کد خبر: ۱۲۵۰۵۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۳
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل:
آمل- رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل از دستگیری فردی که با آتش زدن کاو وکلش در شالیزار خود باعث ایجاد دود ومشکل تنفسی برای شهروندان شده بود، خبر داد.

وحید رضائیان عصریکشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت، که مأموران یگان حفاظت اداره محیط زیست شهرستان آمل درپی گشت زنی وکنترل در سطح حوزه استحفاظی شهرستان آمل، فردی را که پس از برداشت شالی خود، اقدام به روشن کردن آتش وسوزاندن کاه وکلش کرده بود، شناسایی و و طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک این فرد را دستگیر کردند.

وی افزود: پرونده این متخلف زیست محیطی بلافاصله تشکیل و تحویل دادگستری شهرستان شد.

حبس یکساله برای آتش زدن کاه و کلش درفصل برداشت برنج

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل ادامه داد، متأسفانه همه ساله بعد از برداشت شالی، کشاورزان برای از بین بردن بقایای شالی و سرعت بخشیدن به کشت دوم شالی اقدام به آتش زدن کاه و کلش در شالیزارخود می‌کنند.

رضائیان به مضرات آتش زدن کاه وکلش اشاره کرد وگفت: تخریب در بافت و ترکیبات آلی خاک، تغییرات منفی ونیز کاهش حاصلخیزی خاک، گرمایش زمین، آلودگی هوا ناشی از انتشار گازهای کربن دار، ایجاد بوی خفه کننده و تهدید سلامت انسان و بیماری‌های مرتبط تنفسی از مهمترین وشایع ترین پیامد آتش زدن کاه وکلش در شالیزارها است.

وی اضافه کرد، مسمومیت شدید، اختلال بصری از جمله سوزش چشم، کاهش دید، بروز انواع سرطان‌ها و بیماری برونشیت، تصادفات جاده‌ای، افزایش غلظت آلاینده هوا از دیگر پیامدهای آتش زدن بقایای شالی درشالیزارهای هست که همه سال‌ها گزارش‌های زیادی از سوی فعالان زیست محیطی وحتی شهروندان آملی به اداره حفاظت محیط زیست می‌شود.

وی درعین حال به کشاورزان نیز توصیه کرد، که با پخش نکردن کاه پس ازبرداشت شالی یکی ازبهترین روش‌ها برای حفظ رطوبت خاک و بقایای گیاهی و جذب خاک است که دردراز مدت بعنوان کود طبیعی وآلی مورد استفاده قرار می‌گیرد ویا اینکه با بسته بندی آن‌را برای فروش یا مصارف خوراک دام قابل استفاده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل درعین حال یادآورشد، که به موجب ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها، آتش زدن کاه و کلش جرم محسوب و قابل پیگرد در مراجع قضائی است و برای فرد متخلف نیز یک سال حبس و جریمه نقدی در پی خواهد داشت.

شهرستان آمل دارای بیش از ۳۷ هزارهکتار شالیزاراست که حدود ۳۰ هزار هکتار از این شالیزارها قابلیت کشت دوباره ونیزپرورش راتون را دارد. شالیکاران این شهرستان به علت نبود صنایع تبدیلی برای حذف کاه وکلش ناشی از برداشت اول شالی، وانجام عملیات نشاء دوم، درسریع ترین کار اقدام به آتش زدن کاه وکلش باقی مانده از آن می‌کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار