کد خبر: ۲۰۷۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۱
برنامه های جدید سازمان برنامه و بودجه؛
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یکی از راهکارهای مقابله با جعل تاریخ و استفاده از واژه‌های مجعول به خصوص در مورد خلیج فارس را استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان اعلام کرد.

رونمایی از اطلس ملی آب، بکارگیری ماهواره‌های بومی و میدان دادن به دانش بنیان‌هابه گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان برنامه و بودجه، دکتر سید مسعود میرکاظمی در آیین رونمایی از اطلس آب که همزمان با گرامیداشت روز ملی خلیج فارس که در سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد گفت: روز خلیج فارس روز بزرگی است که در این روز استقلال ما توسط انسان‌های غیور خطه جنوب به دست آمد و باعث شد تجاوزگران از ایران خارج شوند.

وی با بیان اینکه سازمان نقشه برداری از استفاده اسامی مجعول برای خلیج فارس مقابله کند تصریح کرد: سازمان نقشه برداری باید با ارائه اسناد و مدارک به صورت مرتب از فضا سازی و جعل نام خلیج فارس جلوگیری کند و در رسانه‌ها و مجامع بین المللی اقدامات جدی برای جلوگیری از استفاده واژه مجعول را انجام دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه لازم است نقش سازمان نقشه برداری در بودجه‌های سنواتی پررنگ شود افزود: با توجه به نقشی که به استان‌ها و  به شورای برنامه ریزی استان‌ها داده شده است اطلاعات مکانی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده که سازمان نقشه برداری می‌تواند کمک کند تا خدمات لازم به استان‌ها  داده شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ هدف گیری شده است تصریح کرد: بحث آمایش سرزمین باید به گونه‌ای باشد تا منطبق بر طبیعت، استعداد‌ها و ظرفیت‌های خدادای آن استان باشد که در این زمینه نقش سازمان نقشه برداری بسیار مهم و ساختار این سازمان باید در استان‌ها بازسازی شود.

لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانش بنیان

دکتر میرکاظمی با تاکید بر اینکه سازمان نقشه برداری کشور در برنامه‌های سال ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه فعال‌تر شود افزود: در این زمینه سازمان نقشه برداری اطلاعات مورد نظر و تکمیل کننده را در اختیار برنامه ریزان قرار دهد تا استفاده بهینه از ظرفیت‌های سازمان نقشه برداری صورت گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌های کشور در سازمان نقشه برداری گفت: از همه توان کشور استفاده شود و اگر خود سازمان توانایی دارد این توانایی تقویت شود و اگر درجایی نیاز است برون‌سپاری شود تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های دانش بنیان در کشور گفت: اگر شرکت‌هایی وجود دارد که می‌تواند در زمینه دانش بنیان به سازمان نقشه برداری کمک کند حتما از این ظرفیت استفاده و فن آوری‌های روز بکارگیری شود تا اطلاعات دقیقتر و جامع‌تر در اختیار کاربران قرار گیرد، چون بدون اطلاعات دقیق برنامه ریزی سخت می‌شود و قطعا هزینه‌هایی به کشور تحمیل می‌شود.

سازمان نقشه برداری از اطلاعات ماهواره‌های ایرانی استفاده کند

معاون رئیس جمهور افزود: سعی شود از فن آوری‌های روز استفاده شود زیرا اگر مبتنی بر اطلاعات دقیق حرکت کنیم  برنامه ریزی‌های کشور جامع‌تر خواهد شد.

دکتر میرکاظمی با اشاره به ضرورت استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای در سازمان نقشه برداری تصریح کرد: کشور به سمتی حرکت می‌کند که در زمینه اطلاعات ماهواره‌ای خودکفا شود و در همین راستا قدم‌های اولیه برداشته شده و سازمان نقشه برداری باید به مروز از اطلاعات ماهواره‌های بومی برای تهیه نقشه استفاده کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سازمان نقشه برداری در همه زمینه‌ها پاسخگوی نیازمندی‌های کشور باشد ادامه داد: سازمان نقشه برداری کشور باید راهبری ملی در این زمینه انجام دهد و خدمات لازم را در چارچوب استاندارد ارائه دهد تا ظرفیت‌های موجود کشور به کارگرفته شده و اطلاعات دقیقتر و کامل تری در اختیار کاربران قرار گیرد.

در تهیه اطلاعات دریا پیشتاز بودن و بی نیاز بودن از بیگانگان بسیار مهم است

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه موضوع اطلاعات دریا بسیار مهم است افزود: در تهیه اطلاعات دریا پیشتاز بودن، بی نیاز بودن از بیگانگان و تکمیل اطلاعات بسیار مهم است زیرا می‌توانیم هر چه سریعتر این اطلاعات را در اختیار سازمان‌ها و شرکت‌ها قرار دهیم تا در پیشگیری از بروز حوادث استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خشکسالی اشاره کرد و گفت: خشکسالی و فرونشت زمین موضوع جدی است که حتما در این زمینه  به استانداران، شورای برنامه ریزی استان‌ها و به سازمان‌های برنامه و بودجه در استان‌ها اطلاع رسانی دقیق انجام شود و در صورت لزوم هشدار‌های لازم در سطح ملی داده شود تا دراختیار رسانه ملی قرار گیرد.

 دکتر میرکاظمی با بیان اینکه بهره وری آب در کشور بسیار پایین است افزود: در توافق نامه‌های سال  ۱۴۰۱ با وزارت جهاد کشاورزی  بر مدیریت بر کشت و مدیریت برآب، شاخص‌هایی تعیین  شده است که هشدار‌های سازمان نقشه برداری و اطلاع رسانی در این زمینه بسیار مهم است.

از همه منابع ملی و ظرفیت‌های کشور استفاده شود

رئیس سازمان برنامه بودجه با اشاره بر اینکه اطلس‌های ملی بسیار ارزشمند است افزود: برای بازنگری اطلس‌های ملی و بروزرسانی آن‌ها زمانبندی تعیین شود و اینکار جز برنامه‌های اصلی سازمان نقشه برداری قرار گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت توانمند سازی و دانش محور شدن سازمان نقشه برداری کشور گفت: سازمان نقشه برداری کشور در صورتی می‌تواند ماموریت خود را به درستی انجام دهد که از همه منابع ملی و ظرفیت‌های کشور استفاده کند و در اداره کشور استاندارد سازی کند که لازمه آن قوی و به روز شدن است.

معاون رئیس جمهور در پایان گفت: در برنامه ریزی استانی و همینطور در بحث برنامه هفتم توسعه سازمان نقشه برداری باید نقش فعالی پیدا کند همانطور که مرکز آمار و موسسات آموزشی پژوهشی نقش بیشتری پیدا کرده است.

پایان سلطه چارت‌های انگلیسی در پهنه آبی

دکتر علی جاویدانه رئیس سازمان نقشه برداری کشور نیز با ارائه گزارشی درباره اقدامات و برنامه‌های سازمان نقشه برداری کشور گفت: سازمان نقشه برداری کشور یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های کشور است که از سال ۱۳۳۲ مسئول نظارت و راهبری و مدیریت نقشه و اطلاعات کشور بوده است و در راستای وظایف این سازمان چشم انداز صنعت نقشه برداری تا افق سال ۱۴۲۰ تدوین شده و بر اساس آن سند راهبری سازمان نقشه برداری کشور با استفاده از ظرفیت مشاورین خبره تهیه شده است.

وی با بیان اینکه سازمان نقشه برداری کشور از سال ۱۳۷۰ متولی تهیه اطلس‌های ملی در کشور بوده است افزود: برای اینکه سرویس بهتری به سازمان‌های بالادستی ارائه شود اطلس‌های تهیه شده با توجه به نیاز تخصصی نهاد‌های بالادستی تهیه می‌شود.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به اهمیت نقشه، اطلاعات مکانی و اطلس‌های ملی گفت: برای اینکه بتوانیم قابلیت استفاده از اطلس‌ها را در نظام برنامه ریزی فراهم کنیم سال گذشته پیشنهاد تدوین اطلس بودجه را داشتیم که همچنان این پیشنهاد برقرار است که امیدواریم برای سال بعد به نتیجه برسد.

وی افزود: همچنین در حوزه اطلس‌ها برای هر سی و یک استان نقشه و اطلاعات مکانی که وجود داشت همراه با سنسور‌های موجود استان‌ها در قالب یکسری اطلس‌ها تهیه شد که برای استاندار‌ها و روسای سازمان مدیریتی استانی ارسال شد تا دید مناسبی را به مسئولین استانی در مورد نقشه و اطلاعات موقعیت مکانی استانی ارائه شود.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به گرامیداشت روز ملی خلیج فارس گفت: سال گذشته اولین چارت بزرگ مقیاس را تهیه و خط تولید آن در سازمان راه اندازی شد و بر این اساس چارت پهلو گیری بزرگترین بندر تجاری کشور یعنی بندر رجایی شهر تهیه شد.

وی افزود: چارت‌های بین المللی که سازمان نقشه برداری کشور در حوزه خلیج فارس منتشر می‌کند  علاوه بر اینکه سلطه چارت‌های انگلیسی را در پهنه آبی را از بین برده  باعث درآمد ارزی پایدار برای کشور شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار