کد خبر: ۳۱۶۵۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۷
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: از ابتدای اسفندماه سال 1394 تا 21 اردیبهشت ماه امسال در سطح 894 هزار و 469 هکتار با آفت سن در مزارع گندم و جو مبارزه شده است.
به گزارش وزارت جهادکشاورزی، سعید معین افزود: از این سطح مبارزه، 809 هزار و 492 هکتار مربوط به مرحله سن مادر و 84 هزار و 977 هکتار مربوط به مرحله پوره (نوزادی) است.
وی اظهار داشت: از مجموع سطح مبارزه با سن مادر در کشور، 156 هزار و 479 هکتار در مزارع جو و 653 هزار و 13 هکتار در مزارع گندم بوده است.
معین، بیشترین سطح مبارزه سن را مربوط به استان های کرمانشاه با 132 هزار و 210 هکتار، استان فارس 98 هزار هکتار و خراسان رضوی 64 هزار هکتار عنوان کرد.
وی پیش بینی کرد: براساس بازدیدهای به عمل آمده از مزارع، امسال نزدیک به 2 میلیون تا 2 میلیون و 200 هزار هکتار با سن مادر و پوره مبارزه شود.
معین از کشاورزان خواست به محض اعلام کارشناسان، بلافاصله در همان روز مزارع خود را علیه آفت سن سمپاشی کنند، زیرا تأخیر در سمپاشی در مرحله پوره، موجب سن زدگی خواهد شد.
وی با اشاره به این که سال گذشته در سطح یک میلیون و 837 هزار هکتار با سن مبارزه صورت گرفته، اظهارداشت: سال زراعی جاری به لحاظ رطوبت، نرمال و هوا گرمتر است و تلاش می کنیم در نهایت مشکل سن زدگی نداشته باشیم.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: در 12 سال منتهی به سال 1391، میانگین سن زدگی در گندم، یک درصد بود ، در سال 1392 نزدیک 6 دهم درصد و در سال 1394 به کمتر از 5 دهم درصد رسید که افزایش کیفیت مبارزه با این آفت را نشان می دهد.
وی مبارزه در مرحله سن مادر را از سیاست های سازمان حفظ نباتات دانست و گفت: هزینه مبارزه با سن گندم در هر هکتار بستگی به نوع مصرف سم، حدود 50 هزار تومان است.
وی در همین حال مبارزه به موقع با آفت سن در سطح مزارع را نیازمند مشارکت سایر دستگاه های دولتی و اطلاع رسانی صدا و سیما به عنوان رسانه ملی دانست و افزود: در استان هایی که استانداری ها، فرمانداری ها و صدا و سیما در مبارزه با سن گندم و جو همکاری کرده اند،نتیجه کار موفقیت آمیزتر بوده اند.
سالانه بین 24 تا 28 هزار تن سم در کشور عرضه می شود که چهار هزار تن آن در سبد صادراتی قرار می گیرد.
وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش اعلام کرد با روی کارآمدن دولت یازدهم، تلاش شده ضریب امنیت غذایی با اتکا به تولیدات داخلی افزایش یابد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار