کد خبر: ۹۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴
معاون وزیر نیرو در امور آب از رد مهترین پیشنهاد وزارت خانه در کمیسیون تلفیق خبر داد و گفت: پیشنهاد دادیم قیمت آب به تصویب شورای شهر برسد، اما این مساله در کمیسیون تلفیق رد شد.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، رحیم میدانی در نشست خبری با خبرنگاران در مورد مصوبات کمیسیون تلفیق برای افزایش قیمت و پیشنهاد کمیسیون صنایع مجلس مبنی بر عرضه رایگان آب به کم مصرفان گفت: تا وقتی مصوبات کمیسیون تلفیق در صحن علنی به تصویب نرسد، وضعیت افزایش قیمت مشخص نیست.

وی افزود: معتقدم همین الان هم عرضه آب به کم مصرفان تقریبا رایگان است چرا که دریافت 129 تومان به ازای هر متر مکعب تقریبا رایگان محسوب می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به این‌که در سال جاری نیز به ازای هر متر مکعب آب 10 تومان برای کمک به آبرسانی روستایی عوارض دریافت می‌شد، گفت: عوارض مصوب کمیسیون تلفیق به میزان 15 تومان بحث جدیدی نیست و پیش از این نیز عوارض دریافت می‌شد. در افزایش پلکانی تعرفه آب نیز با وجود طرح عرضه رایگان آب به کم مصرفان یک مشکل وجود دارد و آن این که آیا درست است از کسانی که 10 متر مکعب آب مصرف می کنند به عنوان مثال پولی دریافت نشود، اما از آن کسی که 50 متر مکعب آب مصرف کرده به میزان 40 متر مکعب آب بها گرفته شود و 10 متر مکعب دیگر رایگان باشد؟

کاهش 77 درصدی سطح پوشش برف و رشد منفی 15 درصد بارش‌ها

میدانی با اشاره به این‌که در ابتدای سال آبی جاری (مهر ماه 93) گمان می‌شد که سالی نرمال را از لحاظ بارش داشته باشیم، گفت: اکنون می بینیم کماکان روند خشکی را که در 15 سال داشتیم طی می کنیم و بر اساس پیش‌بینی هواشناسی بارش‌ها 20 درصد زیر نرمال است.

وی با اشاره به این‌که حجم بارش ها نسبت به درازمدت 15 درصد منفی شده است، گفت: حوضه‌هایی چون حوضه آبریز خزر، ارومیه و سرخس رشد مثبت بارش داشتند، اما حوضه‌هایی چون خلیج فارس و دریای عمان و حوضه شرق با رشد منفی بارش‌ها از 42 درصد تا 26 درصد مواجه بودند و میزان بارش در فلات مرکزی نیز 28 درصد نسبت به درازمدت کاسته شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا همچنین با اشاره به این‌که پوشش برفی نیز از نظر وسعت نسبت به سال گذشته 77 درصد کاهش پیدا کرده گفت: در سال گذشته 270 هزار کیلومتر مربع پوشش برفی داشتیم که اکنون با رقم 63 هزار کیلومتر مربع مواجه هستیم. در صورتی که این حجم از برف را تبدیل به آب معادل کنیم می بینیم نسبت به سال گذشته از این لحاظ با 87 درصد رشد منفی مواجه می شویم. همچنین در جاهایی چون خوزستان با کاهش 51 درصدی بارش‌ها ، در هرمزگان با کاهش 68 درصدی،‌در بوشهر با کاهش 43 درصدی و در کهگیلویه و بویراحمد با کاهش 42 درصدی مواجه هستیم.

کاهش 14 درصدی روان‌آب‌ها

میدانی با اشاره به این‌که حجم بارش ها در تهران نیز نسبت به سال آبی گذشته 39 درصد کاهش پیدا کرده اند گفت: تا روز پنجم بهمن ماه براساس آمار آب ورودی سدها 6.6 میلیارد متر مکعب بوده در حالی که در سال گذشته در زمان مشابه با این وجود که سال خوبی از لحاظ بارش نبود، سدها 7.7 میلیارد متر مکعب ورودی داشتند.

وی همچنین با اشاره به آمار ثبتی ایستگاه های اندازه گیری گفت: به طور متوسط در دراز مدت حجم روان آب ها 16 میلیارد متر مکعب بوده که اکنون به هشت میلیارد مترمکعب رسیده است. گرچه بخشی از این کاهش علاوه بر مساله کم شدن بارندگی می تواند مربوط به برداشت های آب در مسیر نیز باشد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه نیز گفت: به خاطر افزایش 34 درصدی بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه تراز دریاچه نسبت به سال آبی گذشته سه سانتی متر مثبت بوده و تراز دریاچه به 2.5 میلیارد متر مکعب رسیده است.

کاهش 16 درصدی ورودی سدهای تهران

میدانی با اشاره به وضعیت شهر تهران نیز گفت: در سال جاری باز هم وضع بدتر شده در حالی که در سال گذشته پنج سد تهران 200 میلیون مترمکعب ورودی داشته اند ، مشاهده می شود از ابتدای مهر ماه تاکنون ورودی سدها 168 میلیون متر مکعب بوده که بیانگر کاهش 32 میلیون متر مکعبی و 16 درصدی ورودی مخازن سدها است.

وی افزود:‌این مساله در مجموع باعث شده در پنج سد تهران 360 میلیون مترمکعب آب ذخیره باشد درحالی که در سال گذشته دراین میزان 410 میلیون متر مکعب ذخیره درسدها وجود داشت لذا از حجم ذخایر سدها 13 درصد کم شده است.

انجام 9 پرواز باروری

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به 9 پرواز باروری ابرها نیز گفت: 1450 فشنگ در شش استان آذربایجان شرقی، یزد، اصفهان، فارس، کرمان و چهار محال و بختیاری شلیک شد.

میدانی با بیان این‌که در خوش بینانه‌ترین حالت باروری ابرها می تواند 10 تا 15 درصد در روند بارندگی تاثیرگذارباشد گفت: به دنبال افزایش وسعت باروری ابرها و افزایش تعداد هواپیما برای این کار هستیم.

وی همچنین در مورد بودجه مورد نیاز برای انجام پروازهای عملیاتی باروری ابرها گفت: از سال گذشته 10 میلیارد تومان اعتبار برای این کار باقیمانده بوده که هزینه کردیم؛ چهار میلیارد تومان در سال جاری برای باروری ابرها در دست داشتیم که هزینه شد و مجددا درخواست 10 میلیارد تومان را از دولت مطرح کردیم تا بتوانیم باروری ابرهای بیشتری را انجام دهیم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به این‌که در سال گذشته نتوانستیم باروری ابر انجام دهیم در مورد تهران نیز گفت: برای باروری ابرها شرایطی لازم است از جمله این که ضخامت ابر باید پنج کیلومتر باشد. لذا تاکنون در تهران شرایط باروری صورت نگرفته و نتوانستیم این کار را انجام دهیم.

میدانی با اشاره به این‌که می خواهیم در 12 استان باروری ابرها را انجام دهیم گفت:‌در سال آبی 93-94 درصدد باروری ابرها در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، یزد، اصفهان، فارس، کرمان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد،‌تهران و البرز و گیلان و مازندران هستیم که با توجه به شرایط باروری ابرها در گیلان و مازندران در اردیبهشت ماه صورت خواهد گرفت.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار