کد خبر: ۱۸۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر اظهار امیدواری کرد: ضمانت‌های اجرایی قوی‌تری برای حمایت از حقوق بشردوستانه در کشورهای درگیر جنگ ایجاد شود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، مهندس علی‌اصغر احمدی در نشست مشترک کمیته بین‌ا‌لمللی صلیب سرخ با تشکر از رئیس کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ به‌منظور انتخاب ایران به‌عنوان هدف سفر پس از حضور در یمن، سوریه و عراق، گفت: آنچه در این کشورها شاهد آن هستیم ازجمله زجر کشیدن افراد بشری در این کشورها، یکی از بزرگ‌ترین آلام بشری محسوب می‌شود.

وی با اشاره به قم به‌منظور دیدار با علما و تصریح کرد سفر رئیس کمیته بین‌المللی به قم به منظر اطلاع‌رسانی درباره اوضاع یمن و استفاده از نظرات علما و مراجع و نگاه اسلام به مسائل بشردوستانه است.

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر گفت: رئیس کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ پس از سفر به یمن جمعیت‌ها را بیش‌ازپیش نسبت به عمق فاجعه در این کشور هوشیار کرده و اکنون به جهانیان هشدار می‌دهد که فاجعه جهانی در یمن در حال شکل‌گیری است.

وی با بیان اینکه هلال‌احمر ایران به پشتوانه ملت بزرگ ایران همواره در صحنه‌ها حاضر بوده و کمک‌هایی برای مردم یمن ارسال کرده است، اظهار کرد: همه کمک‌های مردم ایران به یمن و سایر کشورها با رعایت کامل بی‌طرفی و بی‌غرضی و با هماهنگی کامل با کمیته انجام‌شده و خواهد شد. چراکه هدف اصلی ما کاهش آلام بشری است.

مهندس احمدی تأکید کرد، هلال‌احمر ایران آمادگی دارد بر پایه تجربیات خود در موضوعات مرتبط با جنگ، مهاجرت، پاک‌سازی مکان‌های آلوده به مین، جراحی جنگ و برنامه Help همکاری‌های لازم را با کمیته و سایر جمعیت‌های ملی داشته باشد.

وی با یادآوری اینکه وظیفه اصلی همه جمعیت‌های ملی پیروی جدی از اصول بشردوستانه با رعایت کامل بی‌طرفی و بی‌غرضی است خاطرنشان کرد: بر این اساس آماده‌ایم بر پایه توافقات قبلی توان خود را در زمینه‌های همکاری مشترک به‌ویژه آموزش، با کمیته به کار گرفته و همکاری‌ها را توسعه دهیم.

گفت‌وگو با طرف سعودی ادامه دارد

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ با اشاره به این‌که لزوم رعایت حقوق بشردوستانه در یمن به‌عنوان یک اصل به طرفین درگیری هشدار داده شده است، عنوان کرد: طرف‌های درگیری تعهد داده‌اند تا به حقوق بشردوستانه احترام گذاشته و این اصل را رعایت کنند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی هلال‌احمر، پیتر مائورر در نشست مشترک کمیته بین‌ا‌لمللی صلیب سرخ با جمعیت هلال‌احمر ایران در پاسخ به سؤالات خبرنگاران با شاره به این‌که به‌شدت شاهد نقض حقوق بشردوستانه در یمن هستیم، گفت: هم‌اکنون تجهیزات بخش بهداشت و درمان در یمن، بیمارستان‌ها، ساختارهای ابتدایی زندگی، اقتصاد و همه ساختارهای زندگی اجتماعی یمن آسیب‌دیده است و ۲۴ میلیون تن از مردم این کشور تحت تأثیر این آسیب قرارگرفته‌اند.

به گفته وی، همه تلاش کمیته این بوده است تا طرف‌های درگیری در یمن را متقاعد کند تا عملیات را در جنگ تغییر دهند و در این زمینه جلساتی نیز در صنعا و عدن با طرف‌های درگیری برگزارشده و واکنش آنها نسبت به رعایت حقوق بشردوستانه مثبت بوده است.

مائورر در پاسخ به این‌که «چرا سفرش به عربستان به تعویق افتاده است؟»، گفت: این سفر به علت برنامه کاری خاصی انجام نشد، اما همچنان گفت‌وگوهای ما با طرفین سعودی ادامه دارد؛ لذا سفر کنسل نشده، بلکه به زمان دیگری موکول شده است.

وی با بیان اینکه امروزه غیرنظامیان بیشترین آسیب را از تعداد فزاینده بازیگران مسلح غیردولتی متحمل می‌شوند، تصریح کرد: این تعداد شاخه به شاخه غیرنظامیان فضا را در کشورهای درگیر جنگ متشنج‌تر کرده و لذا کمیته مجبور شده است تا با تعداد زیادی از افراد حاضر در این درگیری‌ها در حوزه مسائل بشردوستانه گفت وگو کند.

به گفته رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، رهیافت این کمیته این است که کمک‌های بشردوستانه بر پایه رعایت اصل بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال در اختیار نیازمندان واقعی قرار گیرد که به این منظور ارزیابی صحیحی از نیازها، برای ارزیابی باید نزدیک نیازمندان، برای نزدیکی به نیازمندان باید در مناطق عملیاتی حاضر و برای حضور در مناطق عملیاتی باید در امنیت و ارتباط با همه طرف‌های درگیر بود.

وی درباره هموار کردن مسیر ارسال کمک‌های ایرانی به مردم یمن عنوان کرد: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همه جمعیت‌های ملی را تشویق کرده است تا کمک‌های خود را از طریق کمیته ارسال کنند. در این زمینه، دولت عمان با راه‌اندازی مرکز لجستیکی کمیته در بندر صلاله موافقت کرده و از طریق کمیته، کمک‌ها به یمن ارسال خواهد شد.

مائورر درباره سفرش به قم با بیان اینکه موضوع این سفر فقط در ارتباط با یمن نیست، توضیح داد: مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بشردوستانه چندین سال است که در قم مطالعات بسیاری داشته و کمیته نیز با علمای مذهبی قم در این زمینه دیدارها و گفت‌وگوهایی داشته است تا بتواند به ارزش‌های برابر اسلام و حقوق بشردوستانه دست‌یافته و آنها را به‌عنوان هدفی والا در کشورهای درگیر جنگ ترویج دهند.

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تصریح کرد: این کمیته همواره در زمینه تقویت حقوق بشردوستانه در درگیری‌ها، دیپلماسی آرام را شامل گفتگوی دوجانبه با طرفین درگیری در پی گرفته است و این بهترین راه بهبود اوضاع در کشورهای درگیر خواهد بود.

وی در پایان از همکاری با هلال‌احمر ایران به‌عنوان شریک کاری توانمند در انجام عملیات بی‌غرضانه، بی‌طرفانه و مستقل بشردوستانه ابراز خرسندی کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار