کد خبر: ۵۶۵۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۳
رئیس کل بانک مرکزی: نرخ ارز کاهش می یابد
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تا حدود زیادی کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت، گفت: این کاهش در حد رقم و اعدادی خواهد بود که حبابی در آن وجود نداشته باشد.
پیش بینی سیف از سقوط قیمت دلار
سیف، با بیان اینکه اصراری نداریم که قیمت سکه به طور غیرمنطقی پایین آید، گفت: کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت.
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه مراسم ۵۰ سالگی بازار سرمایه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بازار سرمایه و بازار پول مکمل یکدیگر هستند و به هیچ‌وجه نباید آن‌ها را رقیب یکدیگر تلقی کرد، بانک مرکزی بستر‌های خوبی را فراهم کرده تا بازار سرمایه بتواند جایگاه خود را به دست آورد و نقش خود را ایفا کند.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی در راستای شفاف‌سازی صورت‌های مالی بانک‌ها از سال ۱۳۹۳ اقداماتی جدی را آغاز کرده که به تدریج استاندارد تهیه صورت‌های مالی ما باید با استاندارد‌های بین‌المللی منطبق شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نیازمند آن هستیم تا صورت‌های مالی بانک‌ها برای آن‌ها کسب اعتبار کند و معرف خوبی از اعتبار و استحکام آن‌ها باشد، تاکید کرد: بانک مرکزی به طور جدی تاکید دارد که صورت‌های مالی بانک‌ها در زمان ارائه حاوی نکات کلیدی و اساسی باشد و تصمیم‌گیران را راضی کند.
وی درباره روند همکاری‌های بانک مرکزی با سازمان بورس گفت: رابطه بسیار خوبی داریم و همانطور که وزیر اقتصاد نیز گفت: در انتشار اوراق همکاری‌های خوبی داریم و بانک‌ها در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده‌اند.
سیف با بیان اینکه تامین مالی بنگاه‌های بزرگ باید از طریق بازار سرمایه باشد نه سیستم بانکی، اظهار کرد: درصدد هستیم این موضوع عملی شود و اینکه می‌گوییم بازار سرمایه و نظام بانکی رقیب نیستند براساس همین موضوع است.
رئیس شورای پول و اعتبار تصریح کرد: در دنیا نرم مناسب برای تقسیم کار بین بازار سرمایه و نظام بانکی نیز به همین شکل است و تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از طریق بازار سرمایه و تامین مالی کوتاه مدت و بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق نظام بانکی انجام می‌شود.
وی افزود: در سال‌های اخیر بورس توانسته اقدامات مثبتی برای انجام این وظیفه انجام دهد و ما نیز در حال کمک هستیم تا این اقدامات به سرانجام برسد. سیف درباره اینکه چه میزانی از تامین مالی بنگاه‌های بزرگ توسط بورس انجام می‌شود، گفت: در سال‌های اخیر با اقدامات انجام شده سهم بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از ۱۰ به ۱۵ درصد افزایش یافته، ولی این رقم باید افزایش یابد و ترکیب ۶۰ به ۴۰ بین بازار پول و بازار سرمایه باید برقرار باشد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره آغاز دوباره پیش فروش سکه از ۱۵ بهمن، گفت: اصراری نداریم که قیمت سکه به طور غیرمنطقی پایین آید. وی با بیان اینکه در مقطعی حباب در قیمت سکه ایجاد شد، افزود: نرخ طلای بین‌المللی ضرب در دلار رقمی می‌شود و هر زمان قیمت سکه از این نرخ بالاتر رود حباب ایجاد شده است.
سیف تأکید کرد: اقدام بانک مرکزی برای این موضوع این است که حباب تخلیه شود و مراقبت می‌کنیم این حباب بار دیگر ایجاد نشود. وی درباره بازار ارز نیز گفت: بازار ارز در حال طی کردن شرایط خاص خود است و طبیعی است که بانک مرکزی بر این روند نظارت دارد؛ البته به نظر می‌رسد که یک التهاب در یک تا دو ماه گذشته در این بازار رخ داد که اکنون، در حال تعدیل شدن است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: تا حدود زیادی کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت، البته این کاهش در حد رقم و اعدادی خواهد بود که بتواند آن را برساند که حبابی در آن وجود نداشته باشد، البته برای کاهش نرخ ارز در بازار نمی‌توان رقم خاصی را اعلام کرد.
سیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به رانتی که تفاوت ارز مبادله‌ای با آزاد برای عده‌ای ایجاد کرده است، آیا تغییری در فهرست دریافت کنندگان ارز مبادله‌ای صورت خواهد پذیرفت، گفت: در مورد ارز مبادله ای، قرار ما بر یکسان سازی نرخ ارز است و این کار حتما عملیاتی خواهد شد؛ اما با توجه به شرایط ما در رابطه با ارتباطات بانکی بین المللی که در وضعیت کامل نیست و هنوز کمبود‌هایی در رابطه با ارتباطات بانکی در برخی کشور‌ها داریم، لذا احتمال می‌دهیم که اجرای یکسان سازی نرخ ارز با ریسک‌هایی همراه باشد.
وی یادآورشد: ما نیاز به مانور کامل بر روی منابع ارزی داریم، به خصوص در شرایطی که منابع ارزی کشور به صورت کافی وجود دارد، محدودیت‌های بین المللی در مقاطعی مشکلاتی ایجاد می‌کند که یکسان سازی را با وقفه مواجه خواهد کرد؛ بنابراین آن را به تعویق انداخته ایم که امیدواریم در اولین فرصتی که شرایط مناسب حاصل شود، آن تصمیم را در یکسان سازی نرخ ارز ایجاد کنیم.
سیف تأکید کرد: در شرایط کنونی، زمان مشخصی را برای یکسان سازی نمی‌توانم اعلام کنم. رییس شورای پول و اعتبار در پاسخ به سوالی مبنی اینکه بر تغییر فهرست دریافت کنندگان ارز مبادلاتی در دستور کار دولت برای سال آینده است یا خیر، خاطرنشان کرد: به تدریج کالا‌های مشمول ارز مبادله‌ای کاهش می‌یابد.
وی درپایان گفت: برای کاغذ، حذف ارز مبادلاتی شایعه بود و کاغذ یکی از کالا‌های اساسی به شمار می‌آید که بانک مرکزی مراقبت لازم را در ارتباط با آن خواهد داشت.


نام:
ایمیل:
* نظر: