کد خبر: ۲۰۱۰۱۵
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۵
سخنگوی وزارت امور خارجه به انتشار گزارش‌های تحریف‌شده درباره مذاکرات وین از جمله گزارش اخیر خبرگزاری رویترز در مورد توافق وین واکنش نشان داد.

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به گزارش رویترز از نتیجه مذاکرات وین

سخنگوی وزارت امور خارجه به انتشار گزارش‌های تحریف‌شده درباره مذاکرات وین از جمله گزارش اخیر خبرگزاری رویترز در مورد توافق وین واکنش نشان داد.

سعید خطیب‌زاده در صفحه توییتر خود در این زمینه نوشت: «انتشار اطلاعات نادرست در پوشش گزارش‌دهی رسانه‌ای کاری خطرناک است. توافق نهایی برای صدور مجوز بازگشت آمریکا به برجام با گزارش بی‌منبع تحریف‌شده‌ای که شایعه‌سازی کرده است، بسیار متفاوت خواهد بود. با نزدیک‌شدن به روزهای پایانی، باید منتظر تحریف‌های بیشتری بود.»

چند ساعت قبل رویترز مدعی دسترسی به سند ۲۰ صفحه‌ای توافق احیای برجام شد!

به گزارش انتخاب رویترز مدعی شد، متن پیش‌نویس توافق احیای برجام بیش از ۲۰ صفحه است و با عباراتی مانند تعلیق غنی سازی بالای ۵ درصد توسط ایران شروع می‌شود.


رویترز گزارش داد، دیپلمات ها می گویند، ایران و آمریکا در حال دستیابی به توافقی برای احیای برجام هستند که براساس آن، مراحلی از گام های متقابل را برای بازگشت به برجام مشخص شده است. به گفته دیپلمات ها، اولین گام شامل ارائه معافیت از تحریم های نفتی نمی شود.

در ادامه این مطلب آمده است: نمایندگان ایران، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و ایالات متحده همچنان در حال مذاکره درباره جزئیات پیش نویس توافق هستند. مذاکره کنندگان می گویند که بسیاری از مسائل موجود در متن حل شده است، اما برخی از مسائل دشوار باقی مانده است.

متن پیش‌نویس این توافق که بیش از ۲۰ صفحه است، مراحل توالی گام های دو طرف را مشخص می‌کند که باید پس از تایید آن توسط طرف‌های باقی‌مانده در توافق، اجرا شود. به گفته ی سه دیپلمات، نخستین فاز اجرا با مرحله‌ای از جمله تعلیق غنی‌سازی بالای ۵ درص توسط ایران، شروع می شود.

این متن همچنین به اقدامات دیگری اشاره می کند که دیپلمات ها می گویند شامل آزادسازی حدود ۷ میلیارد دلار از پول های ایران در بانک های کره جنوبی و همچنین آزادی زندانیان غربی در ایران است.

تنها زمانی که فاز اولیه اقدامات صورت گرفته و تایید شود، مرحله اصلی لغو تحریم ها آغاز می شود، و به آنچه که بسیاری از دیپلمات ها آن را روز اجرای مجدد می نامند، منتهی می شود.

دیپلمات ها می گویند که مدت این مراحل هنوز مورد توافق قرار نگرفته است. مقامات مختلف، زمان توافق تا روز اجرای مجدد را بین یک تا سه ماه تخمین زده اند.

دیپلمات‌های حاضر در این مذاکرات، می‌گویند تا زمانی که همه چیز توافق نشود، توافقی صورت نمی‌گیرد، گفته‌اند که هنوز مشخص نیست که آیا واقعاً توافقی حاصل خواهد شد یا خیر.

مسائل سختی که همچنان باقی مانده، شامل درخواست ایران مبنی بر اینکه ایالات متحده تضمین کند که دیگر عقب نشینی نخواهد کرد، می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار