کد خبر: ۳۱۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳
روسای صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران و بانك صادرات و واردات كره جنوبی (اگزیم بانك)، امروز (سه شنبه) تفاهمنامه ای را با هدف تمهید شرایط تامین مالی پروژه های بخش خصوصی دو كشور امضا كردند.
به گزارش صندوق توسعه ملی، «سیدصفدر حسینی» سفر رییس جمهوری كره جنوبی به تهران را نشاندهنده «عزم جدی این كشور در بازسازی همكاری های سیاسی اقتصادی پس از لغو تحریم های ظالمانه علیه ایران» دانست و ابراز امیدواری كرد صندوق توسعه ملی در زمینه سرمایه گذاری، همكاری جدی و موثری با این بانك كره ای داشته باشد.
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: عملكرد اصلی صندوق توسعه ملی معطوف به ارتقای زیرساخت های كشور، توسعه صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی است.
وی تصریح كرد: براساس ماموریت صندوق توسعه ملی پیشنهاد ما این است كه با تاسیس یك صندوق مالی مشترك با بانك صادرات و واردات كره جنوبی (Korea Export Import Bank)، بتوان پروژه های بخش خصوصی در دو كشور را تامین مالی كرد.
حسینی زمینه های نفت، گاز، پتروشیمی، برق و حمل و نقل را برای سرمایه گذاری مشترك دو طرف فراهم دانست.
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی، پروژه های انتقال آب از جنوب كشور به فلات مركزی، راه آهن اصفهان به خوزستان، راه آهن سریع السیر تهران به مشهد، پروژه پالایشگاه گاز بیدبلند2، طرح های توسعه میدان های نفتی پارس جنوبی و طرح های نیروگاهی سیكل تركیبی، بادی و خورشیدی را از پروژه های جذاب اقتصاد ایران معرفی كرد كه در صورت توافق، طرف كره ای می تواند در آنها سرمایه گذاری كند.
وی تاكید كرد باید برای تحقق این مهم، گروهی از كارشناسان این دو نهاد مالی مطابق یك برنامه زمانبندی مشخص، ارزیابی های فنی، مالی و اقتصادی لازم را انجام دهند تا هر چه زودتر همكاری عملی این دو نهاد آغاز شود.

** آمادگی كره جنوبی برای انتقال تجربه های توسعه ای به ایران
«لی داك هون» (Lee Duk Hoon) رییس بانك صادرات واردات كره جنوبی (اگزیم بانك)، در این نشست گفت: همان طور كه ایران شاهراه ارتباطی آسیا، آفریقا و اروپاست، كره جنوبی نیز همین نقش ارتباطی را بین ژاپن، چین و روسیه ایفا می كند.
وی افزود: كره جنوبی در مسیر توسعه خود از دهه 70 قرن گذشته، در زمینه صنایع پتروشیمی و صنایع سنگین هدفگذاری كرده و توانسته است با وجود محدودیت های مالی و فنی، در این بخش ها به توسعه بالایی دست یابد.
این مسئول كره ای گفت: با توجه به قابلیت های بالای ایران برای توسعه مانند منابع غنی زیرزمینی و سرمایه انسانی، كره جنوبی آمادگی دارد تجربه های خود در زمینه توسعه را در اختیار طرف ایرانی قرار دهد و از تجربه ایران در زمینه های فنی و اقتصادی بهره مند شود.
داك هون اضافه كرد: صندوق توسعه ملی و بانك كره ای با توجه به منابع بالای اقتصادی خود می توانند با تشكیل كارگروه هایی زمینه سرمایه گذاری مشترك در پروژه های مدنظر صنوق توسعه ملی ایران را فراهم كنند.
«پارك گئون هی» رییس جمهوری كره جنوبی، عصر یكشنبه به همراه هیات 236 نفره از تجاری اقتصادی وارد تهران شد.
وی نخستین رییس جمهوری كره جنوبی است كه از ایران دیدار می كند.
رییس جمهوری اسلامی ایران دیروز (دوشنبه) در مراسم استقبال رسمی از همتای كره ای خود گفت: حجم روابط تجاری ایران و كره جنوبی اكنون 6 میلیارد دلار است و دو طرف تصمیم گرفته اند این میزان را به سطح سه برابری یعنی 18 میلیارد دلار افزایش دهند.
دیروز 19 سند همكاری در حضور رییسان جمهوری دو كشور در مجموعه تاریخی- فرهنگی سعدآباد تهران امضا شد.
ارزش مبادلات غیرنفتی ایران و كره جنوبی در سال 2013 میلادی چهار میلیارد و 100 میلیون دلار بوده كه از این رقم بیش از 300 میلیون دلار صادرات ایران به كره جنوبی و سه میلیارد و 800 میلیو ن دلار واردات از كره بوده است.
همچنین بر پایه آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران، در سال 2015 حجم كل مبادلات تجاری دو كشور پس از كاهش به سبب تحریم ها، به چهار میلیارد و 285 میلیون دلار رسید كه حجم واردات ایران از كره جنوبی چهار میلیارد و 35 میلیون دلار و صادرات به آن كشور 250 میلیون دلار بود.
نام:
ایمیل:
* نظر: