به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از تصمیم اتحادیه آفریقا در به تعویق انداختن بررسی پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر اتحادیه آفریقا به اجلاس ماه فوریه ۲۰۲۲ این اتحادیه استقبال کرد.
به گزارش روسیا الیوم، «باسم نعیم» مسئول پرونده روابط بین الملل حماس در بیانیهای گفت: تصمیم شورای اجرایی اتحادیه آفریقا در به تعویق انداختن پذیرش رژیم اشغالگر به عنوان عضو ناظر اتحادیه آفریقا اقدامی در مسیر درست بوده است.
وی افزود: این امتناع از پذیرش فوری اعطای مقام ناظر به قدرت اشغالگر بدون تلاش کشورهای دوست ملت فلسطین و موضع مسئولانه آنها امکان پذیر نبود.
نعیم تاکید کرد: حماس امید دارد که اتحادیه آفریقا با رد الحاق رژیم صهیونیستی به این اتحادیه در اجلاس آتی خود، این قضیه را فیصله دهد؛ به خصوص با سابقهای که این قاره در مبارزه با استعمار و نژادپرستی و حمایت از مبارزه ملت فلسطین برای دستیابی به استقلال و آزادی دارد.
مسئول روابط بین الملل حماس از تشکیلات خودگردان فلسطین نیز خواست تلاشهای دیپلماتیک خود را برای ممانعت از پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا به کار بندد و در این خصوص از وضعیت همبستگی عربی و اسلامی و اغلب کشورهای قاره آفریقا با ملت فلسطین استفاده کند.
در ۲۲ ژوئیه گذشته وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که سفیر این رژیم در اتیوپی، اعتبارنامه خود را به عنوان عضو ناظر به اتحادیه آفریقا ارائه کرده است.
«رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزائر روز جمعه پس از پایان نشست شورای اجرایی اتحادیه آفریقا گفت که موضوع اعطای مقام عضو ناظر این اتحادیه به رژیم صهیونیستی به نشست فوریه آتی سران اتحادیه آفریقا موکول خواهد شد.
لعمامره گفت که وزرای خارجه کشورهای آفریقا به مدت چند ساعت این موضوع جنجالی که «موسی فکی» رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا مطرح کرده بود، بررسی کردند و دودستگی عمیق بین اعضا مشخص شد.
وی افزود که بسیاری از کشورها به ویژه الجزائر با این تصمیم تأسفبار و خطرناک مخالفت و از منافع عالی آفریقا مبنی بر وحدت ملتهای آن حمایت کردند.
لعمامره تصریح کرد که متأسفانه پیشنهاد نیجریه و الجزائر برای بازگشت وضعیت به مقابل و رد عضویت رژیم صهیونیستی با مخالفت برخی کشورها اعم از مغرب و متحدان آن از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو مواجه شد.
وی با اشاره به تاریخ مبارزات آفریقا علیه استعمار و تبعیض نژادی، ابراز امیدواری کرد که نشست آینده نقطه عطفی برای آفریقا و تاریخ آن باشد و به دودستگیها دامن نزد.
انتهای پیام/ 241