث اخیر تجربه کردید، با رنجی که مردم عراق، یمن، سوریه، و افغانستان طی سال های متمادی تحمل کرده اند دو تفاوت عمده دارد.
او یکی از تفاوت ها را ابعاد به مراتب وسیع تر، در حجمی انبوه تر و به مدت بسیار طولانی تر خشونت های تروریستی در کشورهای اسلامی خواند و گفت : دوم اینکه متاسفانه این خشونت ها همواره از طرف برخی از قدرت های بزرگ به شیوه های گوناگون و به شکل موثر حمایت شده است.
رهبرجمهوری اسلامی نقش آمریکا را در ایجاد یا تقویت و تسلیح القاعده، طالبان و دنباله های شوم آنان بسیار آشکار عنوان کرد و افزود : این در حالی است که پیشروترین و روشن ترین اندیشه های برخاسته از مردم سالاری های پویا در منطقه، بی رحمانه مورد سرکوب قرار گرفته است.
 
* نفوذ
رهبر ایران کشورهای غربی را به دو رویی، ریاکاری و داشتن منطق متناقض متهم کرده و خطاب به جوانان غربی ابراز امیدواری می کند: در حال یا آینده، این ذهنیت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است.
او در بخشی از این پیام به یکی از مهم ترین دغدغه های اخیر خود و نزدیکانش می پردازد و نسبت به خطر نفوذ و 'هجوم نرم و خاموش' فرهنگ غربی به فرهنگ بومی کشورهای غیر غربی و فرهنگ ساکنان خارجی تبار این کشورها هشدار می دهد.
رهبر جمهوری اسلامی پرخاشگری و بی بندوباری اخلاقی را مولفه های اصلی فرهنگ غربی توصیف کرد و نوشت : گروه های فرومایه ای مثل داعش، زاییده ی این گونه وصلت های ناموفق با فرهنگ های وارداتی است.
رهبر عالی ایران نتیجه می گیرد که مشکل گروه های تروریستی عقیدتی نیست و اگر بود می بایست پیش از عصر استعمار نیز نظیر این پدیده ها در جهان اسلام مشاهده می شد.
نام:
ایمیل:
* نظر: