کد خبر: ۳۱۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۳
راههای توسعه همكاری در زمینه سرمایه گذاری مشترك ایران و تركیه و همكاری در توسعه شهركهای صنتعی و بهره گیری از تجارب یكدیگر در این زمینه و نحوه حمایت از صنایع كوچك و متوسط در آنكارا بررسی شد.
علی یزدانی معاون وزیر و رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران كه در راس هیاتی به منظور بازدید از شهرك های صنعتی وپارك های فناوری و گفت و گو با مقامات وزارت علوم، صنایع و فناوری تركیه به آنكارا سفر كرده است، از شهرك صنعتی باشكنت در 40 كیلومتری غرب آنكارا بازدید و با ساختار این شهرك آشنا شد.
این شهرك پنجمین شهرك صنعتی تركیه و بزرگترین شهرك صنعتی آنكارا می باشد. مسئولان شهرك صنعتی و تعدادی از مدیران وزارت علوم، صنایع و فناوری تركیه در جلسه ای به سوالات هیات ایرانی پاسخ دادند. هیات همچنین از دو واحد صنعتی و مسجد این شهرك بازدید كرد.
در پی این بازدید یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه رمضان یلدریم معاون وزیر علوم، صنایع و فناوری تركیه و جمعی از مدیران این وزارتخانه، ملاقات و گفتگو كرد.
یزدانی ضمن اشاره به اشتراكات دو كشور، علاقه مندی طرف ایرانی به همكاری در زمینه سرمایه گذاری مشترك در شهركهای صنعتی و همچنین آمادگی شهركهای صنعتی بعثت تبریز و ارومیه را برای حضور و سرمایه گذاری صنعتگران ترك اعلام كرد.
یلدیریم با اشاره به توافقات قبل بین دو كشور برای همكاریهای شهركهای صنعتی و شهرك مشترك صنعتی دو كشور در مرز، خواستار مشوقهای بیشتری برای سرمایه گذاران دو كشور در شهركهای صنعتی شد.
در این ملاقات مقرر شد هیات تركیه ای نیز در كمتر از دو هفته به ایران سفر كرده و ضمن بازدید از شهركهای صنعتی منتخب و آشنایی با مقررات و مشوقهای سرمایه گذاری، گفت و گوهایی را برای نحوه همكاری های آتی داشته باشد.
سپس هیات ایرانی در سازمان حمایت از صنایع كوچك و متوسط تركیه حضور یافت و با رییس و مدیران این سازمان گفت و گو كرد.
رجب بیچر رییس سازمان حمایت از صنایع كوچك و متوسط تركیه علاقمندی این سازمان برا برای همكاری ها و تبادل تجربیات و اجرایی كردن تفاهم نامه فیمابین را اعلام كرد.
این سازمان 15 نوع مشوق را از صنایع كوچك و متوسط تركیه به حدود 850 هزار واحد كوچك و متوسط تركیه ارایه می كند.
بیش از 8/99 درصد تولید صنایع تركیه را صنایع كوچك و متوسط انجام می دهند.
هیات ایرانی ضمن آضنایی با ساختار سازمان صنایع كوچك و متوسط تركیه به معرفی سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران پرداخته و با اشاره به تفاهم نامه مشترك، همكاری های بخشی بالاخص در زمینه چرم، نساجی و طلا و جواهر را مورد تاكید قرارداد.
92 درصد از واحدهای صنعتی ایران واحدهای كوچك و متوسط می باشند.
مقرر گردید برنامه اجرایی برای همكاری های دو سازمان طراحی و پیگیری شود.
همچنین هیات ایرانی با خانم آتاسوی رییس كنفدراسیون فعالان صنعتی تركیه ملاقات كردند. در این ملاقات رییس كنفدراسیون از علاقمندی اعضای این كنفدراسیون برای سفر به ایران و بررسی زمینه های سرمایه گذاری مشترك خبر داد.
یزدانی ضمن استقبال از پیشنهاد رییس كنفدراسیون، برای همكاری و مساعدت در سرمایه گذاری بر برنامه ریزی برای تولید مشترك اعضای كنفذراسیون با سرمایه گذاران ایرانی، و حضور در شهركهای صنعتی ایران تاكید كرد.
سفر هیات ایرانی به تركیه در پی توافق وزیر صنعت، معدن و تجارت كشورمان با وزیر علوم، صنایع و فناوری تركیه، در خلال سومین نشست عالی همكاری های راهبردی ایران و تركیه در 28 فروردین ماه سال جاری و امضاء یادداشت تفاهم همكاری های ایران و تركیه در زمینه شهرك های صنعتی انجام می پذیرد .
معاونان سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ( معاون امور صنایع كوچك و معاون عمران و محیط زیست)، مدیران عامل شهركهای صنعتی استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی ومدیر كل پروژه ها و تامین مالی وزارت صمت یزدانی را در این سفر همراهی می كنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار