کد خبر: ۲۹۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۶:۱۱
سران کشورهای اسلامی شرکت کننده در پنجمین نشست فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی در جاکارتا پایتخت اندونزی بر سر برداشتن پنج گام موثر برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین به توافق رسیدند.
کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در نشستی دو روزه با عنوان 'اتحاد برای دستیابی به راه حل عادلانه و دائمی' در واکنش به وضعیت نگران کننده در فلسطین و قدس طی روزهای یکشنبه و دوشنبه در پایتخت اندونزی شرکت کردند و در بیانیه پایانی بر پنج گام موثر برای حمایت از مردم فلسطین به توافق رسیدند.
'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری اندونزی عصر روز گذشته در سخنرانی پایانی این نشست، گفت : تاریخ به یاد خواهد داشت که سران کشورهای اسلامی با شرکت در این نشست پیامی قاطع به تمامی طرف های درگیر در مساله فلسطین فرستادند.
به گزارش خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا)، وی در ادامه عنوان کرد که در این نشست بر پنج گام موثر برای حمایت از مردم فلسطین توافق شد و نخستین گام را 'تقویت همکاری های سیاسی برای از سرگیری روند صلح' در این منطقه اعلام کرد.
وی در این رابطه بر لزوم بازسازی گروه چهار خاورمیانه (متشکل از آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل) از طریق افزایش اعضای این گروه تاکید کرد.
جوکو ویدودو گام دوم در راستای حمایت از مردم فلسطین را 'افزایش فشار بر اسرائیل با استفاده از روش های مختلف از جمله تحریم واردات کالاهای ساخته شده در شهرک های غیرمجاز رژیم صهیونیستی' عنوان کرد.
گام سوم، تحت فشار گذاشتن شورای امنیت سازمان ملل برای حفاظت بین المللی از فلسطین و تعیین یک زمان مشخص برای پایان اشغال قدس توسط رژیم صهیونیستی عنوان شد.
وی چهارمین گام پیشنهادی را 'ممانعت از ایجاد هرگونه محدودیت در دسترسی مردم فلسطین به مسجد الاقصی و هرگونه اقدام اسرائیل برای تغییر کاربری این مسجد' دانست.
رئیس جمهوری اندونزی گام نهایی مورد توافق را نیز یاری رسانی به مردم فلسطین برای تامین نیازهای ضروری بشردوستانه آن ها اعلام کرد.
'جوکو ویدودو' در سخنرانی خود در پایان این نشست افزود :در روزهای گذشته من حمایت کامل جامعه اسلامی از فلسطین و نیز همبستگی کشورهای اسلامی با مردم فلسطین را احساس کردم.
وی گفت: خوشحالم که سران کشورهای اسلامی بار دیگر توافق کردند تا برای نشان دادن حمایت خود از مردم فلسطین، همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
وی همچنین از تصویب دو سند بنیادین در این نشست خبر داد.
یکی از این اسناد، قطعنامه سازمان همکاری های اسلامی است که در آن بار دیگر بر تعهدات این سازمان در قبال مساله فلسطین تاکید شده است.
سند دیگر، طرح پیشنهادی اندونزی موسوم به 'بیانیه جاکارتا' است که شامل برنامه سران سازمان همکاری های اسلامی در اقدام موثر برای حل مساله فلسطین است.
در این بیانیه که در 23 بند تنظیم شده است، علاوه بر موارد ذکر شده، سران کشورهای اسلامی خواستار تشکیل یک گروه فرادولتی از کارشناسان حقوقی برای بررسی راه های ارجاع موارد نقض حقوق بشر در فلسطین اشغالی به دستگاه های قانونی شدند.
در این بیانیه همچنین بر تلاش برای حفظ وحدت فلسطین و حفاظت از قدس و ارایه کمک های مالی به فلسطین تاکید شده است.
پنجمین نشست فوق العاده سران سازمان همکاری های اسلامی به درخواست 'محمود عباس' رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و برای بررسی وخامت اوضاع در این سرزمین تشکیل شده بود.
605 تن از سران، وزیران و نمایندگان از 49 عضو از 57 عضو این سازمان در این نشست حضور داشتند و بیشتر کشورها وزیران خارجه و یا دیگر مقام های خود را به این نشست اعزام کرده بودند.
'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان به نمایندگی از ایران در این نشست شرکت کرده بود.
وی پس از دیدار با 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری اندونزی، 'رتنو مرسودی' وزیر امور خارجه این کشور و نیز مقام های چند کشور شرکت کننده در این اجلاس، عصر روز گذشته در ادامه سفر 11 روزه خود به 6 کشور جنوب شرق آسیا، عازم سنگاپور شد و در حال حاضر در اینم کشور بسر می برد.
نام:
ایمیل:
* نظر: