مرتضی رهنما با بیان اینکه وسایل خنک کننده مشمول استاندارد اجباری است، گفت: شهروندان حتما هنگام تهیه سیستمهای خنک کننده به علامت استاندارد درج شده بر روی محصول دقت کرده و کد 10 رقمی آن را استعلام کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استاندارد فارس، رهنما افزود: علاوه برانتخاب وسیله سرمایشی استاندارد، دقت در نحوه نصب و راه اندازی وسیله بسیار اهمیت دارد و لازم است ظرفیت سرمایشی کولر متناسب با ابعاد فضایی که باید در آن نصب و راهاندازی شود، باشد.
او در خصوص کولرهای آبی به عنوان پرمصرفترین وسیله سرمایشی در استان فارس، گفت: توجه به نکات ایمنی ضروری بوده و حتما از سرویسکاران مجاز برای نصب و راهاندازی استفاده کنیم و با دقت در مسیر انشعاب برق و کنترل سیم کشی، از نصب فیوز مناسب در مسیر برق کولر اطمینان کسب کنیم.
رهنما خاطرنشان کرد: براساس استانداردهای جدید، سازنده باید از کلید قطع 2 قطب (فاز و نول) استفاده کند تا خطر برق گرفتگی به حداقل کاهش یابد، همچنین باید سازنده در مدار الکترونیکی کولر تولیدی، از سیستم رله یا کلید حفاظت جان استفاده کرده باشد، بنابراین اگر کولری که قرار است خریداری کنید فاقد چنین امکاناتی بود، استاندارد نیست.
او با اشاره به اینکه هنگام نصب کولر آبی باید سیم ارت منازل به ترمینال سیم ارت کولر وصل شود، گفت: هنگام تعویض پوشال باید دقت کنیم که پوشال از مشبک خارج نشده باشد زیرا این وضعیت امکان انتقال آب بر روی قسمتهای متحرک یعنی پولی و تسمه را افزایش داده و موجب سوختن الکتروموتور می شود.
رهنما با تاکید براینکه نکته که طی یک برنامه زمانبندی مناسب باید پمپ کولر کنترل شود، گفت: اغلب موارد سوختن پمپ کولر، به دلیل جمع شدن پوشال در اطراف محور یا درون محفظه پمپ حادث میشود. از طرفی شهروندان از ریختن آب با استفاده از شیلنگ یا سایر ظروف روی پوشالها خودداری کنند زیرا این اقدام علاوه بر افزایش احتمال سوختن الکتروموتور، خطر برق گرفتگی را به دنبال دارد.
مدیر کل استاندارد فارس همچنین بر لزوم رعایت نکات فنی در هنگام نصب و راهاندازی کولر تاکید و اضافه کرد: محل نصب کولر باید در نقطهای پیش بینی شود که دسترسی برای نصاب و تعمیرکار به راحتی ممکن باشد. از طرفی کولر باید در محل بیرون از منزل مانند پشت بام و بالکن نصب شود چرا که کولرهای آبی صد درصد با هوای بیرون کار می کنند و برای هوادهی بیشتر باید در سه وجه کولر فضای باز وجود داشته باشد.
او همچنین توصیه کرد که از پیش بینی محل نصب کولر در مجاورت لولههای فاضلاب و هواکش هودهای گرمایشی، خودداری شده و تلاش شود که کولر حداقل به فاصله 20 سانتیمتری از کف نصب شود.
رهنما با اشاره به اهمیت بازبینی دقیق مسیر عبور هوای کولر، سالم بودن برزنتهای اتصال و استفاده از پایههایی مناسب برای جلوگیری از لرزش و انتقال لرزش کولر، استفاده از روغن مقاوم در برابر رطوبت برای روغنکاری و تعدد دفعات روغنکاری سیستمهای متحرک کولر و توجه به سلامت سیستم آبرسانی و ... نیز تاکید کرد و گفت: اگر آب دارای املاح زیاد باشد باید تشتک کولر به شکل مداوم تمیز شود تا بازدهی ارتقاء یافته و کارکرد مناسبتر شود.
مدیرکل استاندارد فارس تاکید کرد که کولرهای بزرگ الزاما خوب نیست و توان خنک کنندگی بیشتر ندارد، سیستمهای حرارتی و برودتی باید متناسب با ظرفیت محل مورد استفاده انتخاب و به کارگیری شود تا ضمن صرفهجویی در مصرف آب و برق، بیشترین بازدهی را نیز شاهد باشیم.
رهنما همچنین از تراز بودن کولر، عایق کاری مناسب ساختمان، تعویض به موقع پوشال، کوتاه بودن مسیر کانال کولر، جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب روی کولر و ... استفاده از کولر استاندارد را در کسب بازدهی مناسب و جلوگیری از مخاطرات احتمالی، بسیار مهم دانست.
انتهای پیام