کد خبر: ۲۷۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴
دبیر همایش ملی «توسعه دولت کارآفرین» از برگزاری همایش یاد شده در روزهای 18 و19 اسفندماه امسال با حضور شماری از وزیران دولت تدبیر و امید و همچنین جمعی از کارشناسان و متخصصان در محل سالن اجلاس سران خبر داد.
 «محمدسعید کاویانی» در نشست خبری افزود: 88 درصد ثروت تولید شده در جهان بر مبنای دانش و تنها 12 درصد از طریق منابع طبیعی ایجاد می شود.
وی در ادامه افزود: در ایران 80 درصد ثروت تولیدی از طریق منابع طبیعی و فقط 20 درصد از طریق دانش تامین می شود.
دبیر همایش ملی توسعه دولت کارآفرین معتقد است: با اینکه 80 درصد ثروت از طریق منابع تامین می شود به معنای آن نیست که ما فاقد نیروی انسانی دانش آموخته باشیم.
وی توضیح داد: سالانه 150 هزار نفر جوان تحصیل کرده از کشور خارج می شوند و به کشورهای توسعه یافته می روند. این مهاجرت معادل چند 10 میلیون دلاری است که از این طریق به اقتصاد کشورهای توسعه یافته کمک می شود.
وی معتقد است: یکی از مشکلات دولت، دارا بودن بدنه تنبل است. در سال 1357 حدود 770 هزار نفر در بدنه دولت فعال بودند اما در حال حاضر 2.7 میلیون نفر در بدنه دولت و 2 میلیون نفر در شرکت های وابسته به کار اشتغال دارند و چند میلیون نفر دیگر نیز به شکل های دیگر (بازنشستگان) در خانواده بزرگ دولت قرار دارند. بدنه دولت هم اکنون با هفت تا هشت میلیون نفر، خانواده بزرگی را تشکیل می دهند.
وی اظهار داشت: ژاپن با 120 میلیون نفر جمعیت، دولت فقط 310 هزار کارمند دارد در حالی که ایران با جمعیت 78 میلیون نفری، حدود هشت میلیون نفر کارمند دارد. روند کنونی شاید در سال های آتی منجر به این شود که دولت مجبور شود فقط درآمدهای خود را به کارمندانش دستمزد بدهد.
وی درباره وضعیت مدیران در دولت نیز گفت:هم اکنون 460 هزار مدیر در بدنه دولت کار می کنند؛ به عبارتی به ازای هر پنج کارمند یک مدیر در دولت فعال است.
کاویانی گفت: مجموع ذخایر نفتی ایران تا 100 سال اگر به قیمت هر بشکه 100دلار محاسبه شود برابر با درآمد تولید ناخالص داخلی 6ماه آمریکا و دو سال ژاپن است.
وی با اشاره به برگزاری همایش یاد شده گفت: در این همایش درخصوص چابک سازی دولت، شایسته سالاری و توانمندسازی، بحث و گفت وگو می شود.
دبیر علمی همایش یادشده نیز گفت: بررسی ویژگی های دولت کارآفرین در رشد و توسعه پایدار کشور، بررسی ویژگی های دولت کارآفرین در توسعه فرهنگ اسلامی ایران، بررسی ویژگی های دولت کارآفرین در توسعه دانش و فناوری های نوین و بررسی دولت های کارآفرین در مورد کاوش تجربه های بین المللی، از جمله اهداف همایش است.
حسن بشیر توضیح داد: بدنه مدیریت دولتی در ایران با شیوه های سنتی نه تنها نمی تواند گام های بلندی برای رسیدن به جایگاه ترسیم شده را بردارد بلکه در بسیاری از مواقع خود عامل بازدارنده ای برای تحرک و شکوفایی بخش خصوصی و جامعه مدنی محسوب می شود.
وی اظهار داشت: هرچند که اندیشمندان حوزه مدیریت نوین تعریف مشترکی از دولت کارآفرین ارائه نداده اند اما می توان دولت کارآفرین را دولتی دانست که از همه ظرفیت ها و توان موجود برای افزایش بهره وری ملی مطابق با ارزش ها و آرمان های انقلابی استفاده می کند.
محورهای این همایش «رابطه دولت کارآفرین و توسعه پایدار، بررسی الگوی دولت کارآفرین در فرهنگ اسلامی ایرانی و بررسی نقش سرمایه های انسانی و اجتماعی در توسعه دولت کارآفرین» اعلام شد.
نام:
ایمیل:
* نظر: