به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، این پرونده موسوم به "سوناتراک 1" صرفا یکی از پروندههای ارتشاء است که شرکت نفت دولتی الجزایر در آن حضور دارد و در برهه حساس کاهش قیمت نفت و تضعیف منافع شرکتهای خارجی در تلاشهای اخیر الجزایر برای توسعه میادین جدید مطرح شده است.
خبرگزاری دولتی ای پی اس الجزایر گزارش داد اتهامات علیه 19 متهم شامل اعطای امتیازات ویژه به گروههای ثالث، بالا بردن قیمت قراردادها با یک شرکت دولتی، اختلاس، پولشویی و فساد است.
پس از برگزاری یک جلسه از دادرسی، پرونده به دلیل عقب نشینی وکلای مدافع به تعویق افتاد زیرا آنها گفتند که هیچی تضمینی برای محاکمه عادلانه متهمان وجود ندارد.
محمد رغد قاضی پرونده بدون تعیین تاریخ جلسه بعدی دادرسی گفت: ما تصمیم گرفتیم بررسی این پرونده را به جلسه بعدی موکول کنیم.
محمد امزیانی مدیرعامل سابق سوناتراک به همراه دو تن از پسران خود که هر دو متهم هستند در دادگاه حضور یافت. بیش از 40 وکیل و 108 شاهد از جمله دیگر مدیرعامل سابق سوناتراک و مدیر موقت کنونی این شرکت قرار بود در دادگاه حاضر شوند.
امزیانی هفته گذشته به روزنامه الوطن گفت که وی بی گناه است و این اتهامات علیه وی در راستای یک توطئه چینی هستند. هیچ یک از متهمان هنوز دادخواست رسمی به دادگاه ارائه نداده اند.
خبرگزاری رسمی الجزایر افزود: این محاکمه متمرکز بر پنج قرارداد بین سوناتراک و یکی از واحدهای محلی یک شرکت آلمانی درباره تجهیزات نظارتی و سرویسهای حفاظت الکترونیکی است.
خبرگزاری ای پی اس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد نماینده الجزایری شرکت آلمانی به دریافت رشوه در روند مناقضه برای قراردادها متهم است. در مقابل به دیگران سهام این شرکت اعطا شده است.
در تحقیقات جداگانه ای دادستانهای ایتالیایی ماه گذشته خواستار این شدند که شرکت اِنی و تابعه آن "سایپم" به اتهام پرداخت رشوه از سوی سایپم برای بدست آوردن قرارداد در الجزایر محاکمه شوند.
انی و سایپم پیشتر هرگونه خلاف را رد کرده اند. در هیچ یک از حسابرسیهایی که پیشتر توسط اِنی و سایپم انجام شده نشانه ای از تخلف دیده نمیشود.
یک کارشناس انرژی الجزایری گفت: حضور سه مدیرعامل سوناتراک در دادگاه نشان میدهد که این شرکت تا چه حد به اصلاح و تغییر احتیاج دارد.
این رسواییها به سوناتراک که یک منبع مالی بزرگ برای دولت الجزایر است لطمه زده است. الجزایر برای تامین 90 درصد درآمدهای صادراتی خود به تولید انرژی وابسته است.
الجزایر عضو اوپک و یکی از تامین کنندگان گاز اروپا است سعی دارد شرکتهای خارجی مجری بیشتری را به میادین نفتی خود جذب کند تا تولید انرژی این کشور را که دچار رکود شده احیا کند. اما در مناقصه ای که سال گذشته برگزار شد تنها برای توسعه چهار میدان از 31 میدان اعلام آمادگی شد.