رئیس کل بانک مرکزی افزود: الان هنوز این نرخ با تورم فاصله زیادی داردُ، ضمن اینکه سیاست کاهش نرخ سود بانکی از اهداف اصلی بانک مرکزی است و همچنان ادامه دارد.
وی در ارتباط با دستور معاون اول رئیس چمهور به رئیس سازمان مدیریت برای بازنگری و ساماندهی حقوق دریافتی مدیران دولتی گفت: بانک مرکزی ضوابط خاص خود را دارد و اصولاْ مکانیزمهای پرداخت پرسنلی از فیلترهای خاصی می گذرد و اگر رقمی اضافه پرداخت شود، حتماْ تحت کنترل است و چنین چیزی وجود ندارد؛ منتهی در جهت همراهی در حرکتی که ممکن است اتفاق بیفتد، بانک مرکزی منفرد عمل نمی کند.
سیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه میزان دریافتی مدیران بانک مرکزی چقدر است؟ گفت: از حداکثری دریافتی مدیران بانک مرکزی اطلاع دقیقی ندارم.
وی درباره میزان دریافتی رئیس کل بانک مرکزی هم گفت: اگر بگویم نمیدانم باور می کنید!
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به سئوال مهر مبنی براینکه میزان دریافتی هیات مدیره بانکها چقدر است، زیرا دیوان محاسبات کشور نسبت به این مورد نیز تذکراتی را داده است. گفت: همه این موارد تحت کنترل استُ. اخیراْ باتوجه به نوع نگاه دولت و برخورد وزیر اقتصاد با این موضوع، جدیتی در این زمینه ایجاد شده است. یک بازنگری عمومی درباره دریافتی حقوق مدیران دولتی در حال انجام است.
سیف در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه جنابعالی چقدر از نظام بانکی تسهیلات دریافت کرده اید؟ گفت: بنده تسهیلات بانکی نگرفته ام. بنده وام کارمندی دریافت کردم؛ به این دلیل که بنده کار تجارت انجام نمی دهم، وام بانکی هم نگرفته ام.
وی در پاسخ به این مطلب که پس بهتر است در پروسه دریافت وامی مانند وام ازدواج قرار بگیرد تا متوجه شوید فرآیند دریافت چنین وامی چقدر سخت است، اظهار امیدواری کرد که فرآیند دریافت وام ازدواج تسهیل شود.
سیف ادامه داد: واقعیت این است که نظام بانکی با محدودیت منابع مواجه است و در حال حاضر در پرداخت همان وام ۳ میلیونی ۴۵۰ هزار نفر در صف هستند، این درحالی است که ما نمی خواهیم شرمنده مردم شویم.
وی در خصوص مخالفت نظام بانکی با پرداخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج که مصوب مجلس استُ، گفت: اگر قبل از تصویب این طرح در مجلس برخی همکاران نظام بانکی اظهار نگرانی می کردند، به این دلیل بود که نارضایتی بیشتری ایجاد نشود.
سیف از برنامه ریزی بانک مرکزی در خصوص آغاز پرداخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج خبر داد و اظهار امیدواری کرد که شیوه های اجرایی به نحوی باشد که منجر به نارضایتی نشود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در سالهای گذشته در مقاطعی بانکها کمتر از قرض الحسنه ای که بهعنوان پس انداز دریافت می کردند، به تسهیلات ازدواج اختصاص می دادند، یعنی از محل سپرده های قرض الحسنه به سایر بخشها تسهیلات می دادند. بانک مرکزی نسبت به این موضوع حساس شد و جلوی این کار بانکها را گرفت و الان کاملاْ این موضوع را کنترل می کند. هیچ بانکی دیگر حق ندارد از محل قرض الحسنه تسهیلات بانکی به سایر بخشها بدهد.