شافعی بر ضرورت توجه به موضوع توانمندسازی بخش خصوصی نیز تاکید کرد و گفت: سیاستها و اهداف مشخصی را در سیاستهای کلی اصل 44 مورد توجه قرار دادیم و اگر واقعا خصوصیسازی در کشور انجام شود میتوان گفت فضای کسب و کار برای مردم مناسب می شود.
رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به موانع اصلی بهبود فضای کسب و کار و با بیان اینکه شرایط کشور با گذشته متفاوت است و قوانین موجود در این زمینه باید متناسب با شرایط حال حاضر تغییر کند بر ضرورت تجدید نظر در این زمینه تاکید کرد.
وی رسیدن به پایداری صادرات را توجه ویژه به صدور خدمات دانشبنیان و به خصوص خدمات فنی و مهندسی دانست.
شافعی در بخشی از سخنانش نسبت به گسترش فساد اقتصادی هشدار داد و تصریح کرد: در کشور ما فساد خیلی گسترش یافته که البته بنده فساد را تنها در بخش دولتی و سازمانهای دولتی نمیدانم بلکه بخش خصوصی نیز باید به این موضوع توجه و از ایجاد رانت جلوگیری کند.
وی در عین حال تاکید کرد: نبود شفافیت در قوانین و قوانین متناقض رسیدن به مقصد را با مشکل مواجه میکند لذا اگر قوانین شفاف نشود ، مبارزه اصولی با فساد صورت نخواهد گرفت.
اظهار کرد: قرار بود هر سال وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کمتر شود و تصور میکنم اگر تحت اجبار قرار بگیریم و حتی یک بار هم که شده به این فکر کنیم که به گونهای دیگر و بدون اتکا به نفت کشور را اداره کنیم موفق خواهیم بود.
وی گفت: اگر با کسری بودجه فاحشی مواجه نشویم و بودجه واقعی باشد، طبیعی است که جدا شدن بودجه از درآمد نفت بهتر اتفاق میافتد.
شافعی افزود: هر زمان که با کسری بودجه مواجه شدیم دو کار انجام دادیم که در اولین گام بودجههای عمرانی را کاهش دادیم و پس از آن به سراغ قلک پولی رفتیم که در مواقع اضطرار به آن مراجعه میکردیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر به بودجه عمرانی و خدمات فنی - مهندسی جفا شده است، اظهار کرد: هر زمان که با کمبود بودجه مواجه شدیم به متوقف کردن پروژههای عمرانی اقدام کردیم که با این وجود بخش عمرانی و خدمات فنی - مهندسی در کشور همچنان با مشکلاتی که از گذشته با آن روبرو بوده است، دست و پنجه نرم میکند.
وی در عین حال بر ضرورت انضباط در موضوع بودجه تاکید کرد.