کد خبر: ۴۶۹۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۹
مدیرعامل بانک کشاورزی در اجلاس بین المللی كميته اجرايي آپراكا در چین:
مدیرعامل بانک کشاورزی در اجلاس بین المللی كميته اجرايي آپراكا در چین : كاهش فقر و افزايش دسترسى گروه هاى فقير به اعتبارات ، در كانون سياست هاى اقتصادى و اجتماعى دولت ايران قرار دارد.
دکتر مرتضی شهیدزاده رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی در مراسم افتتاح شصت و هشتمين اجلاس كميته اجرايي آپراكا و همايش بين المللي خدمات مالي و فقرزدايي ،در شهر پکن پایتخت کشور چین، گفت : كاهش فقر و افزايش دسترسى گروه هاى فقير به اعتبارات ، در كانون سياست هاى اقتصادى و اجتماعى دولت ايران قرار دارد.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی و همکاری های بین الملل بانک کشاورزی، دکتر شهیدزاده ضمن حضور در این اجلاس، طی سخنانی  در نشست سياست منطقه اي با عنوان فقرزدايي و خدمات مالي با تاکید بر این نکته که كاهش فقر و افزايش دسترسى گروه هاى فقير به اعتبارات ، در كانون سياست هاى اقتصادى و اجتماعى دولت ايران قرار دارد، به تشریح طرح هاي فقرزدايي بانك كشاورزي و اهمیت این مساله برای دولت ایران پرداخت که متن آن به شرح ذیل می باشد.
رئیس محترم و اعضای هیئت رئیسه آپراکا، خانم ها و آقایان، سلام علیکم،اینجانب به نمایندگی از هیئت جمهوری اسلامی ایران، این جلسه را که با هدف فقرزدایی و توانمندسازی افراد کم درآمد برگزار می شود به فال نیک می گیرم و امیدوارم که نتیجه این جلسه راهبردهایی برای ریشه کن کردن فقر و ایجاد رفاه برای تمام جوامع انسانی باشد.
کاهش فقر و کمتر کردن فاصله طبقاتی در مرکز سیاست های اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران قرارداد و دولت با اجرای برنامه های توسعه متوازن، توسعه مناطق محروم و پرداخت های انتقالی به اقشار کم درآمد به دنبال آن است که گروه های فقیر جامعه را در جریان حرکت به سمت رشد و تعالی انسانی قرار دهد.
در کنار این برنامه‌ها، گسترش دسترسی گروه‌های فقیر به تسهیلات مالی و بخش مالی هم در اولویت‌ برنامه ریزی های دولت ایران قرار دارد.
از جمله برنامه های در دست اجرای بانک کشاورزی برای توانمندسازی افراد کم درآمد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- برنامه‌های اجرا شده برای افزایش دسترسی گروه‌های کم درآمد و فقیر به اعتبارات، تسهیلاتی است که از محل منابع قرض الحسنه برای اشتغال این قشر پرداخت می شود. از جمله پرداخت تسهیلات 100 میلیون ریالی برای اشتغال از محل منابع قرض الحسنه بانک ها که در این برنامه، بانک کشاورزی نقش محوری دارد.
با پرداخت این تسهیلات، گروه‌های تحت پوشش مستمری کمیته امداد و سازمان بهزیستی، با کسب درآمد از محل اشتغال خود، از پوشش دریافت مستمری خارج شده اند به گونه ای که سال گذشته فقط با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه، بیش از 50 هزار خانوار از پوشش کمیته امداد امام خمینی خارج و صاحب شغل مستقل و زندگی مناسبی شده اند.
2- تأمین تسهیلات سرمایه در گردش با متوسط مبلغ 100 میلیون ریال (10 هزار دلار) برای کشاورزان کوچک از سوی بانک کشاورزی از دیگر اقدامات بانک کشاورزی برای توانمندسازی افراد کم درآمد است.
در اجرای این برنامه هر سال حدود 60 درصد از کل تسهیلات پرداختی توسط بانک کشاورزی، به این قبیل کشاورزان کوچک اختصاص می یابد. با این طرح کل سرمایه در گردش تولیدکنندگان کوچک تأمین و توانسته‌اند در خودکفایی محصولات  کشاورزی نقش مهمی ایفا کنند.

3- اجرای طرح بانکداری پیوندی ازسوی بانک کشاورزی که با تشکیل گروه های خودیار و با همکاری صندوق بین المللی توسعه کشاورزی (ایفاد) اجرا شده است ، اقدام موثر دیگر بانک کشاورزی است. در این برنامه 2500 گروه خودیار با بیش از 41 هزار عضو تشکیل وحدود 430 میلیارد ریال معادل20 میلیون دلار تسهیلات به این گروه ها پرداخت شد.
4-  ایجاد سامانه اعتبارات خرد در بانک کشاورزی برای تسهیل دسترسی گروه های کم درآمد به سامانه بانک کشاورزی و درخواست اعتباری و پیگیری اتوماتیک آن تا زمان دریافت اعتبار.
5- اختصاص 1.5 میلیارد دلار اعتبار از سوی مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد شغل و فقرزدایی در روستاها از طریق بانک کشاورزی .
این گزارش می افزاید ؛ درشصت و هشتمين اجلاس كميته اجرايي آپراكا و همايش بين المللي خدمات مالي و فقرزدايي که با حضور نمایندگان کشورهای عضو، از روز16خرداد آغاز شده است وتا روز 17خرداد در شهر پکن کشور چین ادامه خواهد داشت، روح الله خدارحمی عضو هیات مدیره بانک کشاورزی، مدیرعامل این بانک را همراهی می کند

نام:
ایمیل:
* نظر: