کد خبر: ۳۰۶۷۸
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۳
موسسه خیریه' آكسفام' در گزارشی كه روز پنجشنبه منتشر شد ادعا كرده است كه 50 شركت بزرگ آمریكایی از جمله كوكاكولا، 'اپل'، 'مایكروسافت'، 'جنرال الكترونیك' و 'گوگل' 1.4 تریلیون دلار ( 980 میلیارد پوند) از طریق شركت‌های تابعه‌شان در گریزگاه‌های مالیاتی مخفی كرده‌اند.
پولی كه این غول های تجاری و صنعتی آمریكا به ادعای آكسفام در گریزگاه‌های مالیاتی ( بهشت‌های مالیاتی ) پنهان كرده‌اند معادل كل تولید اقتصادی روسیه ، كره جنوبی و اسپانیا است.
براساس گزارش اكسفام، این پنجاه شركت آمریكایی برای پنهان كردن این حجم عظیم سرمایه از یك 'شبكه پیچیده و مرموز ' كه شامل یك هزار و 608 شركت تابعه است و در این گریزگاه‌های مالیاتی به ثبت رسیده‌اند، استفاده می‌كنند.
موسسه آكسفام گفته است كه ضعف در سیستم مالیاتی جهانی سبب شده است كه غول اقتصادی و تجاری جهان بتوانند به ‌صورت سامانمند و گسترده از این ضعف سیستمی سوءاستفاده كنند.
به گفته این موسسه بین المللی كه مقر آن در انگلیس است، شركت‌های آمریكایی با ایجاد شركت‌های تابعه در كشورها و یا مناطقی كه به گریزگاه های مالیاتی و یا به اصطلاح به 'بهشت‌های مالیاتی' معروف هستند، توانسته‌اند از بار مالیات آمریكا فرار كنند.
براساس گزارش آكسفام، شركت 'اپل' كه در رده دوم بزرگ‌ترین شركت‌های جهان شمرده می‌شود ، با مخفی كردن 181 میلیارد دلار از طریق سه شركت تابعه اش در گریزگاه‌های مالیاتی، در صدر فهرست 50 شركت آمریكایی قرار دارد.
به گفته آكسفام، شركت جنرال الكترونیك با مخفی كردن 119 میلیارد دلار از طریق شركت‌های تابعه‌اش در بهشت‌های مالیاتی، در ردیف دوم بعد از شركت اپل قرار گرفته است.
موسسه آكسفام در این گزارش گفته است كه شركت مایكروسافت هم نیز با داشتن 108 میلیارد پوند در گریزگاه‌های مالیاتی، پس از شركت‌های اپل و جنرال الكترونیك قرار دارد.
این موسسه همچنین گفته است كه شركت نفتی موبیل اكسون غول نفتی جهان ، شركت الفابت متعلق به شركت گوگل و دیزنی لند نیز از دیگر شركت‌هایی هستند كه در گریزگاه‌های مالیاتی اقدام به مخفی كردن پول كرده‌اند.
گزارش افشاگرانه آكسفام به دنبال نشت بیش از یازده میلیون و نیم سند متعلق به شركت حقوقی 'موساك فونسكا' كه به 'اوراق پاناما' مشهور شدند، و نیز اعلام اخیر كمیسیون اروپایی برای شفاف‌سازی مالیاتی صورت می‌گیرد.
'اوراق پاناما' حاكی از آن است كه این شركت حقوقی به مشتریان خود به شیوه های مختلف از جمله از طریق ایجاد صندوق های سرمایه گذاری و شركت‌های صوری در بهشت‌های مالیاتی، كمك می‌كرده است تا از طریق پول‌شویی تحریم‌ها را دور بزنند و یا از مالیات‌ها فرار كنند.
به دنبال افشای این اوراق، كمیسیون اروپایی اخیرا اعلام كرد طرحی را برای شفاف‌سازی مالیاتی شركت‌های بزرگ به اجرا خواهد گذاشت.
اما اكسفام با بیان اینكه طرح پیشنهادی كمیسیون اروپایی برای مشخص كردن فرار مالیاتی، كه ممكن است هر كجا اتفاق بیفتد تقریبا 'بی‌حاصل ' است، از دولت انگلیس خواسته است كه قوانین محكم‌تری را برای پرداخت مالیات شركت‌ها صرف‌نظر از اینكه در كدام كشور فعالیت و مالیات پرداخت می‌كنند، به اجرا بگذارد.
در همین حال تارنمای ایندیپندنت روز پنجشنبه در گزارشی در این مورد نوشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته پنجاه شركتی كه آكسفام از آنها یاد كرده از سال 2008 تا 2014 میلادی 4 تریلیون دلار در سطح جهان سودآوری داشته‌اند اما تنها 26.5 درصد از آن را به صورت مالیات پرداخت كرده‌اند.
به نوشته ایندیپندنت، این در حالی است كه شركت‌های یاد شده بر اساس قوانین آمریكا، بایستی 35 درصد از سودشان را به‌صورت مالیات پرداخت می‌كردند.
افشای اسناد موسسه حقوقی پانامایی «موساك فونسكا» درباره پول‌شویی، فرار مالیاتی و تخلفات مالی اشخاص حقیقی و حقوقی با كمك شركت‌های صوری و تابعه، سووالات جدی را درباره عملكرد این شركت‌ها و ضرورت مقابله قانونی با آنها مطرح ساخته است.
براساس گزارش‌های منتشر شده، 113 هزار شركت صوری تنها در جزایر ویرجین انگلیس ثبت‌شده است.
به دنبال رسوایی ناشی از ' اوراق پاناما'، نهاد نظارت مالی 'اف سی‌ای' انگلیس، جدیدا از بانك‌ها و موسسات مالی این كشور خواسته است ظرف مدت مشخصی، هر گونه ارتباط احتمالی‌شان را با شركت حقوقی ' موساك فونسكا ' در اختیار این نهاد بگذارند.
براساس گزارش‌های منتشر شده، بیش از 500 بانك در سراسر جهان با همكاری شركت موساك فونسكا اقدام به تأسیس 15 هزار و 600 شركت صوری و اسمی كرده‌اند كه این شركت‌ها به مشتری‌ بانك‌های یاد شده این اجازه را می‌دهند كه بتوانند ضمن فرار مالیاتی، پول‌هایشان در گریزگاه‌های مالیاتی پنهان كنند.
دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس نیز روز دوشنبه گذشته در نشست مجلس عوام اعلام كرد كه : «برای اولین بار، پلیس و ضابطان قضایی انگلیس قادر خواهند بود كه دقیقاً ببینند چه كسانی صاحب و هدایت‌كننده هر شركت ثبت‌شده در این سرزمین و در جزایر 'كیمن'، جزایر ' ویرجین'، برمودا، جزیره 'من' و 'جرسی' هستند.
پس از افشای اسناد پاناما، اتحادیه اروپا نیز تاكید كرده است اگر كشورهایی مانند پاناما درمبارزه با پولشویی وفرار مالیاتی همكاری نكنند آنها را تحریم خواهد كرد.
گریزگاه های مالیاتی به كشور، ایالت یا منطقه‌ای اطلاق می‌شود، كه سرمایه‌گذاران با داشتن بنگاه و یا صندوق سرمایه گذاری، حساب‌های بانكی و شركت تابعه، از مالیات معاف بوده و یا مالیات بسیار ناچیزی پرداخت می‌كنند.
از جمله این كشورهای و مناطق می توان به لوكزامبورگ، آندورا، جرزی، باهاماس، برمودا، جزایر كیمن، هنگ كنگ، لیختن اشتاین، جزیره من، پورتوریكو، پاناما و سوئیس اشاره كرد.
نام:
ایمیل:
* نظر: