کد خبر: ۵۵۳۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۶
با توسعه فاز 14 پارس جنوبی درآینده ای نه چندان دور رقم می خورد:
بندرعباس در حالی میزبان عملیات بارگیری سکوی 2530 تنی فاز 14 با عنوان سکوی 14A بود که سازندگان این سکو متخصصان ایرانی هستند وبا اهتمام همین متخصصان این سکو در محل فاز14 پارس جنوبی نصب خواهد شد.
برداشت 2میلیون مترمکعب گاز از ایرانی ترین سکوهای نفتی
درواقع پیش بینی شده است که با نصب این سکو در آبهای خلیج فارس تولید 500 میلیون فوت مکعب گاز غنی تا 22 بهمن ماه سال جاری کلید بخورد.
تولید روزانه 6/56 میلیون متر مکعب گاز غنی، 75 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد و تولید سالانه 05/1 میلیون تن گاز مایع «LPG» (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی از اهداف اجرای کامل فاز 14 میدان گازی پارس جنوبی است.
عملیات توسعه فاز 14 پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 56 میلیون و 600 هزار مترمکعب گاز ترش و 75 هزار بشکه میعانات گازی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال اجراست، همچنین تولید سالانه بیش از یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان مصرفی واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه 400 تن گوگرد از دیگر تولیدهای این فاز خواهد بود.
اجرای پروژه این فاز به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت گروه مپنا، شرکت پایندان و شرکت ماشین سازی اراک واگذار شده است که مسئولیت رهبری کنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عهده دار است.
عملیات احداث این فاز از خرداد ماه سال 1389 آغاز شد و به منظور تولید روزانه 6/56میلیون مترمکعب گاز غنی، استقرار چهار سکوی دریایی با مجموع 44 حلقه چاه در فاصله 105 کیلومتری ساحل کنگان هدف گذاری شد.
دی ماه سال1390 اعلام شد که مراحل ساخت چهار پایه سکوی این فاز به پایان رسیده است وخردادماه سال 1391 ، نخستین جکت فاز 14 در آب های خلیج فارس نصب شد. اکنون بیش از 5 سال از نصب نخستین جکت فاز 14 می گذرد. نخستین سکوی فاز 14 پارس جنوبی در حالی به آب انداخته شود که تا فاصله زمانی 20 تا 22 دی‌ماه سال جاری این سکو در محل خود نصب شود.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی از پیشرفت ۷۷ درصدی عملیات این فاز خبر داد و پیش بینی کرد تا ابتدای سال ۹۸ این طرح به بهره برداری کامل برسد.
حمیدرضا مسعودی گفت: آغاز عملیات بارگیری سکوی 14A پارس جنوبی در حالی انجام شده است که این سکو تا تاریخ 22 بهمن ماه سال جاری نصب می شود. 
وی از بارگیری دو سکوی قبلی این فاز به منظور نصب در فازهای 17 و 18 یاد کرد و گفت: سکوی 14A و 14B مجددا ساخته شده که شاهد بارگیری نخستین سکوی طرح توسعه فاز 14 هستیم.
مسعودی از عملیات نصب این سکو ظرف 10 روز آینده خبر داد و درباره برنامه زمان بندی راه اندازی آن گفت: این سکو تا 22 بهمن ماه به بهره برداری خواهد رسید تا ظرفیت برداشت 14/2 میلیون مترمکعب گاز غنی از طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی محقق شود.
مجری طرح توسعه فاز 14 مبلغ قرارداد این طرح را 5 میلیارد و 250 میلیون دلار اعلام کرد که پیش بینی می شود برای تکمیل 700 تا 800 میلیون دلار نیاز به تزریق منابع مالی داشته باشد.
وی با اشاره به پایان عملیات تکمیلی حفاری 8 حلقه چاه در موقعیت سکوی 14A این طرح گفت: در مجموع از تعداد 44 حلقه چاه این طرح، عملیات حفاری 22 حلقه چاه این فاز به طور کامل به اتمام رسیده است و پیش بینی می شود تا دو ماه آینده عملیات حفاری 11 حلقه چاه دیگر به پایان خواهد رسید.
مسعودی از طرح توسعه فاز 14 به عنوان یکی از ایرانی ترین فازهای پارس جنوبی یاد کرد و گفت: همکاری و تعامل بسیار خوبی در حوزه پیمانکاران درون کنسرسیوم به رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و پیمانکاران بیرونی این طرح شکل گرفت که نشانگر بلوغ و تعالی پیمانکاران و سازندگان داخلی کشور است.
 مسعودی همچنین از انجام10 میلیون نفر ساعت کار ایمن (بدون حادثه) در عملیات ساخت عرشه 14A خبر داد که اجرای آن به طور کامل توسط مهندسان ایرانی انجام گرفته است.
به گفته مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی عملیات بارگیری دومین سکوی دریایی این طرح اسفندماه سال جاری از یارد صدرا انجام خواهد شد که بر اساس برنامه زمان‌بندی، تا نیمه ابتدایی سال آینده برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز غنی از طرح توسعه این فاز محقق خواهد شد.
مسعودی در بخش دیگر گفته های خود تصریح کرد: در طرح فاز ١٤ پارس جنوبی شاهد تولید روزانه ٢٩٠٠تن ال پی جی، تولید روزانه ٢٧٥٠ تن اتان به منظور تامین خوراک پتروشیمی ها و تولید روزانه ٤٠٠ تن گوگرد در این مجموعه هستیم و این در حالی است که2 سکو ساخته شده برای این فاز در سال گذشته در اختیار فاز ١٧-١٨ قرار گرفت.
مجری فاز ١٤ پارس جنوبی با اشاره به اینکه کل خطوط زیردریایی به طول تقریبی ٢٣٠ کیلومتر اجرا شده است، افزود: ٤٤حلقه چاه در این فاز قرار بر حفاری است که از این میزان ٢٢حلقه آن حفاری شده که قرار است ١٠حلقه چاه حفاری شده جدید نیز به این میزان ٢٢حلقه اضافه شود.
بر اساس گفته های مسعودی، پیش بینی می شود تا پایان سال٩٧ بخش یوتیلیتی پالایشگاه این فاز وارد مدار شود. 
وی تصریح کرد: در اوایل سال ٩٨نیز گاز پالایشگاه فاز14  پارس جنوبی وارد مدار مصرف  می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: