کد خبر: ۵۶۲۸۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۳
یک درصد جمعیت جهان صاحب ۸۲ درصد ثروت تولیدی سال ۲۰۱۷ شدند
تجارت آنلاین: گروه کمپین بین‌المللی آکسفام در آستانه برگزاری اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس در گزارشی تلاش کرد تا توجه جهان را به مساله نابرابری اقتصادی جلب کند.

گروه بین الملل- گروه کمپین بین‌المللی آکسفام در آستانه برگزاری اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس در گزارشی تلاش کرد تا توجه جهان را به مساله نابرابری اقتصادی جلب کند. آکسفام دیروز در گزارشی نسبت به جهت‌گیری بیشتر اقتصاد جهان به نفع میلیاردرها و سرمایه‌دارها هشدار داده و اعلام کرد، مدیرعامل یکی از پنج شرکت برتر صنعت مد جهان طی چهار روز می‌تواند درآمدی به اندازه درآمد کل عمر یک کارگر کارخانه‌های پوشاک در بنگلادش به دست آورد.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس،.وینی بیانییما، مدیر اجرایی گروه بین‌المللی آکسفام گفت: افزایش عظیم سرمایه میلیاردرها نشان دهنده یک اقتصاد پویا نیست بلکه نشانه یک نظام اقتصادی ناکارآمد است. آکسفام در این گزارش خود با تیتر "به کار پاداش دهید نه به ثروت" عنوان کرد: سال گذشته میلادی ۸۲ درصد ثروتی که تولید شد نصیب گروه یک درصدی ثروتمندترین مردم جهان شد در حالی که جمعیت ۵۰ درصدی فقیرترین مردم جهان معادل ۳.۷ میلیارد نفر شاهد هیچگونه افزایشی در ثروت‌شان نبودند.در این گزارش اضافه شد: از سال ۲۰۱۰ تاکنون ثروت میلیاردرها با میانگین سالانه ۱۳ درصد افزایش یافته است در حالی که شش برابر بیشتر از افزایش دستمزد کارگران متوسط بوده و تا ماه مارس ۲۰۱۷ تعداد میلیاردرها با نرخ شگفت انگیز یک در هر دو روز افزایش پیدا کرده است.آکسفام در همین راستا فهرستی از اقداماتی را ذکر کرد که دولت‌ها از طریق آنها می‌توانند از طبقه کارگر و فقرا حمایت بیشتری به عمل آورند.این فهرست شامل محدود کردن درآمدهای سهام داران، مدیران ارشد، تضمین دریافت یک "دستمزد حداقلی گذران زندگی" برای کارگران و اجرای سیاست‌هایی به منظور از بین بردن شکاف درآمد در حوزه جنسیتی و حمایت از حقوق زنان کارگر می‌شود.همچنین آکسفام خواهان مقابله با هرگونه فرار از پرداخت مالیات و دیگر اقداماتی از این دست که در جریان رسوایی مربوط به "اوراق پاناما" بیش از پیش نمود پیدا کرد، شد.آکسفام که چندین سال است در آستانه برگزاری اجلاس داووس تلاش کرده تا بر مشکل نابرابری و بی عدالتی تاکید کند، گفت: جریان‌های پوپولیستی و ملی گران در جهان بدون اقدام مقتضی تنها به روند تشدید شدن ادامه خواهند داد.آکسفام گفته که یافته‌های این گزارش خود را بر پایه کتاب داده سالانه جهانی متعلق به بانک کردیت سوئیس و فهرست‌های رده‌بندی مجله فوربس تهیه کرده است.آکسفام در این گزارش خود گفته که میزان افزایش ثروت یک درصد جمعیت ثروتمندان جهان در سال ۲۰۱۷ معادل ۷۶۲ میلیارد دلار بوده است.این گروه تاکید کرد که تنها همین مبلغ هفت برابر بیشتر از آن چیزی است که برای پایان دادن به فقر در جهان کافی است.آکسفام تاکید کرد که شکوفایی اقتصاد جهان تنها اجازه داده که یک گروه محدود از خاندان‌های نخبه و ثروتمند بتوانند ۸۲ درصد ثروت تولید شده در سال گذشته میلادی را به دست آورد.در گزارش "به کار پاداش دهید نه به ثروت" آمده است: سال ۲۰۱۷ شاهد بزرگترین میزان افزایش تعداد میلیاردرها در تاریخ بود که معادل ۲۰۴۳ نفر است و در عین حال این ادعا را که میلیاردرها از طریق استعداد، کار سخت و نوآوری عمدتا به وجود می‌آیند و این چیزی است که به نفع کل بشریت است، به چالش کشید.

آکسفام در عین حال تصریح کرد که هرچه بیشتر شواهد و مدارک به دست می‌آیند که ثروتمندترین‌های جهان اغلب ثروتشان از طریق ارث و میراث، انحصارگری و یا ارتباطات مفسدانه با دولت‌ها کسب شده‌ است.آکسفام همچنین گفت که ۴۲ نفر در جهان در حال حاضر صاحب همان میزان ثروتی هستند که در اختیار ۳.۷ میلیارد نفر طبقه فقیر جهان قرار دارد.این سازمان برآورد کرد که در ۲۰ سال آینده میزان ثروت ۲.۴ تریلیون دلاری به وارثان میلیاردرها خواهد رسید و این مبلغ حتی از تولید ناخالص داخلی کشور ۱.۳ میلیارد نفری هند بیشتر است. این گزارش هشدار داد: در آن سو ما می‌بینیم که میلیاردها نفر مجبور می‌شوند برای ساعاتی طولانی در شرایطی خطرناک و بدون برخورداری از حقوق مقتضی کار سخت انجام دهند اما باز هم از تامین نیازهای اساسی زندگی خود شامل غذا و خدمات دارویی و پزشکی عاجز باشند.همچنین آکسفام گفت: در سطح جهان زنان معمولا جزو کم درآمدترین بوده و ناایمن‌ترین اشکال کار را انجام می‌دهند.

داووس در انتظار روئسای اقتصادی جهان

نشست اقتصادی داووس از ۲۳ تا ۲۶ ژانویه، با حضور ۷۰ تن از روسای کشورها، هنرپیشگان و مدیران شرکت های بزرگ در داووس در سوئیس برگزار می شود.گزارش آکسفام در شرایطی منتشر می شود که رهبران جهان، مدیران شرکت های بزرگ و بانکداران کشورهای مختلف قرار است برای شرکت در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد به داووس سوئیس سفر کنند. آکسفام با اشاره به اینکه بسیاری از نخبگان جهان می گویند نگران نابرابری درامدی هستند، خاطر نشان کرده که اکثر دولت ها «به شکل شرم آوری» در بهبود این وضعیت کوتاهی کرده اند.آکسفام از دولت ها خواسته تا سود سهامداران و مدیران شرکت های بزرگ را کاهش دهند و تلاش خود را صرف تامین درآمد کافی برای کارگران جهت داشتن یک زندگی آبرومندانه کنند. همچنین در این گزارش پیشنهاد شده که شکاف جنسیتی در دستمزدها برطرف شود و مالیات بر دارایی ثروتمندان افزایش یابد. بسیاری از رسانه ها معتقدند اجلاس داووس تاحد زیادی تقابل قدرت های بزرگ اقتصادی را منعکس خواهد کرد. به گزارش رویترز، در گزارش ریسک جهانی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده، وضعیت بد هوایی، نابرابری اقتصادی و حملات سایبری از جمله خطرات سال ۲۰۱۸ دانسته شده اند. مهمترین دغدغه جهان در سال جاری اما خطر نزدیک شدن به جنگ هسته ای بین کره شمالی و آمریکا پس از یک سال درگیری لفظی رهبران دو کشور عنوان شده است. در یک نظرسنجی که در آن از بیش از هزار مدیر دولتی، مدیر بخش خصوصی، افراد دانشگاهی و موسسات غیرانتفاعی سوال شده، ۹۳ درصد از شرکت کنندگان انتظار وخیم تر شدن درگیری اقتصادی و یا سیاسی قدرت های بزرگ را داشته اند. با وجود تعطیلی دولت فدرال آمریکا هنوز انتظار می رود دونالد ترامپ در روز پایانی مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی کند درعین حال ممکن است به دلیل احساسات مخالف نسبت به رئیس جمهور آمریکا و رویکرد قاطع امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل با سیاست های ضد جهانی سازی ترامپ ، سفر رئیس جمهور آمریکا لغو شود. بسیاری انتظار دارند رئیس جمهور فرانسه یکی از ستارگان این اجلاس باشد و به دلیل طرفداری از اصلاحات اقتصادی در منطقه پولی یورو خود را به عنوان رهبر تازه اروپا نشان دهد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار