کد خبر: ۱۱۰۱۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳

سلامت نیوز:سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه:«تا امروز هیچ گزارش خاص امیدبخشی که بخواهد به صورت فوری تصمیمی برای ورود دو داروی فاویپیراویر و رمدسیویر گرفته شود نداشتیم.» درباره سرنوشت اختصاص یک میلیارد یورو از صندوق ذخیره ارزی برای مقابله با کرونا گفت:«هنوز پولی به جیب سوراخ وزارت بهداشت نرسیده است. به محض وصول این مبلغ برای بدهکاری های وزارت بهداشت مصرف می شود.»


به گزارش سلامت نیوز، دکتر کیانوش جهانپور در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوکنفرانس درباره آخرین وضعیت داروهای درمان کرونا در کشور گفت:« دو دارو که برای درمان کرونا خیلی بحث برانگیز شد یکی داروی فاویپیراویر بود که در ژاپن تولید شد و طبق مطالعات اعلام کردند که ممکن است بر روی کووید ۱۹ تاثیر چندانی نداشته باشد که مطالعه ای هم در چین بر روی این دارو انجام گرفت که با نتایج مطالعه ژاپنی ها تفاوت داشت که نتایج آن نشان میداد ممکن است مصرف این دارو در بیماران مبتلا به کرونا باعث کاهش زمان بستری بیماران شود. در غرب هم بر روی داروی رمدسیویر در ایالات متحده کار می کردند که بر این موضوع اصرار داشتند که مصرف این دارو در مبتلایان موجب کاهش زمان بستری و کاهش مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا می شود. از انجا که ما به یافته های خودی اطمینان بیشتری داریم هر دو دارو در کشور ما تحت مطالعه بالینی قرار گرفت تا امروز هیچ گزارش خاص امیدبخشی که بخواهد به صورت فوری تصمیمی برای ورود این دو دارو گرفته شود نداشتیم ولی باز هم در مورد هر دو دارو منتظر نتیجه نهایی مطالعات بالینی خواهیم بود. این امادگی وجود دارد که هر دو دارو و حتی مواد موثره آن در کشور تولید شود. مشکلی برای تهیه و توزیع این داروها نداریم اما تا امروز مطالعات داخل کشور سودبخشی این داروها را مشخص نکرده است.»


وی در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت نیوز مبنی بر اینکه آیا کاهش ۶۰ درصدی مراجعه بیماران سرپایی به مطب ها می تواند به این معنی باشد که بخشی از این مراجعات به خاطر تقاضاهای القایی به بیماران بوده، گفت:« بخشی از کاهش مراجعات سرپایی به مطب ها به محدودیت های فعلی و ترس و نگرانی بیماران برمی گردد. برخی مراجعات نه تنها اورژانسی نیست بلکه ضروری نیست. مراجعات برای مراقبت های پوست و زیبایی که قبلا مکرر انجام میشد ضروری نیست. مراجعات به مطب ها کاهش منطقی داشته با این موضوع که بگوییم کاهش مراجعات به خاطر تقاضای القایی بوده موافق نیستیم. مطالعه دقیقی در این مورد نداشتیم. اگرجه بخشی از مراجعات به جای مراجعه به متخصص و فوق تخصص با مراجعه به پزشک خانوده حل میشده اما با این موضوع که ویزیت ها تقاضای القایی بوده موافق نیستم ونیازمند مطالعه و بررسی است و چنین مطالعه ای انجام نشده است.»

وی درباره توییت وزیر بهداشت درباره اختصاص یک میلیارد یورو از صندوق ذخیره ارزی، گفت:« در کشورمان وقتی درباره اعطای یک هزینه ای به یک بخشی خیلی زود اطلاع رسانی می کنیم انتظارات را در همکاران و شرکت ها و موسسات تولیدکننده و بیمارستان ها ایجاد می کند که مطالبات چندماهه ما چه شد؟ اینک چقدر از این پول به دست ما برسد سوالی است که پاسخی برای آن نداریم. این توییت وزیر بهداشت از این منوال بود که هنوز پولی به جیب سوراخ وزارت بهداشت نرسیده است. به محض وصول این مبلغ برای بدهکاری های وزارت بهداشت مصرف می شود.وزیر بهداشت بیشتر قصدش این بوده که هنوز پولی نیامده و این انتظاراتی که شکل گرفته را پاسخ دهند.»

وی درباره تدابیر برای بازگشت ایرانیان به کشور، گفت:« سه چهار دهه قبل ما مکررا نیاز داشتیم بیماران برای درمان از ایران به سمت برخی کشورهای پیشرفته بروند اما یکی دو دهه هست که این موضوع انگشت شمار شده و حتی به صفر رسیده است. امروز یکی از شواهد دال بر توفیق نسبی ایران در بسیج کرونا این است که بسیاری از ایرانیان که در کشورهای دیگر زندگی می کنند با توجه به وضعیتی که در اروپای غربی و جنوبی و مرکزی و بعضا شمال امریکا پیش آمده است متمایل به بازگشت به ایران ولو به صورت موقت هستند ولی با توجه به دغدغه هایی که دارم که بازگشت آنها تاثیر منفی بر روی وضعیت بیماری در کشور نگذارد اگر محدودیت و تعهدات را بپذیرند به کشور بازخواهند گشت.»


وی در پاسخ به اینکه در مرحله دوم غربالگری چه تعداد غربالگری شدند، گفت:« در مرحله اول ۷۵ میلیون نفر در مرحله اول غربالگری شدند و موارد مظنون و مشکوک به مراکز خدمات سلامت ارجاع شدند و موارد محتمل یا در خانه قرنیطینه شدند یا در بیمارستان ها بستری شدند. بیش از ۲۵ میلیون نفر در فاز دوم، غربالگری شدند که از طریق سامانه salamat.gov.ir و سامانه ۴۰۳۰ امکان خوداظهاری وجود دارد. دو سوم موارد شناسایی شده از جمله موارد سرپایی از مراکز خدمات سلامت، از آنها نمونه اخذ شده است. تعداد موارد مراجعه کننده به بیمارستان ها به شدت نسبت به زمان مشابه در ماه قبل و دو ماه قبل کاهش پیدا کرده است.»


وی درباره اعلام مناطق سفید گفت:« در مورد مناطق سفید سیاست ما اعلام این مناطق از طریق وزارت بهداشت نبود ولی به صورت استانی قرار شد دانشگاه های علوم پزشکی هر پنج روز یکبار مناطق سفید خود را احصاء‌ و اعلام کنند. از طریق سامانه ماسک این دسترسی برای ردیابی مناطق سفید امکانپذیر است. ولی هر لیست سفیدی که اعلام شود حداکثر پنج روز اعتبار خواهد داشت و مجددا ظرف پنج روز بازنگری می شوند ممکن است به وضعیت هشدار برگردند.»


وی کمک های ایران به کشورهای دیگر گفت:« با توجه به افزایش تولید در کشور در حوزه اقلام حفاظتی و تولید کیت های تشخیصی به مرحله ای رسیدیم که تقریبا در همه این موارد به نوعی اقلام مورد نیاز جاری تامین شده و حتی برنامه ریزی شده که به سمت دپور استراتژیک بخشی از این اقلام برویم مازاد بر این می تواند در بازار از طریق شرکت های تولیدکننده به صورت صادرات یا اهدا ارسال شود و الان منعی برای صادرات یا اهدای این اقلام وجود ندارد. در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده ماسک در جنوب غرب آسیا هستیم. شاید تنها تولیدکننده کیت‌های تشخیصی سرولوژیک در منطقه هستیم. در این راستا ممکن است محموله هایی ارسال شود که منعی برای آن وجود ندارد.»


وی درباره سگ های کرونا یاب گفت:« موضوع سگ های کرونا یاب قطعیت علمی ندارد می تواند یک طرح مطالعاتی درباره آن انجام شود. امروز چنین چیزی را تایید نشده هر وقت از طرف وزارت بهداشت تایید شد می تواند به عنوان یک روش کمکی در کنار سایر روش ها برای غربالگری کرونا قرار گیرد.»


وی درباره اعلام روند صعودی کرونا در ۱۵ استان کشور از سوی کمیته اپیدمیولوژی گفت:« ما الان نمی توانیم قضاوتی در اینباره کنیم شاید هنوز نیاز است چند روزی صبر شود که ببینیم امار روزهای اتی چه خواهد بود. بخشی از آن به خاطر این است که بیماریابی فعال تر شده است. بخشی ممکن است ناشی از افزایش ترددها و یا تغییر رفتار اجتماعی باشد. جاده فاصله گذاری هوشمند یک طرفه نیست هر لحظه این ریسک ارزیابی خواهد شد و هرجایی که ارزیابی ریسک نشان دهد بازگشایی و یا سطح ترددها افزایش و موجب افزایش ابتلا شده قابل برگشت محدودیت ها خواهد بود. در خوزستان وضعیت متفاوتی داریم به نظر می رسد دیرتر وارد پیک کرونا شده و دیرتر این پیک خارج می شود اگر چه نمای صعودی در نیمی از استان ها دیده می شود ولی چشمگیر نیست و باید منتظر یکی دو روز اینده باشیم و روند را دنبال کنیم.»


وی درباره بازگشایی دانشگاه ها و مدارس گفت:« بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در ۲۰ اردیبهشت منتفی است و در ۲۷ نیز بستگی به وضعیت مناطق دارد. اگر وضعیت مناطق سفید باشد شاهد بازگشایی برخی مراکز اموزشی خواهیم بود. سیاست کلی این است اولین جایی که برای جلوگیری از انتقال کرونا تعطیل شد آخرین جایی باشد که بازگشایی می شود.»

در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی عملکرد ایران در مبارزه با کرونا در مقایسه با سایر کشورهای درگیر گفت:«عموما برای مقایسه نیاز است که بین متغیرهایی که بین جامعه های مختلف وجود دارد نوعی همگن سازی انجام دهیم از جمله اقتصاد سلامت کشورها، درامد سرانه جوامع، زیرساخت ها و امکانات و تحریم ها. ما حتی بدون در نظر گرفتن تحریم ها وقتی وضعیت کشورمان را در مقابله با کرونا با کشورهایی که زیرساخت های بهداشتی و درمانی بهتری داشتند و درآمد سرانه انها چند برابر ما بوده و اقتصاد پرورنق تری داشته اند، مقایسه می کنیم امروز دوست و دشمن اذعان به این دارند که کشور ما از نظر مدیریت کرونا نسبت به همه کشورهای توسعه یافته وضعیت بهتر و مطلوبتری داشته است.»


وی در ادامه گفت:«آمارها را می توانید در راهروهای بیمارستان ها و کوچه پس کوچه های شهرها مشاهده کنید آن صحنه های بعضا فاجعه امیزکه در ایالات متحده و اروپای غربی بوجود آمد، در ایران دیده نشد. هیچکدام از این کشورها حتی تحت یک تحریم ساده ای نبودند ما تحت تحریم های همه جانبه و یک سویه ای که ایالات متحده امریکا اعمال کرد بودیم. لغو سوییفت خرید کیت تشخیصی کرونا از کره جنوبی به بهانه تحریم نمونه عینی آن بود.»


وی افزود:« بخش عمده مدیریت کرونا را مرهون رعایت بهداشت فردی از سوی مردم و بخشی مربوط به توان و مهارت مدافعان سلامت در عرصه بهداشت و درمان و حوزه های پاراکلینیک و اورژانس هستیم. ما یک وحدت و هماهنگی را در هفته های گذشته در ایران بین دولت و ملت مشاهده کردیم و در هر جامعه ای که این وحدت حاصل شود نتایجی خواهد داشت که شگفت اور تلقی می شود. دولت جمهوری اسلامی در بسیج مقابله با کرونا تا این لحظه نسبت به کشورهایی که زیرساخت های بهداشتی بهتر و امکانات فیزیکی بیشتر از جمله سرانه بالای تخت بیمارستانی و تخت ای سی یو و ونتیلاتور بیشتر داشتند وقتی مقایسه می کنیم می بینیم ملت ایران گل کاشتند و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.»


وی درباره بازگشایی مساجد و حرم ها گفت:« بازگشایی مساجد و بقا‌ء‌ متبرکه تابع سیاست ها و پروتکل های فاصله گذاری هوشمند خواهند بود. در مناطقی که وضعیت آنها سفید اعلام می شود تا زمانی که سفید بمانند امکان برگزاری نماز جمعه و نماز جماعت با رعایت پروتکل ها را خواهیم داشت البته اعلام وضعیت سفید مناطق به معنای عادی شدن شرایط در آنها نیست برگزاری تجمعات مذهبی با رعایت پروتکل ها است و برگزاری دعا و برپایی منبر و توزیع افطاری وهیچکدام را شامل نمی شود و افراد صرفا با سجاده شخصی می توانند برای نماز جماعت یا نماز جمعه بروند و همزمان وضوخانه مساجد تعطیل است.نباید انتظار عادی شدن شرایط را داشته باشیم.»


ادامه دارد...

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار