کد خبر: ۲۳۵۸۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲
چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران برگزار می شود
چهل و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه جراحان ایران همزمان با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

آموزش جراحان کشور از افتخارات چهل ساله جامعه جراحان است

 چهل و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه جراحان ایران همزمان با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

دکتر ایرج فاضل رییس جامعه جراحان ایران با بیان اینکه طی چند دهه اخیر (بجز دوران کرونا)، بطور مرتب هر سال کنگره علمی بزرگی برای همه جراحان کشور برگزار شده است، گفت: یکی از دلایل مهم تشکیل و تاسیس جامعه جراحان ایران برعهده گرفتن آموزش جراحانی است که فارغ التحصیل شده و مشغول فعالیت در مراکز درمانی هستند.

وی افزود: دانش طب بطور پیوسته در حال پیشرفت و تغییرات جدید است و جراحان در مملکت باید مطابق علم روز دنیا آموزش ببینند.

دکتر فاضل گفت: این وظیفه بزرگ و مهم  که از حدود چهل سال قبل بر عهده جامعه جراحان بوده، بواسطه کنگره سالیانه و همایش های میان دوره ای متنوع در زمانهای مختلف مورد توجه ویژه قرار گرفته است؛ بدین ترتیب طب کشور مطابق تحولات جدید و به روز دنیا پیشرفت کرده و رو به جلو حرکت میکند؛ این وظیفه بی نهایت مهم  بر عهده انجمن های علمی در تخصص های جراحی و تخصص های طب داخلی قرار دارد.

رییس جامعه جراحان ایران گفت: کنگره های سالیانه معمولا در نیمه دوم اردیبهشت ماه اجرا شده و بی نهایت مورد استقبال جراحان  در رشته های مختلف قرار گرفته است؛ امسال نیز این کنگره به وظایف خود عمل کرده و با مشارکت شانزده رشته تخصصی جراحی، پرستاری و رشته های وابسته مطابق برنامه های متنوع علمی طی پنج روز از هفدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالنهای مختلف مرکز همایشهای رازی برگزار خواهد شد.

 

رسیدگی به مجروحان جنگ، انگیزه مهم تاسیس جامعه جراحان 

دکتر فاضل با بیان اینکه چهل سال از تاسیس جامعه جراحان ایران میگذرد، گفت: انگیزه اصلی برای تشکیل جامعه جراحان نیازی بود که در سال ۱۳۶۳ احساس شد؛ به دلیل تعدد مجروحان جنگی که با سلاح گرم آسیب دیده بودند، از آنجاییکه درمان جراحتهای ناشی از سلاح گرم با اسلحه سرد و چاقو تفاوتهای فراوانی دارد، مجروحان جنگ نیاز به درمان های اختصاصی داشتند.

وی افزود: آن دوران جراحان مملکت با وجود اینکه از تکنیکهای جراحی مطلع بودند ولی تجربه یا  سابقه ای در مواجهه با مجروحیتهای جنگی و آسیب های ناشی از تیر و ترکش تا پیش از جنگ تحمیلی نداشتند،  بنابر این نیاز به آموزش وسیع و گسترده توسط جامعه جراحان ایران احساس شد و همین عامل مهمی  برای تشکیل جامعه جراحان ایران و تداوم برگزاری کنگره هایی از سال ۱۳۶۳ تا کنون بوده است.

دکتر فاضل گفت: این موضوع ابتدا در بیمارستان طالقانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح شد و اولین کنگره نیز در اصفهان، سپس در شیراز برگزار شد؛ بجز یکی دو سال اخیر به دلیل اپیدمی کرونا، کنگره های علمی سالیانه بطور مرتب در تهران برگزار و بصورت میان دوره ای در یکی از استانهای کشور برپا شده است. 

رییس جامعه جراحان ایران افزود: این وظیفه مهم برعهده جامعه جراحان با شاخه های استانی خود بوده است که طی کنگره های متعدد وهمایش های میان دوره ای و استانی در چهار دهه اخیر در ایران برگزار کرده است؛ بدین ترتیب وظیفه آموزش جراحان کشور از افتخارات چهل ساله جامعه جراحان در کشور است.

 

نا امنی شغلی و نا امنی اقتصادی "سم مهلک" برای پزشکی کشور

دکتر ایرج فاضل در پاسخ به این پرسش که چگونه در شرایط کنونی باید سیاستگذاری شود تا در آینده با کمبود نیروهای متخصص مواجه نشویم، گفت: تمایلی به منفی صحبت کردن ندارم ولی من اصلا از وضع موجود و بخصوص برای آینده خوش بین نیستم! متاسفانه شرایطی بوجود آمده که مشوق ها برای  گرایش به رشته های پزشکی به تدریج رنگ باخته در شرایطی که رشته پزشکی از رشته های برتر مورد انتخاب در کنکور بود. متاسفانه الان برعکس این موضوع رخ داده و با کمال تاسف باید نگران دو دهه آینده پزشکی مملکت بود و نگران آنچه بر سر پزشکی مملکت خواهد آمد!

رییس جامعه جراحان ایران، افزود: اگر برای جلوگیری از این رخداد ناگوار فکر واقدامی نکنیم، متاسفانه در آینده نزدیک مثل اوایل انقلاب شاید مجبور به استخدام پزشک از کشورهای دیگر باشیم.

دکتر فاضل در آستانه برگزاری چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران گفت: الان در برخی رشته های مهم و حیاتی مثل جراحی عروق، جراحی کودکان، حتی یک داوطلب برای تحصیل نداریم!!! انگیزه ای نیز برای ورود به رشته های پر زحمت و طولانی مدت وجود ندارد ولی برعکس در رشته هایی مانند جراحی پلاستیک  و امثال آن داوطلبان فراوانی وجود دارد؛ این شرایط را "ما" بوجود آوردیم  و متاسفانه گرفتار عواقب آن خواهیم شد.

رییس جامعه جراحان ایران با بیان اینکه باید شرایط تشویق کننده باشد تا انگیزه کافی با امکانات تشویقی برای ورود  پزشکان به رشته های تخصصی پر زحمت و طولانی مدت برقرار شود، افزود: باید برای افرادی که بخش عمده ای از عمر خود را صرف تحصیل یک دوره تخصصی دشوار و طولانی میکنند، انگیزه های قوی ایجاد کرد؛ وقتی وضعیت معیشتی و زندگی نسل فعلی پزشکان مطلوب باشد این یک انگیزه خوب و اثر گذار برای جذب  و ماندگاری پزشکان جوان خواهد بود. باید سیاستگذاری ها طوری برنامه ریزی شود تا جامعه از این بابت صدمه نبیند.

دکتر فاضل با اشاره به اینکه جامعه جراحان ایران طی چهل سال گذشته شخصیتهای متعددی همراه خود داشته ولی متاسفانه برخی از این عزیزان اکنون در میان ما نیستند، افزود: این بدان معناست که پیوسته از طرف بهترین جراحان کشور حمایت میشده و نسل بزرگی از بهترین جراحان کشور را همراه داشته است و اکنون نیز بهره مند از حضور و همراهی بسیاری از این بزرگواران است؛ درود بر همه پزشکان بی مانند و تکرار نشدنی کشور.

رییس سابق فرهنگستان علوم پزشکی ایران، گفت: بسیاری از این عزیزان را در فرهنگستان علوم پزشکی از بدو تاسیس به عنوان عضو پیوسته به همکاری گرفتیم و این عزیزان در اداره جامعه جراحان نیز همراه ما بودند.

رییس کل سابق سازمان نظام پزشکی کشور نا امنی شغلی و نا امنی اقتصادی را "سم مهلک" برای پزشکی کشور دانست و تاکید کرد: اگر شرایط مساعد و مطلوب باشد، جایگاه پزشکی کشور مجدد اوج خواهد گرفت.

وی گفت: انجمن های مختلف جراحی  کشور و شاخه های استانی سالهاست که تشکیل شده و هر انجمن نماینده ای در هیات مدیره جامعه جراحان دارد و امور نیز بخوبی اداره میشود.

 

جراحی، فاخرترین هنر است

دکتر فاضل با بیان این نکته که جراحی، فاخرترین هنر محسوب میشود، گفت: عالم با مغز خود، هنرمند با قلب خود و جراح با مغز، قلب و دستان خود، خدمت میکند؛ جراحی رشته بسیار مهم در میان رشته های پزشکی است که تحولات بسیار ارزشمندی  نیز داشته و خواهد داشت. 

وزیر اسبق بهداشت و وزیر سابق فرهنگ و آموزش عالی  کشورمان با اشاره به این نکته که جراحی امروز هیچ شباهتی به جراحی ده سال قبل ندارد و جراحی در ده سال آینده نیز شباهتی به جراحی امروز نخواهد داشت، افزود: رشته جراحی به افرادی نیاز دارد که همه عمر خود را صرف این رشته کنند؛ یعنی نیمه اول عمر را به آموختن و نیمه دوم را به درمان و طبابت صرف کنند. شاید هنرمندترین هنرمندها، همین همکاران جراح ما هستند که "هنر جراحی" را برای درمان و نجات بیماران مورد استفاده قرار می دهند.

دکتر ایرج فاضل در پایان گفت: توصیه من برای جراحان جوان این است که با فکر و اندیشه کافی وارد این رشته شوند و بدانند که تخصص جراحی یعنی زحمت، بیداری و بی خوابی، مسئولیت در لحظات حساس و نجات بخش؛ ولی در عین حال بیماران قدر شناس، فراوان هستند و زندگی را برای پزشک معالج خود شیرین میکنند.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار