کد خبر: ۳۱۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱
دست اندركاران صنعت نفت و كارشناسان مسائل اقتصادی كشور چین بر این باورند كه دوران ارزانی طلای سیاه به پایان رسیده و كشورها بخصوص واردكنندگان بزرگ آن باید برای افزایش بهای نفت آماده باشند.
در این میان چین كه 12 درصد از كل نفت جهان را مصرف می كند بیش از دیگر كشورها در حال آماده شدن برای موج افزایش بهای نفت است.
كارشناسان حوزه انرژی چین اعتقاد دارند كه دولت باید خود را به سرعت برای چنین وضعیتی آماده كند زیرا به نظر می رسد بر اثر تحولاتی كه در خاورمیانه در حال رخ دادن است و به دلیل اختلافاتی كه میان اعضای اوپك بر سر میزان تولید وجود دارد، ‌قیمت نفت افزایش یابد.
در همین حال گزارش شده است كه چین در سال گذشته میلادی 308 میلیون تن نفت وارد كرده اما برای این مقدار نفت 128 میلیارد و 700 میلیون دلار پرداخت كرده كه 40 درصد كمتر از یك سال قبل از آن بوده است.
در واقع پایین بودن بهای نفت برای كشوری همچون چین كه از بزرگترین مصرف كنندگان نفت دنیا به حساب می آید و نفت زیادی از خاورمیانه وارد می كند، همواره خبر خوبی است.
«لین بو چیانگ» كارشناس و استاد دانشگاه «فودان» در شهر شانگهای واقع در شرق چین می گوید: اگر چه كاهش قیمت نفت برای كشوری مانند چین خوشایند است اما كشورهایی چون ونزوئلا و آنگولا به دلیل افت بی رویه بهای نفت مشكلات اقتصادی فراوانی را متحمل شدند و آثار سیاسی آن نیز برای آنان مخرب است.
او در سخنان خود پیش بینی كرده است كه دوران كاهش قیمت نفت به پایان رسیده و به زودی بهای آن با روند افزایشی روبرو خواهد شد.
كارشناس مسائل اقتصادی چین می گوید‌: آمریكایی ها مدتی است میزان تولید را كاهش داده و از 9 میلیون و 700 هزار بشكه تولید یك سال قبل، آن را به 9 میلیون بشكه رسانده اند.
وی تاكید می كند كه همین موضوع، كاهش تولید برخی كشورها، وجود اختلاف نظر میان ایران و عربستان در زمینه میزان تولید نفت و ناهماهنگی میان اعضای اوپك از جمله مسائلی است كه در نهایت منجر به افزایش قیمت خواهد شد.
«لین بو چیانگ» حتی به مسئولان چین هشدار داده است كه باید از هم اكنون خود را برای مواجهه با پدیده افزایش قیمت نفت از هر لحاظ آماده كنند.
وی همچنین گفت: نفت ماده مهمی است كه در دنیا ارزش بالایی دارد زیرا هزینه ای كه كشورها برای انرژی های تجدیدپذیر و زیست محیطی باید متحمل شوند، بسیار سنگین بوده و نیازمند فناوری های پیشرفته است.
چین از سال 1993 میلادی به یك واردكننده صرف نفت تبدیل شد و میزان وابستگی این كشور به واردات هم اكنون به مرز 60 درصد رسیده است.
كل واردات نفتی چین در سال گذشته میلادی به 308 میلیون تن رسید كه حدود 9.5 درصد بیشتر از سال 2014 میلادی بوده است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار