کد خبر: ۲۴۱۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹
روحانی در جلسه هیأت دولت خبر داد
رییس‌جمهور، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تقویت تولید ملی و حضور در بازارهای جهانی را برای کشور ضروری خواند و تصریح کرد: دولت یازدهم متعهد به اجرای دقیق سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهور، حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت ضمن تسلیت ایام رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع) گفت: برنامه ششم به طور اساسی در چارچوب اقتصاد مقاومتی خواهد بود و امیدواریم بتوانیم در دی ماه برنامه ششم و لایحه بودجه را به طور همزمان به مجلس تقدیم کنیم.

رییس جمهور افزود: امسال به دلیل همزمانی بررسی برنامه ششم و بودجه سال 95 کل کشور، ارائه بودجه چند روز از چارچوبی که در گذشته داشته‌ایم به تأخیر افتاده است که امیدواریم مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم با وقت بیشتری که می‌گذارند این تأخیر را جبران کنند.

روحانی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی باید بنیه تولید ملی تقویت شود تا تولید ملی در برابر توطئه دیگران اثرناپذیر شده و اقتصاد در برابر فشارهای خارجی ایستادگی کند، گفت: باید در این راستا تولید داخلی و صادرات غیرنفتی را تقویت کرده و در اقتصاد جهانی حضور پیدا کنیم و بازارهای هدف خود را مشخص نماییم.

رییس‌ جمهور با اشاره به ضرورت تبدیل اقتصاد دولتی به اقتصادهای خصوصی، تعاونی و غیردولتی و رفع موانع در این مسیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه وزارتخانه‌ها در راستای تسهیل خصوصی سازی و واگذاری اقتصاد به مردم در حال تلاش هستند و باید کمک کنیم تا شرایطی ایجاد شود که امور به طور واقعی به مردم واگذار شده و تحرکی در اقتصاد بوجود بیاید.

روحانی با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد دانش بنیان و بکارگیری آن در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور رشد پیدا کند و درآمدها افزایش یابد، باید از اقتصاد دانش بنیان به عنوان پشتوانه اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم که در این راستا باید همه همکاری و تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه دولت با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب موظف است تا اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور را فرماندهی کند، اظهارداشت: در جلسه‌ای که اخیراً با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان تأکید داشتند که دولت باید به صحنه بیاید و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را جلو برده و اجرای آن را در کشور فرماندهی کند.

رییس‌ جمهور با بیان این که «اگر دولت به توانی فراتر از امکانات و اختیارات دولت در این مسیر نیاز داشته باشد مطمئناً رهبری نظام ، سایر قوا، نیروهای مسلح و دیگر ارگان‌ها و دستگاه‌ها کمک و حمایت خواهند کرد»، گفت: امیدواریم حرکت خوبی را در پیش رو داشته و با رفع تحریم‌ها بتوانیم گام‌های بلندتر و مؤثرتری را برداریم.

روحانی با بیان اینکه در دوران پس از برداشته شدن تحریم‌ها رشد تولید و صادرات شرایط بهتری را پیدا خواهند کرد، گفت: ما باید شرایطی را در پساتحریم و پسابرجام بوجود ‌آوریم که هم سرمایه‌های خارجی و تسهیلات مالی و فناوری‌های مورد نظر جذب شده و هم صادرات کشور افزایش پیدا کند و بتوانیم بازارهای هدف را در منطقه و جهان شناسایی و تعریف کنیم.

رییس‌ جمهور با بیان این که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی موظف شده تا شاخص‌های اقتصاد مقاومتی را تعیین کند تا بتوانیم روند پیشرفت‌ها را به طور دقیق معرفی کنیم، گفت: ‌امیدواریم به نقطه‌ای برسیم که دولت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به گونه‌ای اجرا و عملیاتی کند که همگان در پیشگاه مردم و قانون سربلند و سرافراز باشیم.

حامیان تروریسم می‌گویند مسلمانان را نباید به دیگر کشورها راه داد!
روحانی در بخش نخست سخنان خود نیز دین اسلام را دین رحمت و صلح دانست و اظهارداشت: متأسفانه امروز افرادی در گوشه و کنار جهان به بهانه مبارزه با تروریسم اعلام می‌کنند که نباید مسلمانان را به دیگر کشورها راه داد و این در حالی است که خود آنان از بانیان و حامیان تروریسم هستند و این معضل را در جهان به راه انداخته و از تروریست ها حمایت می کنند. امروز باید کسانی که از تروریسم حمایت کرده و به تروریست ها کمک می‌کنند، پاسخگو باشند.

رییس‌ جمهور با بیان اینکه تروریسم آسایش مردم منطقه را سلب کرده است ، تصریح کرد: برخی کشورها در منطقه به خاطر سیاست‌های بد یا عدم سیاست، اختلافات را عمیق می‌کنند در حالی که باید با همه همسایگان رابطه خوبی داشته باشیم و اگر مشکلی وجود دارد آن را اصلاح کنیم.

روحانی با اشاره به این که کشورها باید از سخنان و اقدامات بی‌اساس و واهی که به ضرر مسلمانان جهان و تولیدکنندگان نفت است خودداری کنند، گفت: ما باید تلاش کنیم تا راه و دین رحمتی را که پیامبر اسلام به مردم هدیه داد، در جهان تبلیغ و ترویج کنیم.

مصوبات بودجه‌ای امروز دولت
اعضای دولت در جلسه امروز  به ادامه بررسی گزارش سازمان مدیریت و برنامه در خصوص «لایحه بودجه سال 1395 کل کشور» پرداخته و مواد دیگری از آن را به تصویب رساندند.

حمایت از توسعه و نگهداری شبکه‌های برق روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک از محل عوارض برق، کمک و تأمین ماشین‌آلات خدماتی و عمرانی شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت و روستاها از محل 20 درصد از وجوه قانون مالیات بر ارزش افزوده، تعیین حق انتفاع پروانه بهره‌برداری از معادن سنگ آهن به تناسب میزان سرمایه‌گذاری برای تکمیل زنجیره تولید به صورت پلکانی و تخصیص 50 درصد این مبالغ جهت طرح‌های اکتشافی، پژوهشی کاربردی، زیست محیطی و ایجاد زیرساخت‌های معدنی از جمله مواد مصوب لایحه بودجه سال 1395 بود.

در ادامه این جلسه که روز چهارشنبه برگزار شد، دولت با تخصیص اعتبار برای جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه در استان‌های تهران، قزوین، فارس، خراسان جنوبی و شمالی، اردبیل، اصفهان، قم، کردستان، همدان و گیلان موافقت نمود.

همچنین با تصویب دولت، مبلغ 75 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل محور اهر – تبریز به منظور جلوگیری از وقوع بحران و ایجاد اختلال در ترافیک عبوری، در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.

هیأت وزیران به سازمان بنادر و دریانوردی اجازه داد به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی برای اجرای فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار نسبت به انعقاد قرارداد مشارکت با شرکت یا پروژه‌‌ای که به منظور خرید، نصب، راه‌اندازی، نگهداری تجهیزات و بهره‌برداری از آن تأسیس می‌گردد، با رعایت ضوابط و مقررات زیست محیطی اقدام نماید. بر این اساس، طرح مشارکت و سازمان هر یک مکلفند به ترتیب نسبت به تأمین 70 درصد و 30 درصد منابع مالی مورد نیاز برای اجرای پروژه مذکور اقدام نمایند.

در این جلسه هیات وزیران گزارشی از وضعیت معلولان کشور و نیازمندیهای آنان و اقدامات لازم توسط سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مکلف گردید، بودجه مورد نیاز برای تأمین کامل وسایل توانبخشی مورد نیاز معلولان تحت پوشش را پیش بینی و تخصیص دهد.

همچنین بر مناسب‌سازی فضای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها تأکید و مقرر شد وزارت کشور از طریق شهرداری‌ها برنامه‌ریزی‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

وزارت رفاه نیز مکلف گردید سیاست پیشگیری را در قالب برنامه‌های مختلف از جمله غربالگری‌ها و نیز آزمایشات ژنتیک با تأکید بر مناطقی که کودکان معلول در آنها بیشتر متولد می‌شوند، برنامه‌ریزی و اقدام مناسب را بعمل آورد.

نام:
ایمیل:
* نظر: