کد خبر: ۵۶۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۴
در سایه ترس از تورم آمریکا رقم خورد؛
تجارت آنلاین: سهام های بازارهای بورس آسیا دیروز به دلیل ترس از افزایش تورم و نوسان در اوراق قرضه آمریکا کاهش داشتند.

گروه بین الملل : سهام های بازارهای بورس آسیا دیروز به دلیل ترس از افزایش تورم و نوسان در اوراق قرضه آمریکا کاهش داشتند. موج سقوط بازار سهام پیشتر از وال استریت آغاز شده بود و حاکی از پیش بینی سختگیری بیشتر بانک های مرکزی درباره نرخ بهره بود.به گزارش رویترز، شاخص سهام آسیا پاسیفیک در خارج از ژاپن 2 درصد کاهش داشت.بازارهای بورس آسیا با سقوط تمامی سهام ها قرمز پوش شدند. سهام شانگهای کامپوزیت چین 0.5 درصد کاهش ، نیکی ژاپن 2.2 درصد افت داشت این درحالی بود که شاخص اصلی بازار استرالیا 1.6 درصد کاهش داشت ، سهام هنگ سنگ هنگ کنگ نیز کاهش 1.4 درصدی داشت. سرمایه گذاران بازارهای سهام با گزارش وزارت کار آمریکا درباره رشد درآمدها بیش از سطح پیش بینی با نگرانی روبرو شدند که انتظار دارند این رشد باعث افزایش نرخ تورم شود. خبرگزاری فرانسه، پس از رسیدن بسیاری از شاخص‌های جهانی به بالاترین سطوح چند سال اخیر، افزایش عرضه سهام در کنار دریافت سود توسط سهامداران و انتشار گزارشات ناامیدکننده از شرکت‌های مهم تکنولوژی چون اپل، گوگل و الفابت، باعث روند کاهشی بازارها شد.در نیویورک، شاخص " داوجونز" پس از انتشار آمار مثبت اشتغال که بیشترین افزایش دستمزد طی ۹ سال اخیر را نشان داد، بیش از دو درصد ارزش خود را از دست داد. این خبر همچنین باعث شد نرخ بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه‌داری آمریکا به بالاترین سطح چهار سال اخیر برسد و نگرانی‌ها از انقباضی‌تر شدن سیاست‌ها افزایش یابد.هفته گذشته بازارهای سهام به دلیل افزایش بازده اوراق قرضه و دریافت سود سهام‌ها متحمل بار منفی شدند. این زیان هفته جاری هم در بازارهای آسیایی تداوم یافت و بازار توکیو معاملات صبح را با کاهشی ۲.۴ درصدی شروع کرد و به ۲۲۷۰۹.۰۲ واحد رسید، در هنگ کنگ شاخص " هانگ سنگ" با ۱.۹ درصد کاهش به ۳۱۹۸۹.۴۸ واحد رسید و بورس سیدنی هم کار خود را با کاهش ۱.۶ درصدی به پایان برد. اما در کره جنوبی، بورس سئول ۱.۶ درصد کاهش یافت، بورس سنگاپور نیز ۱.۴ درصد و بورس تایوان بیش از ۲ درصد کاهش یافتند. امسال شاخص‌های بورس‌های مانیل فیلیپین، جاکارتا اندونزی و ولینگتون نیوزلند هم متحمل زیان‌های سنگینی شده‌اند. گرگ مک کانا- رئیس استراتژی بازار " آکسی تریدر" گفت: این یک شروع عصبی معاملات هفتگی برای معامله‌گران همه بازارها محسوب می‌شود، آنها نمی‌دانند که آیا معکوس شدن روند صعودی بازارهای آمریکا و عملکرد بد روز جمعه اتفاقی عادی بوده است یا شروع اتفاق بزرگ‌تری خواهد بود.در معاملات روز جمعه، شاخص "داوجونز" با کاهش ۲.۵ درصدی در سطح ۲۵۵۲۰.۹۶ واحدی و شاخص "فوتسی ۱۰۰" لندن با کاهش ۰.۶ درصدی در سطح ۷۴۴۳.۴۳ واحدی بسته شده بودند.هر یورو از ۱.۲۴۵۳ دلار به ۱.۴۴۵۵ دلار افزایش یافت، پوند از ۱.۴۱۱۶ دلار به ۱.۴۱۱۳ دلار کاهش یافت و هر دلار از ۱۱۰.۱۸ ین به ۱۰۹.۸۵ ین رسید. نفت " وست تگزاس اینترمدیت" با ۴۹ سنت کاهش به ۶۴.۹۶ دلار در هر بشکه و نفت برنت با ۵۴ سنت کاهش به ۶۸.۰۴ دلار در هر بشکه رسید.

کاهش قیمت طلا

پس از انتشار آمارهای قوی از بازار کار آمریکا در اواخر هفته گذشته که احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره در آمریکا را بالا برد، قیمت طلا دیروز با کاهش مواجه بود. رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.2 درصد کاهش به 1330 دلار و 60 سنت رسید. قیمت فلز زرد روز جمعه 1.2 درصد کاهش داشت که بیشترین افت یک روزه از 7 دسامبر تاکنون بود. قیمت طلا همچنین در طول هفته گذشته بیشترین افت هفتگی از هفته منتهی به 8 دسامبر را تجربه کرد. قیمت طلای آمریکا نیز امروز با 0.3 درصد کاهش به 1333 دلار و 30 سنت رسید.بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا، میزان فرصت های شغلی ایجاد شده در بخش غیر کشاورزی آمریکا در ماه ژانویه به 200 هزار مورد رسید که بیش از پیش بینی 180 هزار موردی تحلیلگران بود و بالاترین میزان افزایش سالانه در طی بیش از 8 سال و نیم گذشته بود. متوسط دستمزد ساعتی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2.9 درصد رشد داشت که بالاترین افزایش دستمزد از ژوئن 2009 تاکنون بود.بارناباس گان، تحلیلگر او سی بی سی در این باره گفت: «چشم انداز ما نسبت به قیمت طلا کاهشی است... جو افزایش نرخ بهره به افزایش اشتهای ریسک پذیری سرمایه گذاران کمک خواهد کرد و این برای بازار طلا خوب نیست.»فدرال رزرو آمریکا در نشست هفته گذشته خود نرخ بهره را تغییر نداد، اما چشم انداز خود از نرخ تورم را بالا برد.افزایش نرخ بهره ضمن بالا بردن هزینه فرصت سرمایه گذاری در بازار فلز زرد، موجب کاهش جذابیت بازار طلا برای سرمایه گذاران می شود.

رشد درآمد آمریکاییها پس از یک دهه رکود

سال گذشته میلادی میانگین درآمد آمریکاییها 3 درصد افزایش داشت که رشدی سریع نسبت به سالهای گذشته بود. این آمار نشان می دهد نرخ بیکاری در ایالت های مختلف به پایین ترین سطح رسیده است. این رشد پس از ده سال بحران اقتصادی و رکود رخ می دهد. به گزارش رویترز در چهارسال گذشته اقتصاد آمریکا 10 میلیون شغل را ایجاد کرده است. درعین حال فدرال رزرو آمریکا نسبت به افزایش نابرابری و تاثیر آن بر بازارهای بورس با گذشت یک سال از ریاست جمهوری دونالد ترامپ بیشتر شده است. یکی از سیاست‌گذاران ارشد بانک مرکزی آمریکا گفت با توجه به افزایش دستمزد و نرخ تورم، این بانک احتمالا بیش از ۳ یا ۴ مرتبه، نرخ بهره را افزایش نخواهد داد. جان ویلیامز - رئیس بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو - گفت: رشد اقتصادی سریع‌تر که ناشی از شرایط اقتصادی نیرومند، رشد جهانی و لایحه کاهش مالیاتی دولت ترامپ است، می‌تواند برای بانک مرکزی آمریکا به معنای آن باشد که سه یا چهار مرتبه افزایش در نرخ بهره کافی است.ویلیامز که در دوره پیش رو به ریاست جروم پاول، نائب رئیس بانک مرکزی آمریکا خواهد بود و از افراد دارای حق رای انتخاب سیاست پولی است، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: روند اقتصادی با سرعت خوبی در حال گسترش است، نرخ بیکاری پایین است و تورم بالاخره بار دیگر در مسیر درست قرار گرفته است، در حال حاضر خوشبین هستم و فکر نمی‌کنم اقتصاد در معرض خطر تغییر جهت دادن باشد. پس از انتشار آمار اشتغال آمریکا و صورت درآمد ضعیف‌تر از حد انتظار برخی از شرکت‌های بزرگ، بازار سهام در آمریکا سقوط کرد و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه‌داری به بالاترین سطح چهار سال اخیر رسید. ویلیامز گفت: افزایش در بازدهی اوراق قرضه می‌تواند واکنشی همراه با تاخیر به اخبار اقتصادی باشد که او از مدت‌ها پیش آن‌ها را می‌دیده است؛ اوضاع مالی هنوز هم انبساطی است. وی انتظار دارد لایحه کاهش مالیاتی در کوتاه مدت منجر به تقویت رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری کسب و کارها شود و در بلندمدت باعث رشد بالقوه بهره‌وری شود اما گفت هنوز آمار کمی وجود دارد تا بتوان آثار این اقدامات را برآورد کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار