يکجانبه‌گرايي ترامپ با خروج از پيمان مودت

سخنگوي کميسيون امنيت ملي مجلس قصد آمريکا براي خروج از پيمان مودت را ناشي از يکجانبه‌گرايي و هنجارشکني بين‌المللي آمريکا دانست که در نهايت باعث انزواي اين کشور مي‌شود.علي نجفي خوشرودي در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به قصد آمريکا براي خروج از عهدنامه مودت گفت: اين اقدام انفعالي آمريکا بعد از راي ديوان بين‌المللي دادگستري درباره شکايت ايران از آمريکا انجام شد. راي لاهه ناظر به صدور يک سري قرار موقت در جلوگيري از برخي تحريم‌ها عليه ايران بود.وي افزود: آمريکا با اعلام خروج از پيمان مودت بعد از خروج از برجام و يک سري از معاهدات بين‌المللي، تير خلاصي به اعتبار آمريکا زد آن هم در شرايطي که مي‌خواهد از ديوان لاهه خارج شود.



تقويت روابط همسايگان براي امنيت مرزها

عضو کميسيون امنيت ملي مجلس با تاکيد بر کنترل و ارتقاي امنيت مرزهاي کشور گفت: تقويت روابط با همسايگان در افزايش امنيت تاثير دارد زيرا برخي کشورها اِشرافيت حاکميتي به مرزهاي مشترک با ايران ندارند.ولي‌الله نانواکناري در گفت‌وگو با خانه‌ملت، در خصوص خلاءهاي مرزي و راهکار ارتقاء امنيت مرزهاي کشور، گفت: در کشور با نگاه به مسائل برون از مرز به موضوع امنيت پرداخته مي‌شود حال آنکه در خصوص امنيت مرزها بايد همه مسائل برون مرزي در کنار موضوعات درون مرزي مورد تحليل و بررسي قرار گيرد. به عنوان مثال در حادثه تروريستي اهواز مسائل عمليات رواني اعم از تبليغات سوء عربستان عليه ايران تاثير داشته است.



افزايش قيمت، باعث کاهش اعتماد به دولت

عضو کميسيون کشاورزي گفت: در شرايطي که قيمت محصولي بدون وابستگي و ارتباط ارزي افزايش پيدا مي‌کند اينگونه احساس مي‌شود که دولت نسبت به اين اتفاقات بي تفاوت است و متاسفانه اينگونه اتفاقات اعتماد مردم به دولت را کاهش مي‌دهد.شمس‌الله شريعت‌نژاد در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص کاهش نرخ ارز و تاثير آن بر قيمت محصولات کشاورزي، اظهار داشت: با دشمن قدرتمند مواجه هستيم و اين قدرت را دارد تا مشکلاتي در مسير کشور ما ايجاد کند و روابط ما را با دولت‌هاي ديگر تحت تاثير قرار دهد، دولت‌هاي ديگر سياست خود را در خدمت اقتصاد خود قرار مي‌دهند بنابراين از سياست‌هاي تحريمي‌آمريکا تمکين مي‌کنند.

بسيج امکانات براي کمک به سيل زدگان

رئيس جمهوري پس از اخد گزارش از آخرين وضعيت سيل دو روز گذشته در استان‌هاي شمالي کشور، به وزير کشور دستور داد تمام امکانات لازم در سطح استانهاي سيل زده و نيز استان‌هاي همجوار براي کمک فوري به سيل زدگان شمال کشور بسيج شود.به گزارش ايسنا، حجت الاسلام حسن روحاني با اشاره به اطلاعات کارشناسي در حوزه هواشناسي مبني بر احتمال بارشهاي انبوه و مکرر در ماههاي آينده، آمادگي کليه دستگاههاي ذيربط و تمهيد پيش بيني‌هاي لازم را در جهت به حداقل رساندن خسارات ضروري دانست.بر اين اساس، آمادگي و هماهنگي کامل نيروهاي امدادي، هلال احمر و اورژانس نيز مورد تاکيد قرار گرفت.رئيس جمهور همچنين به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي دستور داد همزمان تمام امکانات مراکز درماني براي مداواي سريع آسيب ديدگان از سيل به کار گرفته شود.

تلاش براي افتتاح ۴۰ پروژه ملي

فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء(ص) همچنين از افتتاح ۴۰ پروژه ملي توسط قرارگاه در سال جاري خبر داد و اظهار کرد: در تلاشيم تا در ۴۰ سالگي انقلاب دستاوردهاي مهم و ارزشمندي را براي ملت شريف ايران به ارمغان آوريم.به گزارش ايسنا، سعيد محمد در جمع خبرنگاران افزود: قرارگاه مجموعه‌اي است که با هدف کمک به نظام و دولت‌ها در مرتفع نمودن مشکلات مردم و توسعه عمران و آباداني کشور ايجاد شده و امروز نيز با قوت و قدرت در همين راستا گام بر مي‌دارد.وي افزود: با وجود تحريم‌هاي ظالمانه دشمنان عليه نظام و ملت ايران ، مصمم به کمک دولت در تکميل زير ساخت‌ها و فعال سازي بخش خصوصي و نيز اشتغال زايي جوانان هستيم.محمد با تاکيد بر اينکه قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء(ص) امروز در حال شناسايي خلاءهاي موجود و توليد ثروت ملي در راستاي ارتقاي رفاه عمومي‌جامعه مي‌باشد، گفت:با توجه به پتانسيل و ظرفيت‌هاي بسيار مطلوبي که به حمدالله در کشور از آن برخورداريم، درصدد رفع مشکلات هستيم و در اين راستا دست ياري به سوي دولت دراز مي‌کنيم.

کشف بزرگترين محموله هروئين

سربازان گمنام امام زمان در اداره اطلاعات استان آذربايجان غربي موفق به کشف يک محموله هروئين به وزن بيش از 1000 کيلوگرم و ارزش تقريبي حدود 400 ميليارد توماني شدند.به گزارش ايسنا، وزارت اطلاعات در اطلاعيه‌اي اعلام کرد: سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره کل اطلاعات استان آذربايجان غربي با اقدامات اطلاعاتي و عملياتي تخصصي موفق شدند يک باند بين‌المللي قاچاق موادمخدر به وزن 1075 کيلوگرم هروئين را که قصد داشتند به اروپا ترانزيت نمايند، شناسايي و در حين خروج از کشور در منطقه مرزي بازرگان متلاشي کنند.تعدادي از قاچاقچيان اين باند بين‌المللي که موادمخدر مذکور را به صورت ماهرانه‌اي در کالاي صادراتي جاسازي کرده بودند دستگير شدند.اين محموله بزرگترين محموله هروئين کشف شده در سال‌هاي اخير است که ارزش تقريبي آن قريب به 400 ميليارد تومان برآورد شده است.

نامه ضدايراني عربستان به گوترش

نماينده دائم عربستان در سازمان ملل ادعاهاي بي اساسي عليه جمهوري اسلامي‌ايران مطرح کرد.به گزارش ايسنا از الدستور، عبدالله المعلمي‌در نامه‌اي به دبير کل سازمان ملل مدعي شد: دلايل زيادي وجود دارد که نشان دهنده دخالت ايران در يمن ، حمايت موشکي از حوثي‌ها(انصارالله) و ايجاد ناامني در منطقه بوسيله سلاح و مجموعه‌هايي همانند حزب الله در لبنان، سوريه، يمن، بحرين و عربستان است.وي مدعي شد: ايران اموالش را در راه حمايت از تروريست‌ها هدر مي‌دهد، ما از ايران مي‌خواهيم که رفتارهاي خصمانه اش را تغيير دهد و به کشورهاي همسايه و قوانين بين المللي احترام بگذارد. سياست عربستان بر اساس عدم دخالت در امور ديگران است و دخالت ديگران در امور داخلي‌اش را نمي‌پذيرد. المعلمي‌مدعي شد: گزارش‌هاي بين المللي وجود دارد که نشان دهنده گسترش تحرکات فرماندهان گروهک القاعده در ايران است.نماينده دائم عربستان در سازمان ملل در اين نامه متهم شدن عربستان به دست داشتن در حمله تروريستي اهواز در 21 سپتامبر از سوي مقامات ايراني را محکوم و اعلام کرد که کشورش اين اتهامات را رد مي‌کند.

ادعاهاي مضحک و البته جديد ترامپ

رئيس جمهور آمريکا گفت: قبل از اينکه من رئيس جمهور شوم به آنچه پيرامون ايران در حال روي دادن بود نگاه کردم، آنها داشتند خاورميانه را تصرف مي‌کردند. آنها در حال گرفتن سوريه و يمن بودند. آنها داشتند به عراق هم مي‌رفتند و نزديک بود همه چيز را تصرف کنند. به گزارش ايسنا از اکسپرس، دونالدترامپ در جمع هوادارانش در ايالت کانزاس در ادامه ادعاهايش گفت: اما اکنون فقط مي‌خواهند دوام بياورند. در همه شهرهايشان اعتراض و ناآرامي‌است.وي باز هم به انتقاد از توافقي پرداخت که در ماه مه از آن خارج شده است. ترامپ همچنين باراک اوباما رئيس جمهور پيشين آمريکا را هدف انتقادات تند خود قرار داد که توافق هسته‌اي ايران و گروه موسوم به 1+5 در زمان فعاليت او در کاخ سفيد به امضا رسيد.ترامپ گفت: من آمريکا را از توافق هسته‌اي وحشتناک و يک‌طرفه با ايران خارج کردم، درحاليکه دولت قبلي به ايران 150 ميليارد دلار پول داد. از آن هم بدتر، 1.8 ميليارد دلار پول نقد به آنها داد. پول نقد. از طريق هواپيما. هواپيماهاي پر از پول نقد.رئيس‌جمهور آمريکا گفت: آنچه انجام دادند يک فضاحت بود. رئيس‌جمهور چنين اختياري (براي پرداخت اين مبلغ پول) ندارد. به ايراني‌ها 1.8 ميليارد دلار پول دادند تا به اين توافق وحشتناک دست يابند. آيا مي‌توانيد تصور کنيد؟ آنها به ايران 1.8 ميليارد براي بازگشت گروگان‌ها دادند اما ما گروگان‌هايمان را بدون (پرداخت) چيزي از کره شمالي برگردانديم.

با موافقت نمايندگان مردم در خانه ملت صورت گرفت؛

نمايندگان با ۱۴۳ راي موافق، ۱۲۰ راي مخالف و ۵ راي ممتنع از مجموع ۲۷۶ نماينده حاضر در صحن به عضويت ايران در اين کنوانسيون مقابله با تامين مالي تروريسم (CFT) راي مثبت دادند.

به گزارش مهر، در ابتدا وزير امور خارجه در دفاع از اين لايحه گفت: امروز مجلس در وضعيت تصميم سازي تاريخي قرار دارد. محمدجواد ظريف افزود: لوايحي که مجلس آن را با درايت تصويب کرد و امروز هم لايحه ديگري را به تصميم‌گيري مي‌گذارد لوايحي است که بهانه‌ها را از آمريکا مي‌گيرد و نکاتي دارد که آمريکايي‌ها به آن بهانه‌ها به ما اجازه تبادلات تجاري را نمي‌دهند.وزير امور خارجه با بيان اينکه نه من و نه رئيس جمهور نمي‌توانيم تضمين دهيم که با پيوستن به اين کنوانسيون مشکلات ما حل خواهد شد گفت: ما ميتوانيم تضمين دهيم با نپيوستن به آن کنوانسيون امريکا مشکلات زيادي را براي ما به وجود خواهد آورد.وي گفت: ما در مجلس محترم و در کميسيون‌هاي آن، هم در دولت فرصت‌هاي بسياري را براي بررسي اين کنوانسيون فراهم کرديم و دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي هم حق شرط‌هايي را براي جلوگيري از سوء استفاده‌هاي احتمالي مطرح کرد که اگر آن حق شرط‌هاي ما را ديگران هم نپذيرند به معناي آن نيست که حق شرط ما باطل است.ظريف تأکيد کرد: اکثر کشورهاي عضو هم حق شرط‌هايي را مشابه ما گذاشته‌اند و مخالفت‌هايي هم با آنها شده ولي دليلي براي باطل کردن آن حق شرط‌ها نيست. يعني حق شرط ما به لحاظ حقوقي از درجه اعتبار ساقط نمي‌شود و براي ما محترم است و خط جمهوري اسلامي‌ايران را مشخص مي‌کند و ديگران هم مي‌توانند با آن مخالفت کنند. وزير امور خارجه با تاکيد بر اينکه هيچ ارتباطي ميان FATF و بالا و پائين شدن قيمت ارز نيست افزود: FATFارتباط مستقيم با بسته شدن حساب دانشجويان و بازرگانان ايراني و همچنين عدم امکان پرداخت به ايران را دارد و ممکن است در اين رابطه، فشارهاي آمريکا عليه ايران در اين وضعيت تأثير‌گذارباشد.ظريف گفت: همين کشور روسيه که با ما همکاري‌هاي راهبردي دارد، سه روز پيش از طرف مدير کل بانک مرکزي خود به ما اعلام کرد که بدون پيوستن ايران به FATF نمي‌توانيم با شما همکاري داشته باشيم.

وي افزود: به من نگوييد که تضمين بدهم که اگر اين کنوانسيون را بپذيريم مشکلات ما حل مي‌شود بلکه ما با پيوستن به آن يکي از بهانه‌ها را از آمريکا و رژيم صهيونيستي خواهيم گرفت.وزير امور خارجه گفت: همين اروپا به ما مي‌گويد براي اينکه بتوانيم مکانيزم ويژه مالي را براي شما اجرايي کنيم نياز است که ايران کنوانسيون CFT را بپذيرد. بله؛ اينها واقعياتي است که بايد قبول کنيم.ظريف اظهار داشت: ما به قدرت خود و مقاومت مردم ايمان داريم اما با دادن بهانه به آمريکا و رژيم صهيونيستي دچار خود تحريمي‌نخواهيم شد.

  • متن نامه دفتر رهبر انقلاب

در ادامه سيد حسين نقوي حسيني نماينده ورامين با ارائه اخطار اصل ۱۱۰ قانون اساسي گفت: رهبري امسال صريحاً مطالبه‌اي داشتند که کنوانسيون‌هايي که توسط دشمنان پخت و پز مي‌شوند، نبايد تصويب شود. مجلس بايد به صورت مستقل در اين خصوص قانونگذاري کند. همه ما حدس مي‌زديم منظور ايشان همين کنوانسيون‌ها است. انتظار داشتيم هيئت رئيسه در اين زمينه سازوکاري را تهيه کند. در ادامه علي لاريجاني گفت: بعد از اينکه رهبر انقلاب نکاتي را فرمودند، تلقي اين بود که ايشان مخالف اين لايحه هستند. به همين دليل بررسي اين لايحه ۲ ماه مسکوت ماند. لازم بود اين لايحه تعيين تکليف مي‌شد. زيرا دستگاه‌هاي مختلف به بنده و دفتر رهبري نامه‌نگاري کردند که بايد اين لايحه تعيين تکليف شود. لاريجاني در ادامه نامه دفتر مقام معظم رهبري به مجلس را که خطاب به رييس مجلس صادر شده بدين شرح قرائت کرد: در پي استفسار تلفني جنابعالي نسبت به مخالفت يا عدم مخالفت مقام معظم رهبري با بررسي لوايح چهارگانه و کنوانسيون‌ها در مجلس شوراي اسلامي، به دنبال فرمايشات معظم له در ديدار نمايندگان، مقام معظم رهبري فرمودند: "آنچه که من در ديدار با نمايندگان راجع به لوايح چهارگانه و کنوانسيون‌ها گفتم مربوط به اصل کنوانسيون‌ها بود نه کنوانسيون خاص. لذا با بررسي اين لوايح در مجلس مخالفتي ندارم تا مسير قانوني خود را طي کند". تدبير فوق قبلاً در زمان استفسار به طور شفاهي به جنابعالي ابلاغ شده بود».لاريجاني افزود: ما مسير حق را دنبال کرديم. اگر نظر رهبري را مي‌خواهيد، اين است که مجلس اين لايحه را بررسي عالمانه کند.

