به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات سه شنبه سنگاپور 0.9 درصد کاهش یافت و به 1195 دلار رسید و تا ساعت 10 و نیم صبح به وقت محلی 1200 دلار معامله شد.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در آوریل 0.7 درصد کاهش یافت و به 1199 دلار رسید اما در ساعات بعد اندکی از این کاهش را جبران کرد و تا 1208 دلار صعود کرد.
این فلز زرد روز دوشنبه 0.5 درصد کاهش یافت و به کاهش 5.5 درصدی در فوریه افزود.
شاخص دلار بلومبرگ پس از انتشار آماری که رشد شاخص خرید مصرف کننده آمریکا در ژانویه را نشان داد و بر نشانههای تحکیم اقتصاد این کشور افزود، به بالاترین سطح در 10 سال گذشته رسید. دلار قویتر معاملات طلا به دلار را برای خریداران ارزهای دیگر گران میکند و در نتیجه به تقاضا برای این فلز لطمه میزند.
در این بین شاخص نزدک برای نخستین بار در 15 سال گذشته به بالای پنج هزار واحد صعود کرد و شاخص صنعتی داوجونز و استاندارد اند پورز 500 هم به رکورد بالایی رسیدند که ریسک پذیری سرمایه گذاران را افزایش داد.
همچنین تصمیم هند برای حفظ تعرفه بالا برای واردات طلا سرمایه گذاران را غافلگیر کرد و ضربه دیگری بر این فلز وارد کرد که از ابتدای امسال با صعود دلار آمریکا و تغییرات سیاست پولی در سراسر جهان لطمه دیده است. سرمایه گذاران امیدوار بودند کاهش تعرفه واردات در هند تقاضا برای طلا در این کشور را که بزرگترین مصرف کننده جهان است، تقویت میکند.
قیمت طلا از 22 ژانویه که با اعلام تدابیر محرک مالی بانک مرکزی اروپا به ارزش 60 میلیارد یورو، به رکورد بالای 1300 دلار رسیده بود، 7.1 درصد نزول کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا هفته گذشته تلاش کرد انتظار سرمایه گذاران در مورد وعده این بانک مبنی بر عدم شتاب در افزایش نرخهای بهره را تغییر دهد و اظهار کرد با فراهم شدن شرایط لازم، نرخهای بهره افزایش خواهد یافت. افزایش نرخهای بهره هزینه نگهداری داراییهای بدون بازده مانند طلا را افزایش میدهد و به جذابیت سرمایه گذاری آنها لطمه میزند.
بانک گولدمن ساش در 25 ژانویه پیش بینی کرد با قویتر شدن دلار آمریکا و پایین ماندن فشارهای تورمی، طلا تا پایان سال 2016 به هزار دلار در هر اونس سقوط خواهد کرد. بانک ABN Amro حتی سقوط طلا به 800 دلار را پیش بینی کرده است. طلا در سالهای 2013 و 2014 تحت تاثیر صعود بازارهای سهام و احیای اقتصاد آمریکا که زمینه را برای تعدیل تدابیر محرک مالی در این کشور هموار کرد، 29 درصد سقوط کرد و تحلیلگران انتظار دارند امسال هم برای سومین سال متوالی سقوط کند.
در بازار فلزات ارزشمند دیگر، هر اونس نقره برای تحویل فوری یک درصد کاهش یافت و به 16.2336 دلار رسید. هر اونس پالادیم 0.9 درصد کاهش یافت و به 822 دلار رسید. هر اونس پلاتین با 0.8 درصد کاهش، 1181 دلار معامله شد.