به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، مسلم بیات با اشاره به اینکه روغن تفاله زیتون با برندهای مختلف از اسپانیا و ترکیه وارد کشور میشوند، گفت: این روغن در حال حاضر و براساس استاندارد ملی مصرف خوراکی ندارد اما در جریان بازرسی کارشناسان استاندارد از مراکز عرضه، مشخص شد که عدهای برای مصرف خوراکی این روغن را ارائه میکنند.
وی با بیان اینکه روغن زیتون برحسب اسیدیته به انواع فرابکر، بکر درجه یک، بکر معمولی، لامپانت و پالایش شده تقسیم میشود، اظهار کرد: روغن تفاله زیتون (POMACE) از ارزش پایینتری برخوردار است و بنابر استاندارد ملی مصرف خوراکی ندارد. گرچه در حال حاضر و در خارج از کشور با قیمت ارزانتر نسبت به سایر انواع آن ارائه میشود و مصرف خوراکی دارد.
چگونگی تشخیص روغن زیتون سالم و طبیعی
براساس گزارش اداره استاندارد استان تهران، از آنجاکه شناسایی کیفی روغن به لحاظ ویژگیهای ظاهری شامل رنگ و بو به سادگی امکانپذیر نیست و نیاز به مهارت و آگاهی خاص دارد توصیه میشود حتما از روغن زیتونهای دارای نشان استاندارد استفاده شود.
همچنین برای خرید روغن زیتون مرغوب ضمن توجه به تاریخ تولید و انقضای آن و نشان استاندارد (در صورت تولید داخلی آن)، باید ابتدا روغن را بویید و سپس آن را چشید.
روغن زیتون خوب باید بوی زیتون، سبزی یا سیب دهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است و اگر بوی فلز از آن احساس شود روغن نامرغوب و فاسد است.
مصرف روغن زیتون سالم به دلیل داشتن آنتی اکسیدان موجب کاهش سکتههای قلبی و مغزی و نیز کلسترول میشود.
دمای مناسب برای نگهداری روغن زیتون 20 تا 35 درجه سانتیگراد بالای صفر است و نیازی نیست در یخچال نگهداری شود، زیرا اگر خیلی سرد شود و دما به زیر 10 درجه سانتیگراد برسد، اسیدهای چرب تک غیراشباع موجود در روغن به شکل کریستال نمایان میشوند.
اگر روغن در معرض اکسیژن هوا قرار بگیرد (براثر باز و بسته شدن زیاد در بطری)، رادیکالهای آزاد در آن ایجاد میشود و نور باعث اکسیداسیون خود به خودی در آن میشود که روند فسادش را تسریع میکند.
دراین گزارش آمده از آنجاکه حرارت زیاد باعث تبخیر الکلها و استرهای موجود در روغن زیتون که مولد طعم و بوی آن میشود، بهتر است آن را در سالادها و غذاهای سرد ریخت و برای پخت با حرارت کم و متوسط به کار برد.
برای استفاده از روغن زیتون در پختوپز و سرخ کردن، بهتر است از روغن نوع فرابکر و تصفیه شده به شرط عدم استفاده مجدد و با حرارت کم استفاده شود.