دبیر انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت گفت: در فروردین سال جاری ۲۴هزار و ۵۴۰ دستگاه و در اردیبهشت ۳۷ هزار و ۱۶۰ دستگاه موبایل مسافری برند آیفون وارد کشور شد که احتمال میدهیم بخشی از این واردات با سوءاستفاده از اطلاعات مسافران صورت گرفته؛ این در حالی است که واردات قانونی این برند توسط شرکتها در دو ماه اخیر با تصمیم وزارت صمت ۳ برابر کاهش پیدا کرد.
امیر اسحاقی با اشاره به آرامش در بازار تلفن همراه، افزود: بعد رسانهای شدن خبر ممنوعیت واردات تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار، شاهد التهاب در عرضه و قیمت آیفون در بازار بودیم؛ البته بعد از تعامل بین دولت و بخش خصوصی این شرایط کنترل و شاهد آرامش به این بازار بازگشت.
این فعال اقتصادی وضعیت تامین و عرضه تلفن همراه در بازار را عادی دانست و خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت حدود ۲ میلیون و ۲۴۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است که با احتساب دستگاههایی که از ماههای گذشته وارد و روشن نشده بودند فراوانی کالا در سطح عرضه کاملا مشهود است.
وی تصریح کرد: مطابق با اعلام وزارت صمت حجم قابل توجهی ثبت سفارش از ابتدای سال صورت گرفته است و تخصیص ارز برای واردات آتی قابل توجه است و برنامهریزیهای لازم از سوی بازرگانان برای تامین بازار در ماههای آینده صورت گرفته است.
این فعال اقتصادی با اشاره به تمهیدات برای جلوگیری از واردات کیفی کالاهای بالای ۶۰۰ دلار به خصوص آیفون، گفت: رفع احتمال موقت یا دائمی واردات آیفون در عمل باعث شد که قیمت این برند به هفته قبل بازگردد و شاهد کاهش چشمگیر قیمت آیفون در ۲ هفته اخیر بودیم.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت درصد واردات کالاهایی مسافری آیفون نسبت به واردات شرکتی افزایشی شد، گفت: در حال حاضر در ثبت سفارش آیفون مشکلی وجود ندارد و شاهد ریزش قیمت این برند در بازار هستیم از اینرو نیازی نیست خریداران برای خرید آیفون عجله کنند چراکه در هفتههای آینده این بازار به آرامش خواهد رسید.
به گفته اسحاقی؛ کالاهایی که در بازار عرضه میشوند از سمت واردکنندگان برچسب قیمت فروش واردکننده و مصرفکننده حک میشود و با این قیمت کالا با نرخ منصفانه بهدست مصرفکننده نهایی میرسد.
وی با اشاره به افزایش رویه واردات تلفن همراه از ابتدای سال از طریق مسافری، افزود: در فروردین سال جاری ۲۴هزار و ۵۴۰ دستگاه و در اردیبهشت ۳۷ هزار و ۱۶۰ دستگاه موبایل مسافری برند آیفون وارد کشور شد که احتمال میدهیم بخشی از این واردات با سوءاستفاده از اطلاعات مسافران صورت گرفته است این در حالیست که واردات قانونی این برند توسط شرکتها در دو ماه اخیر با تصمیم وزارت صمت ۳ برابر کاهش پیدا کرد.
این فعال اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم با ایجاد تعامل مناسب بین دولت و بخش خصوصی نیاز بازار به سفته بازی و واردات مسافری به بن بست برسد و شاهد آرامش در بازار تلفن همراه مانند ۲ سال گذشته باشیم.