  • موافقان در صف يزيد نيستند

در ادامه محمد فيضي نماينده ردم اردبيل در موافقت با اين لايحه گفت: هيچ کس سخنگوي رهبر انقلاب نيست. چرا نمايندگان را متهم به دروغگويي مي‌کنيد؟ چرا موافقين اين لايحه را در صف يزيديان و مخالفان آن را در صف حسينيان قرار مي‌دهيد؟وي گفت: اگر FATF اجرايي و عملياتي نشود خودمان با دست خودمان کانال‌هاي بانکي را مسدود مي‌کنيم. برخي دوستان مي‌گويند بايد در مجلس قانوني براي مبارزه با پولشويي وضع کنيم اما ما معتقديم FATF قبول رويه‌هاي حداقلي براي مبارزه با پولشويي در صحنه بين المللي است. اين استانداردها دولتي نيست. مربوط به بنگاه‌هاي اقتصادي است، بنگاه‌هاي اقتصادي مي‌توانند به صورت مستقل اين استانداردها را رعايت کنند. وي افزود: پيامدهاي عدم تصويب اين لايحه براي مردم تشريح نشده است، بانک‌هاي کشورهاي دوست مانند سوريه، عراق، چين، ترکيه، هند، روسيه نيز در صورت عدم تصويب اين لايحه براي ايجاد روابط مالي با ايران دچار مشکل خواهند شد، حتي براي افتتاح حساب و ساده‌ترين امورات بانکي نيز به مشکل برمي‌خوريم.

  • نوع تحريمها متفاوت است

در ادامه نايب رئيس فراکسيون نمايندگان ولايي در مخالفت با اين لايحه گفت: آيا بايد شاگرد خوب کلاس FATF باشيم و هر چه دشمن گفت عمل کنيم؟ ما از ابتداي انقلاب تحريم بوده‌ايم. مي‌دانيم که نوع تحريم‌ها متفاوت شده اما در همان زمان نيز براي واردات اسلحه به داخل کشور نمي‌توانستيم به صورت رسمي‌اقدام کنيم. محمد دهقان گفت: در سال‌هاي ۹۰ و ۹۱ جمهوري اسلامي‌از سوي اتحاديه اروپا و شوراي امنيت تحريم شده بود اما به صورت غيررسمي‌کارهاي خود را انجام مي‌داد اما الزاماتي که FATF براي ايران ديکته کرده بود، اجرا نکرديم و از اين طريق دهها ميليارد دلار نفت فروختيم.نماينده طرقبه ادامه داد: علت افزايش نرخ دلار اجراي الزامات FATF توسط دولت بود. بخشي از علت بحران‌هاي اقتصادي در کشور، اجراي الزامات FATF بوده است.عضو کميسيون قضايي و حقوقي تاکيد کرد: نبايد در شرايط جنگي، اطلاعات اقتصادي کشور در اختيار دشمن قرار گيرد. بحث‌هايي که در مورد حزب الله و گروه مقاومت مطرح است، بحث‌هاي فرعي است؛ اصل جمهوري اسلامي‌ايران است. هزار تا حزب الله و مقاومت فداي جمهوري اسلامي‌ايران. تا جمهوري اسلامي‌ايران وجود نداشته باشد، حزب الله و گروه‌هاي مقاومت وجود ندارند.

  • بهانه را از دشمن بگيريم

در ادامه عضو فراکسيون مستقلين مجلس در موافقت با اين لايحه، با بيان اينکه بايد بهانه‌ها را از دشمن بگيريم گفت: ما تاکنون ۴۰ مورد از الزامات گروه اقدام مالي FATF را اجرا کرده‌ايم و اگر عضو اين کنوانسيون نشويم، يعني عملا به هيچ کدام از اين الزامات پايبند نبوده‌ايم. بهروز نعمتي افزود: خيلي از کساني که در سال‌هاي تحريم در دور زدن تحريم‌ها به ما کمک کرده اند، امروز به رئيس کل بانک مرکزي و مسئولان نظام مي‌گويند که اگر ايران عضويت در CFT را نپذيرد، ما نمي‌توانيم حتي يک سنت مبادله ارزي داشته باشيم.نعمتي گفت: مگر تا به امروز يک دينار به تروريست‌ها کمک کرديم؟ چهار گروه تروريستي شامل القاعده، طالبان، داعش و جبهه‌النصره از سوي سازمان ملل به عنوان گروه‌هاي تروريستي معرفي شدند و بقيه مواردي را که مخالفين در خصوص اين بحث مطرح مي‌کنند، اما و اگرهاي اين موضوع است.

ايران خواستار لغو مسدود شدن دارايي‌هاي بانک مرکزي شد؛

جلسات استماع رسيدگي به شکايت ايران از آمريکا در ديوان بين‌المللي دادگستري در پي مسدود شدن دارايي‌هاي بانک مرکزي در آمريکا از دوشنبه آغاز مي‌شود.به گزارش ايسنا، ديوان بين‌المللي دادگستري (ICJ) که با نام دادگاه لاهه نيز شناخته مي‌شود با انتشار اطلاعيه‌اي در پايگاه اينترنتي رسمي‌خود اعلام کرد: جلسات علني رسيدگي به شکايت ايران عليه آمريکا به دليل مسدود شدن اموال بانک مرکزي ايران در آمريکا از دوشنبه 8 اکتبر (16 مهرماه) آغاز شد و تا جمعه 12 اکتبر (20 مهرماه) ادامه خواهد يافت. ايران پيش از اين در سال ۲۰۱۶ دعوايي را عليه آمريکا به دليل ضبط و توقيف اموال بانک مرکزي به استناد عهدنامه مودت مطرح کرد که بنابر اعلام ديوان بين‌المللي دادگستري، جلسه استماع دعوي ايران در ارتباط با مصادره اموال بانک مرکزي از سوي دولت واشنگتن در دادگاه عالي سازمان ملل به‌صورت علني برگزار مي‌شود . ديوان بين‌المللي دادگستري هفته گذشته نيز پس از بررسي شکايت ديگر کشورمان از آمريکا در اعتراض به بازگشت تحريم‌هاي ضد ايراني واشنگتن، به نفع ايران راي داد و براي آمريکا قرار موقت صادر کرد مبني بر اينکه واشنگتن بايد تحريم‌هاي خود عليه ايران را که تامين کالاهاي بشردوستانه شامل دارو و درمان، تجهيزات کشاورزي و تامين قطعات و خدمات حمل و نقل هوايي را هدف قرار مي‌دهد، لغو کند. اين دادگاه تاکيد کرد که اين تحريم‌هاي آمريکا خسارات جبران‌ناپذيري به همراه خواهد داشت و جان مردم ايران را به خطر مي‌اندازد و بعلاوه آمريکا بايد کانال‌هاي پرداخت پول براي واردات اين کالاها به ايران را تضمين کند. دادگاه لاهه از دو طرف خواست تا از هر اقدامي‌که منجر به تشديد تنش‌ها ميان ايران و آمريکا مي‌شود و رسيدگي به اين پروند را سخت‌تر مي‌کند، پرهيز کنند. اما آمريکا ساعاتي از اعلام اين راي نگذشته بود که اعلام کرد از پيمان مودت با ايران خارج مي‌شود. توافقي که پس از کودتاي 28 مرداد 1332 ميان تهران واشنگتن به امضا رسيد و روابط اقتصادي و ديپلمکاتيک شامل مسائل کنسولي را مشخص مي‌کند. ايران با ستناد به اين پيمان که باوجود انقلاب اسلامي‌کماکان ميان دو کشور برقرار است، شکايت خود از آمريکا را در ديوان بين‌المللي دادگستري مطرح کرد.

  • استقبال آفريقا از راي دادگاه لاهه

اين در حالي است که دولت آفريقاي جنوبي از تصميم دادگاه بين‌المللي دادگستري که به آمريکا توصيه کرده که اطمينان دهد که تحريم‌ها عليه ايران، کمک‌هاي بشردوستانه و حمل و نقل هوايي غير نظامي‌را تحت تاثير قرار نخواهد داد، استقبال کرد. وزارت امور خارجه آفريقاي جنوبي با انتشار بيانيه‌اي در اين ارتباط اعلام کرد: توافق‌نامه برجام که به اتفاق مورد تاييد شوراي امنيت سازمان ملل قرار گرفت و دستاورد بزرگي براي ديپلماسي چند جانبه و حل مسالمت‌آميز منازعه بود، همچنان مورد حمايت آفريقاي جنوبي است. در بخشي ديگر از اين بيانيه آمده است: دست زدن به برجام مي‌تواند عواقب ناخواسته‌اي را براي طرف‌هاي درگير و در مقياسي وسيع‌تر جامعه بين‌المللي به همراه داشته باشد، بر همين اساس آفريقاي جنوبي بار ديگر از همه طرف‌ها مي‌خواهد که به تعهدات خود ذيل قرارداد، ادامه دهند. بر اساس اين گزارش ، آفريقاي جنوبي پيش از اين نگراني خود را نسبت به تصميم ايالات متحده براي خروج از برجام اعلام کرده بود.


يک نماينده مجلس با طرح اين پرسش که چرا در اين جنگ اقتصادي مردم را سپر بلا کرده‌ايد گفت: به يقيين رسيده‌ايم که سهم دلالان و مفسدان اقتصادي داخلي بسيار بيشتر از تحريم‌هاي خارجي در به وجود آمدن اين شرايط امروزي است و گويي تيم اقتصادي دولت توان زمين گير کردن اين شياطين داخلي را ندارد البته نبايد از زحمات انقلابي قوه قضاييه در مبارزه با مفسدان اقتصادي ناديده بگيريم.به گزارش ايلنا، محمدرضا ملکشاهي راد در نطق ميان دستور با تاکيدبر اينکه مردم از بازي‌هاي سياسي دولت به سطوح آمدند گفت: آشفته بازار ارز از يک سو و عدم برنامه مشخص اقتصادي دولت از سوي ديگر شرايط کابوس واري براي مردم رقم زده و موجي از بي اعتمادي در ميان اقشار مردم ايجاد شده است. عضو کميسيون عمران خطاب به رئيس جمهور گفت: شأن و منزلت اين مردم بسيار بالاتر از آن است که از تأمين مايحتاج اوليه زندگي خود احساس خطر کنند و ناگزير به احتکار خانگي اقلامي‌همچون رب گوجه فرنگي شوند. اقدامات اينچنيني پيش از آنکه شايسته سرزنش مردم باشد بايد موجب خجالت زدگي دولتمردان و ما نمايندگان مردم شود. وي ادامه داد: چرا در اين جنگ اقتصادي مردم را سپر بلا کرده‌ايد؛ سرمايه و زندگي مردم نبايد بازيچه آزمون و خطاي شما شود؛ همه ما به يقيين رسيده‌ايم که سهم دلالان و مفسدان اقتصادي داخلي بسيار بيشتر از تحريم‌هاي خارجي در به وجود آمدن اين شرايط امروزي است و گويي تيم اقتصادي دولت توان زمين گير کردن اين شياطين داخلي را ندارد البته نبايد از زحمات انقلابي قوه قضاييه در مبارزه با مفسدان اقتصادي ناديده بگيريم. ملکشاهي راد خطاب به رئيس جمهوري اظهار کرد: تقاضا دارم با صراحت و شفافيت نسخه اقتصادي خود را براي مقابله با آشفته بازار امروز تشريح کنيد؛ اين ملت نجيب و شريف همواره همراه و همگام با دولت و انقلاب بوده‌اند و امروز نيز تا رسيدن به شرايط مطلوب ياور شما در تصميمات درست دولت خواهند بود.
فرمانده کل سپاه جوانگرايي را از ضرورت‌هاي اجتناب‌ناپذير جامعه امروز برشمرد و عنوان کرد: همانند دوران دفاع مقدس که دوران طلايي در عرصه مديريت و باور «ما مي‌توانيم» بود، امروز نيز بايد مديريت را به نيروهاي جوان سپرد و به آنان اعتماد کرد. به گزارش ايلنا، سرلشکر محمدعلي جعفري در آيين تکريم و معارفه فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌‌‌‌الانبيا (ص)، با تاکيد بر اينکه شاهد اقتدار مثال‌‌‌‌زدني انقلاب، نظام و ايران اسلامي‌در جهان هستيم، گفت: با وجود تمامي‌توطئه‌ها و برنامه‌‌‌‌‌هاي دشمنان که عليه ملت ايران متمرکز شده، هر روز شاهد پيروزي‌هاي مادي و معنوي در عرصه‌هاي مختلف هستيم که بيانگر اين است که دشمنان در برابر ما نتوانستند کاري از پيش ببرند. وي با بيان اينکه عرصه سازندگي و آباداني کشور عرصه‌‌‌‌اي است که با ارائه کارهاي موفق و الگوساز، کارآمدي نظام جمهوري اسلامي‌را به ساير کشورها اثبات کرد، اظهار داشت: اينکه يک ملت با اتکا به توانمندي‌هاي خود و بدون وابستگي به قدرت‌هاي خارجي مي‌تواند کشور را بسازد، گوياي اين واقعيت مهم است که با مديريت صحيح و در چارچوب اسلامي‌و انقلابي مي‌توان به پيشرفت رسيد و اين مهم علاوه بر عرصه توانمندي‌هاي دفاعي و امنيتي، در عرصه سازندگي نيز به اثبات رسيده است. فرمانده سپاه عامل اصلي توفيقات عرصه سازندگي را مديريت جهادي توصيف و خاطرنشان کرد: مقايسه اقدامات قرارگاه سازندگي خاتم‌‌‌الانبيا و ميزان کارآمدي آن با اقداماتي که در عرصه‌هاي ديگر صورت مي‌گيرد و بعضا دچار کندي است، بيانگر به‌کارگيري اين الگوي کارآمد توسط مجموعه قرارگاه است. فرمانده کل سپاه گفت: دشمنان خارجي پيشرفت و شکوفايي ايران اسلامي‌را نمي‌‌خواهند، اما علاوه بر اين برخي مخالفت‌ها هم ناشي از عادت، روش و سنت‌هاي قديمي‌درون سازماني است و با کنار گذاشتن آنها و بهره‌گيري از روش‌هاي نو و کارساز مي‌تواند يک مجموعه و سازمان را به رشد و شکوفايي برساند.