کد خبر: ۲۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای حضور در رقابت اقتصادی پرسرعت، شرایط را باید شناخت، افزود: با توجه به ابلاغ سند چشم‌انداز توسط مقام معظم رهبری که سیاست‌های کلی آن تصویب و ابلاغ شده است، باید کارهای اجرایی را به ثمر برسانیم تا به جایگاه در نظر گرفته شده، دست یابیم.
 به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا،علی لاریجانی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان گیلان، با تشکر از نمایندگان فعال گیلان در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان استانی گفت: در طول سفری که امروز به گیلان داشتیم، نمایندگان و مسئولان مشکلات و مسائل مناطق مختلف این استان را بیان کردند که بخشی نیز قبلا در جلسه با مجمع نمایندگان این استان در مجلس بررسی و در حال پیگیری است.
 رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر از نعمت‌های الهی خوب استفاده نشود، تبدیل به مشکل می‌شوند و اگر مدیریت به درستی صورت گیرد، می‌توان با بهره‌وری، از نعمات استفاده کرد.
 
وی تصریح کرد: کشورها به وسیله مدیریت درست از یکدیگر سبقت می‌گیرند، اگر از منابع مادی و انسانی کشور به درستی استفاده و مدیریت علمی لحاظ شود، می‌توان به صورت درست و بهینه از منابع استفاده کرد، کشورهایی از چرخه رقابت و پیشرفت عقب می‌مانند که سرگرم مسائل حاشیه‌ای باشند.
 
لاریجانی افزود: در 15 سال گذشته برخی از کشورها در رقابت اقتصادی به قطب تبدیل شدند، به طور مثال یکی از همسایه‌ها بدون داشتن نفت و گاز توانسته 150 میلیارد دلار صادرات داشته باشد و رسیدن به صادرات 500 میلیارد دلاری را نیز در برنامه‌های آینده خود دارد.
 
وی ادامه داد: برای حضور در رقابت اقتصادی پرسرعت، شرایط را باید شناخت و از تکنولوژی‌هایی که سرعت پیشرفت را زیاد می‌کنند، بهره برد. به طور مثال برخی از کشورها در آی‌تی سرمایه‌گذاری کرده و بهره خوبی از آن می‌برند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران یک کشور نفتی و گازی در جهان محسوب می‌شود، گفت: با توجه به ابلاغ سند چشم‌انداز توسط مقام معظم رهبری که سیاست‌های کلی آن تصویب و ابلاغ شده است، باید کارهای اجرایی را به ثمر برسانیم تا به جایگاه در نظر گرفته شده، دست یابیم.
 
لاریجانی گفت: در 12 سال اخیر، با شیطنت‌های غربی‌ها، گرفتاری‌هایی در موضوع هسته‌ای برای کشور ایجاد شد،‌ اما با تدابیر تحت نظر مقام معظم رهبری، موضوع هسته‌ای به سرانجام رسید و در روزهای اخیر در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان نیز این موضوع را تایید کرد.
 
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: نمایندگان در مدت بررسی برجام، بحث‌های کارشناسی زیادی در پشت جلسات علنی مجلس و در نشست‌های فراکسیون‌ها داشتند که نهایتاً به تصمیم‌گیری نهایی در مجلس منتهی شد.
 
وی افزود: مسائلی که در توافق‌نامه مطرح بود این بود که تحریم‌ها لغو و فضای جدیدی در حوزه تکنولوژی برای رشد و تحقیق و توسعه ایجاد شود.
 
لاریجانی ادامه داد: برخی‌ در موضوع رفع تحریم‌ها شک داشتند،‌ البته نمی‌توان شیطنت‌های بین‌المللی را نیز نادیده گرفت.
 
وی افزود: برای اجرای برجام باید یک ستاد قوی موضوع را پیگیری کند،‌ همچنین در این رابطه با شورای امنیت نیز همکاری لازم را انجام دهد، بنده نگاه خوشبیانه‌ای به این موضوع دارم.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نظام تصمیم داعیانه‌ای درخصوص موضوع هسته‌ای گرفت و باید از این فرصت استفاده شود، در موضوع هسته‌ای تا آنقدر که لازم داریم، به طور مثال در تحقیق و توسعه برای پیشرفت ملاحظه صورت گرفته و در کل مجموعه خوب تنظیم شده است.
 
لاریجانی درخصوص تاثیرات توافق‌نامه هسته‌ای ادامه داد: از لحاظ اقتصادی نگاه خوشبینانه‌ای دارم و نظام با چشم باز در موضوع هسته‌ای راه را انتخاب کرد، البته به این معنا نیست که دیگران شیطنت کنند و ما چشمان‌مان را ببندیم،‌ در مجموع تصمیم عاقلانه‌ای گرفته شد، البته باید مقتضیات را دانست.
 
وی گفت: مدیریت اداری کشور خیلی بروکراتیک است که این کار را سخت کرده و زمینه را برای سرمایه‌گذاری دشوار کرده است. نکته دیگر اینکه از منابع کشور به خوبی استفاده نمی‌شود و به سوءمدیریت دچار شده‌ایم که باید با مدیریت صحیح درست شود.
 
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه پویایی و تحرک از لازمه‌های اقتصاد کشور است، افزود: باید با تحرک اقتصادی بتوانیم به اهداف سند چشم‌انداز برسیم و شرایط برای افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی فراهم شود.
 
وی درخصوص مسائل و مشکلات استان گیلان افزود: بحث توسعه راه‌آهن استان گیلان به بودجه نیاز دارد و با این بودجه عمرانی نمی‌توان مشکل را حل کرد، مگر اینکه از فاینانس استفاده شود، مخصوصاً‌ که شرایط تغییر کرده و می‌توان فاینانس گرفت. حتی در شرایط تحریم نیز ما با کشور چین کار می‌کردیم.
 
لاریجانی ادامه داد: با توجه به محدودیت اراضی و رشد جمعیت، توجه به کشاورزی صرفاً‌ نمی‌تواند مشکلات اشتغالزایی را حل کند،‌ بلکه استان به لحاظ صنعتی نیز باید پیشرفت کند، همچنان که قاره سبز اروپا، توسعه صنعتی یافته و به دغدغه‌های محیط‌ زیستی نیز توجه کامل شده است.
 
رئیس مجلس افزود: برای رفع معضل بیکاری باید به جز کشاورزی، در برنامه ششم توسعه به یکپارچه‌سازی زمین و موضوعاتی مانند رشد جمعیت و ایجاد اشتغال برای متخصصان توجه شود.
 
وی تصریح کرد: فکر می‌کنم فضای کشور وارد عرصه جدیدی شود و شرایط برای آبادانی بیشتر فراهم شود و امیدوارم مدیران استانی گام‌های مهمی بردارند و برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز پیشنهادات خود را مطرح کنند. البته رسیدگی به مشکلاتی که نمایندگان و مسئولان درخصوص مهار آب‌ها در گیلان و راه‌آهن و محیط‌زیست اشاره کردند، پیگیری می‌شود.
 
لاریجانی بیان کرد: توصیه دارم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، به دلیل اینکه در حال حاضر ظرفیت نقدینگی در کشور بالاست و حدود 800 هزار میلیارد تومان در دست مردم است. این در حالی است که 400 هزار میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های کلنگ‌زده نیاز است ولی حدود 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی تعریف شده است.
 
رئیس قوه مقننه کشورمان در این‌خصوص گفت: در قانون بودجه آمده است که دولت می‌تواند طرح‌های عمرانی خود را واگذار کند و من پیگیر اجرایی شدن این موضوع هستم و باید برای انجام این مهم در بخش خصوصی انگیزه ایجاد شود و با ارائه مزیت‌ها، زمینه مشارکت بیشتر بخش خصوصی فراهم شود.
 
وی در پایان یادآور شد: امیدوارم با شناخت شرایط گام برداشته و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود. همچنین برای رفع مشکلات، پیشنهادات کارشناسی و مدون ارائه شود.
برچسب ها: لاریجانی ، برجام ، مدیریت
نام:
ایمیل:
* نظر: