وی افزود: خوشبختانه در این حوزه مدیریت هوشمند حاکم است و تمام افرادی که در این حوزهها کار میکنند نگاهشان رو به تقویت است. تقریبا در تمام بندهای اقتصاد مقاومتی جایگاهی برای بازار سرمایه متصور شدهاند. البته چند بند از بقیه بندها پررنگتر است که از آنها میتوان به مردمیکردن اقتصاد و شفافیت در اقتصاد اشاره کرد.
رییس سازمان بورس اضافه کرد: ممکن است بعضی از دوستان بگویند ما اقتصاد را مردمی کردیم و سهام عدالت هم در حال عملیاتی شدن است، پس ما ۵۰ میلیون کد سهامداری خواهیم داشت ولی باید بگویم که بحث شفافیت و مردمیکردن اقتصاد محدود به این موضوع نیست. بازار سرمایه نقش توزیع منابع را دارد هرچه این نقش درستتر ایفا شود در رشد اقتصادی کشور موثرتر است.
محمدی با اشاره به توسعه کارآفرینی به عنوان یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی، گفت: بازار سرمایه میتواند برای توسعه کارآفرینی یک کانال باشد. وقتی در فرابورس بحث شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاری جسورانه مطرح میشود مشخص است که این کانالها برای این موضوع هستند و یک فرصت سرمایهگذاری برای عامه سرمایهگذاران است.
او ادامه داد: نباید این طور فکر کرد که ما به بخش دانشبنیان و سرمایهگذاری جسورانه لطف میکنیم. خیلی وقتها اگر شرکتی از طریق بازار سرمایه تامین مالی کند فکر میکنند که به این شرکت لطف شده است در صورتی که اصلا اینطور نیست. بازار سرمایه یک شرایط برد – برد را برای همه به وجود میآورد تا هم سرمایهگذار و هم سرمایهپذیر برد کنند.
وی تاکید کرد: بازار سرمایه یک مکانیزم فرابعدی است. در پی ۵۰ سالی که بازار سرمایه را در کشور داریم این بازار رشد خوبی کرده است بهطوری که به یاد میآوریم در سال ۶۹ و ۷۰ قیمتها در روزنامهها میآمد اما الان این بازار گسترش زیادی پیدا کرده است.
رییس سازمان بورس با اشاره به راهاندازی اختیار معاملات، اظهار کرد: اختیار خرید و فروش اخیرا در بازار سرمایه ایران راهاندازی شد البته این ابزارها تنها برای کسب سود نیستند، بلکه اهداف دیگری از جمله کمک به عمق بازار نیز در راهاندازی آنها وجود دارد.
محمدی در بخشی از صحبتهایش اقتصاد ایران را جزو اقتصاد اول دنیا نام برد و تاکید کرد که بازار سرمایه ما بین ۳۰ بازار سرمایه اول جهان است.
وی ادامه داد: وقتی مکانیزم صحیح بورس کالا وجود دارد همه باید تمامقد از آن دفاع کنند و کسی با اشکالات کوچک آن را زیرسوال نبرد.
رییس سازمان بورس با اشاره به تهیه صورتهای مالی به روش IFRS، گفت: به بانکها و بیمهها و شرکتهایی که بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارند ابلاغ شده که صورتهای مالیشان را از طریق IFRS تقدیم کنند و این موضوع نه تنها به شفافیت بازار سرمایه، بلکه به شفافیت کل اقتصاد کمک میکند. همچنین شفافیت در بورس کالا به کل اقتصاد کمک میکند.