حمايت آمريکا و صهيونيسم از اعمال تروريستي

وزير اطلاعات گفت: حاکميت‌ها بايد با اشراف اطلاعاتي اعمال حاکميت کنند که زمينه‌اي براي شکل‌گيري تروريسم در کشورها به وجود نيايد. به گزارش ايلنا، سيد محمود علوي در حاشيه دومين کنفرانس مبارزه با تروريسم، گفت: کافي است در جايي خلاءحاکميتي وجود داشته باشد، آن وقت آنجا را براي انتقال جريان‌هاي تروريستي مناسب مي‌بينند. وزير اطلاعات در پاسخ به سوالي درباره پشت پرده اينکه چه کشورهايي در اعمال تروريستي در اهواز و چابهار دست دارند، افزود: هم جريان‌هاي سرويس‌هاي امنيتي منطقه حضور دارند و هم سياست‌ها و راهبردهاي رژيم صهيونيستي و همچنين آمريکا از اين جريان تروريستي حمايت مي‌کنند. از نظر آنها تروريسمي‌که در جهت اهداف آنان باشد، محکوم نيست.


اعزام هياتي براي بررسي حادثه تروريستي چابهار

رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گفت: روز سه‌شنبه هياتي از کميسيون امنيت عازم چابهار هستيم. به گزارش خبرگزاري‌ها، حشمت‌الله فلاحت‌پيشه در جمع خبرنگاران دباره پيگيري حادثه ترويستي چابهار گفت: روز سه‌شنبه هياتي از کميسيون امنيت عازم چابهار هستيم البته قصد داشتيم که زودتر از اين به اين شهر سفر کنيم اما به دليل وجود کنفرانس و همچنين بازديد از آب سنگين در روز يکشنبه، اين بازديد به سه‌شنبه موکول شد. رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي‌خاطرنشان کرد: کليت موضوع براي ما مهم است و دولت بايد در بودجه تجديد نظر کند، يک پنجم از کل نياز مرزي را براي مرز در بودجه گذاشته است در صورتي که از نظر کارشناسي ۵ برابر آن چه دولت براي مرز گذاشته نياز است.


حل مشکلات در گرو پرهيز از غوغاسالاري

رئيس فراکسيون اميد با بيان اينکه تصميم سازان بايد در مديريت و رفع مشکلات به مردم و نخبگان دلسوز اعتماد کنند ،تاکيد کرد:حل مشکلات کشور در گرو همدلي مردم و مسئولان و گروه‌هاي مختلف سياسي و اجتماعي، حاکميت عقلانيت و پرهيز از غوغا سالاري و حرکتهاي نمايشي است.

به گزارش ايلنا، محمدرضا عارف در ديدار با اعضاي هيات مديره سازمان مردم نهاد شميم (مجمع يزدي تباران) با تقدير از اقدامات انجام شده در اين نهاد مردمي‌گفت: به باور من تنها راه برون رفت از مسايل و معضلات کشور و استان يزد حضور جدي و موثر مردم و تشکلهاي مردمي‌است.

کشاورززاده، سفير جديد ايران در چين

سخنگوي وزارت امور خارجه از تعيين سفير جديد جمهوري اسلامي‌ايران در چين خبر داد. بهرام قاسمي‌با اعلام اين خبر گفت: به پيشنهاد وزير امور خارجه و تصويب رئيس جمهوري اسلامي‌ايران، محمد کشاورززاده به عنوان سفير جديد جمهوري اسلامي‌ايران در جمهوري خلق چين منصوب شد و طي روزهاي آينده عازم محل ماموريت مي‌شود. کشاورززاده هم‌‌اکنون دستيار وزير و مديرکل آمريکا وزارت امور خارجه است و پيش از آن نيز سفير ايران در کشورهاي ونزوئلا و ازبکستان بوده است.

تربيت نيروهاي جوان براي پست‌هاي مديريتي

در وزارت کشور

سخنگوي وزارت کشور گفت:وزارت کشور مصمم است با بهره‌گيري از نيروهاي جوان، خلاق و تحصيلکرده مسير توسعه و پيشرفت کشور به خصوص در پست‌هاي مديريتي پايه و بنيادين را شتاب دهد. به گزارش تجارت به نقل از ايلنا، سيد سلمان ساماني سخنگوي وزارت کشور با بيان اينکه دهياران نقش مهمي‌در رونق بخشي زندگي روستاييان و توسعه کشور دارند اظهار داشت: بر اساس آخرين آمار حدود ۲۰ ميليون نفر جمعيت روستايي داريم که معادل ۲۶ درصد جمعيت کل کشور مي‌باشد. وى در ادامه افزود: در حال حاضر بيش از ۳۵ هزار دهيار در کشور در حال خدمت به مردم در روستاها هستند که از اين تعداد نيز ٢ هزار و ۵۰۰ دهيار زن مشغول فعاليت مى باشند. ساماني خاطرنشان کرد: يکي از اهداف وزير کشور تربيت نيروهاي انساني حرفه‌اي در وزارت کشور بوده است که اين اقدام موجب کادرسازي مناسب در بدنه وزارت کشور شده و انگيزه جوانان را در کار و خدمت بيشتر به مردم به خصوص در روستاها بيشتر مي‌کند.

رسيدگي به لايحه اصلاح قانون مبارزه

با پولشويي در کميسيون اقتصادي مجمع

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از برگزاري جلسه کميسيون اقتصادي مجمع با موضوع بررسي لايحه اصلاح قانون مبارزه با پولشويي خبر داد. حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم در گفت‌وگو با ايلنا، درخصوص جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: کميسيون اقتصادي مجمع تشخيص مصلحت نظام صبح امروز با موضوع بررسي لايحه اصلاح قانون مبارزه با پولشويي تشکيل جلسه داد. وي با بيان اينکه لايحه قانون مبارزه با پولشويي در سال ۸۶ به تصويب رسيده است، اظهار داشت: دولت اصلاحاتي را براي اين لايحه در نظر گرفته است که پس از تصويب آن در مجلس، شوراي نگهبان به برخي از مواد آن ايراداتي گرفته است که پس از اصرار مجلس شوراي اسلامي‌به آن، براي بررسي به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شده است. سخنگوي جامعه روحانيت مبارز با بيان اينکه تمامي‌اعضاي کميسيون اقتصادي مجمع تشخيص مصلحت نظام در جلسه امروز حضور داشتند، تصريح کرد: لعيا جنيدي معاون حقوقي رييس‌جمهور به عنوان نماينده دولت و کمال دهقاني فيروزآبادي نايب رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز در جلسه امروز کميسيون اقتصادي مجمع تشخيص مصلحت نظام حضور داشتند.

روس‌ها عاشق چشم و ابروي ايران نيستند

سفير پيشين ايران در مسکو تاکيد کرد: روسيه عاشق چشم و ابروي ايران نيست و متناسب با منافع و مصلحت‌هاي خود با ايران همکاري دارد. همين مسئله موجب مي‌شود تا ما همه تخم‌مرغ‌هايمان را در سبد روسيه نگذاريم و متناسب با ظرفيت‌هايي که داريم با روسيه همکاري داشته باشيم. نعمت‌الله ايزدي در گفت‌وگو با ايلنا، با اشاره به روابط نزديک و همزمان روسيه با ايران و عربستان سعودي گفت: روس‌ها در اينکه بتوانند به صورت همزمان با دو کشور متخاصم با يکديگر روابط نزديک و دوستانه‌اي داشته باشند، سابقه تاريخي و طولاني دارند. اوج اين مسئله را ما در زمان دفاع مقدس و جنگ ايران و عراق شاهد بوديم. وي ادامه داد: در آن زمان روس‌ها روابط خود با ايران و عراق را مديريت مي‌کردند و در پايان جنگ نيز نه تنها روابط مسکو با تهران و بغداد تغيير نکرد بلکه بهتر هم شد و گسترش يافت فارغ از اينکه شوروي بالاترين نقش را در جنگ داشت و بيشترين کمک را به عراق مي‌کرد.

سران اصلاحات اراده‌اي براي تشکيل

«پارلمان اصلاحات» ندارند

رئيس شوراي مرکزي حزب کارگزاران با اشاره گمانه‌زني‌هايي که درباره تشکيل پارلمان اصلاحات زده مي‌شود، گفت: رهبران جريان اصلاحات اراده‌اي براي تشکيل پارلمان اصلاحات ندارند. محسن‌هاشمي، رئيس شوراي مرکزي حزب کارگزاران، در گفت‌وگو با تسنيم ، با اشاره به گمانه‌زني‌هايي که درباره تشکيل پارلمان اصلاحات زده مي‌شود، گفت: عملي کردن طرح پارلمان اصلاحات يا همان مجمع عمومي‌اصلاح‌طلبان کار سخت و پيچيده‌اي است. معمولا اين رهبران جريان اصلاحات هستند که اينگونه طرح‌ها و پيشنهادات را بايد با جديت پيگيري کنند تا به سرانجام مشخصي برسد. وي افزود: با اين تفاسير تاکنون اراده‌اي در رهبران جبهه اصلاحات براي به سرانجام رسيدن طرح پارلمان اصلاحات مشاهده نکردم. رئيس شوراي مرکزي حزب کارگزاران گفت: طرح ايجاد پارلمان اصلاحات هم اکنون در کميته سياسي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات مطرح شده و احزاب عضو اين شورا در حال بررسي آن هستند اما به اعتقاد من اين طرح اصطلاحا در مرحله طوفان مغزي است و هنوز به مرز پختگي نرسيده است. هاشمي‌در پاسخ به اين سوال که آيا تا انتخابات سال آينده، طرح تشکيل پارلمان اصلاحات به مرحله عملياتي و برگزاري جلسات مي‌رسد؟

سازش با آمريکا در شرايط فعلي

هيچ توجيهي ندارد

عضو فراکسيون نمايندگان ولايي مجلس شوراي اسلامي‌گفت: طرح سازش و برقراري مذاکره با ايران به هيچ وجه قابل توجيح نيست.

حجت‌الاسلام عليرضا سليمي‌عضو فراکسيون نمايندگان ولايي مجلس شوراي اسلامي‌در گفت‌و‌گو با خبرگزاري فارس با انتقاد از رويه برخي از چهره‌ها و جريانات سياسي در طرح موضوع سازش با آمريکا اظهار کرد: آمريکا در طي سال‌هاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي‌همواره عليه کشورمان فعاليت کرده و از هيچ نقشه‌اي در راستاي تخريب ايران دريغ نکرده است. وي افزود: چطور ممکن است که برخي علي رغم اطلاعاتي که از فعاليت‌هاي آمريکا در راستاي دشمني با ايران دارند بازهم طرح چون سازش با آمريکا را مطرح مي‌کنند. عضو فراکسيون نمايندگان ولايي تصريح کرد: مادامي‌که نقشه‌هاي شوم آمريکا عليه ايران در سطوح مختلف وجود دارد طرح مذاکره با اين کشور امکانپذير نخواهد بود و حاکميت نظام جمهوري اسلامي‌ايران تن به هيچ رابطه‌اي با آمريکا نخواهد داد.

هفته آينده؛ جلسه نمايندگان مستعفي

با هيئت‌رئيسه مجلس

عضو هيئت‌رئيسه مجلس از جلسه نمايندگان اصفهان با اين هيئت درباره استعفاي خود خبر داد. اکبر رنجبرزاده، عضو هيئت‌رئيسه مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري تسنيم با بيان اينکه هفته گذشته جمعي از نمايندگان استان اصفهان به دليل حذف بودجه آبرساني اين استان در بودجه سال 98 کل کشور نامه استعفاي خود را تقديم اين هيئت کردند، گفت: احتمالاً هفته آينده و پس از سرکشي نمايندگان به حوزه‌هاي انتخابيه خود در همين زمينه جلسه‌اي را با نمايندگان استان اصفهان در هيئت رئيسه داشته باشيم. وي ادامه داد: اميدواريم با حل مشکل پيش آمده نمايندگان اين استان استعفاي خود را پس بگيرند.

هشدار روحانی به غرب درباره پیامدهای تحریم؛

گروه سياسي: روز گذشته کنفرانس روساي مجالس شش کشور در تهران براي مقابله با تروريسم برگزار شد و حسن روحاني رييس جمهور در اين مراسم بر لزوم هماهنگي و همکاري کشورهاي منطقه براي ايجاد امنيت در همه ابعاد اقتصادي و سياسي و اجتماعي تاکيد کرد و نقش ايران را در مبارزه با انواع ترور و خشونت تشريح کرد.

به‌ گزارش تجارت به نقل از ‌ايسنا، رييس جمهوري به تحريم کنندگان ايران نسبت به آوار مواد مخدر، بمب‌، تروريسم و مهاجرت در صورت آسيب ديدن توانايي ايران در حوزه‌ مبارزه با مواد مخدر و تروريسم هشدار داد. روحاني، طي سخناني در کنفرانس روساي مجالس شش کشور در تهران براي مقابله با تروريسم با اشاره به اين که جهان شاهد چالش‌هاي سخت و پيچيده‌اي اعم از تغيير آب و هوا، بحران‌هاي اقتصادي، توسعه نيافتگي، تجاوز و جنگ، فقر و گرسنگي، يک جانبه گرايي وافراط گرايي و تروريسم است، اظهار کرد: جمهوري اسلامي‌ايران به عنوان بزرگترين قرباني تروريسم تاکنون متحمل خسارات جاني و مالي سنگيني شده است. وي همچنين با اشاره به حوادث تروريستي از جمله انفجار دفتر نخست وزيري، شهادت 72 تن از نمايندگان مجلس و دولتمردان در سال 60 ، شهادت 17 هزار نفر از مردم عادي طي 40 سال گذشته توسط تروريست‌هايي که در حال‌ حاضر در اروپا و آمريکا تحت حمايت دولت‌هاي غربي هستند، گفت‌: در سال‌هاي اخير دانشمندان هسته‌اي ايران توسط عوامل تروريستي دولت‌هاي بيگانه به شهادت رسيده اند. حمله داعش به مجلس شوراي اسلامي‌و حوادث تروريستي اخير اهواز و چابهار نمونه ديگري از اقدامات تروريستي عليه کشورمان است، اما اين حوادث کوچکترين خللي در عزم دولت ايران و مردم براي مبارزه با اشکال تروريسم وارد نکرده و نمي‌کند.

  • نمونه بارز تروریسم اقتصادی

رييس جمهور در ادامه خاطر نشان کرد: امنيت ابعاد گسترده تري نسبت به گذشته دارد و شامل امنيت اقتصادي ، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و رواني جامعه مي‌شود. روحاني با بيان اين که تحريم‌هاي اقتصادي ظالمانه و غير قانوني آمريکا عليه ايران شکل بارز از تروريسم است که ملت ما را هدف قرار داده است تصريح کرد: تروريسم اقتصادي به معناي وحشت آفريني در اقتصاد يک کشور و ايجاد ترس در ديگر کشورها جهت ممانعت از تجارت و سرمايه گذاري در کشور هدف است. خروج آمريکا از برجام و اعمال تحريم‌ها بي‌ترديد نمونه بارزي از تروريسم اقتصادي است. وي ادامه داد: منطقه ما در مقطع حساس تاريخي قرار گرفته است مقطعي که تررويست‌ها ، خشوت طلبان و قانون شکنان به دنبال راه انداختن گردابي از خشونت، فقر ، تحريم و کودتا هستند. آنها نمي‌خواهند ما دور هم جمع شده و گفت‌وگو کنيم. آنها نمي‌خواهند ما همدل و همزبان باشيم. اما بايد بدانند اين اراده ما است که دست در دست هم بر دشمن مشترک فائق شده‌ايم. اما اين پيروزي مستلزم آن است که همگي مسئوليت خود را تا ريشه کني ريشه‌هاي خشونت ادامه دهيم. فقر ، فساد، نابرابري و تبعيض از مهمترين ريشه‌هاي خشونت‌هاي تروريستي در منطقه است. در فضاي توسعه نايافتگي اشکال بزهکاري ، قاچاق ، پولشويي و تروريسم به هم ملحق مي‌شوند و امنيت جوامع انساني را نابود مي‌کنند. رئيس جمهور همچنين گفت: صداي مردم منطقه شنيده مي‌شوند که مي‌گويند ازجنگ و خشوت و آوارگي بي خانماني و فقر و گرسنگي ، همسايه کشي ، نفرت و کينه تبعيض و تحقير خسته شده‌اند. زنان تحمل بردگي و محکوميت از تحصيل را ندارند. کودکان از برهنگي خسته‌شده‌اند و شهرها و روستاها ديگر انفجار و ويراني را بر نمي‌تابند. روحاني با بيان اين که دخالت‌هاي سياسي و نظامي‌اجازه نمي‌دهد ،جوامع رشد طبيعي خود و راه حل‌هاي مناسب در مواجهه با مشکلات را بيابند، بيان کرد: بايد بيانديشيم که چگونه مي‌توانيم آنهايي که آگاهانه ميلياردها دلار از درآمدهاي نفتي خود را براي تعميق اختلاف‌ها صرف مي‌کنند، متوقف کنيم و چگونه در مقابل زورگويان بايستيم. من معقدم همکاري و هماهنگي است که امنيت مي‌آفريند. ما بايد حاکميت‌هاي منعطف‌تري داشته باشيم که با تقسيم عادلانه مسئوليت در مقابل تهديدهاي مشترک سازگار باشد. بايد به جنگ و خشونت افسار بزنيم. به پيکار با پول‌هاي ناپاک بشتابيم و از کارآمدي حکمراني يکديگر حمايت کنيم تا ديگر جايي براي پليدي‌ها نباشد. وي ادامه داد: ملت‌ها و دولت‌هاي ما با يکديگر هستند. از دوراني دور و از تاريخ کهن ما با هم بوده‌ايم. فرهنگ‌هاي ما در داد و ستدهاي پويا تمدن‌هاي مشترک آفريده‌اند که از چين تا آناتولي و از روسيه تا فلات ايران ادامه داشته است. ما فرزندان تمدن‌هاي بزرگي هستيم. با اين حال در معرض يورشي همه جانبه هستيم که نه تنها هويت و استقلال ما را تهديد مي‌کند، بلکه مصمم است پيوست‌هاي ديرپاي ما را از هم بگسلد. کشوري که جنگ تجاري با چين راه انداخته است، به پاکستان طعنه مي‌زند ، افغانستان را تحقير مي‌کند، ترکيه را تنبيه مي‌کند و روسيه را تهديد و ايران را تحريم مي‌کند، متهم رديف اول در شکستن پيوندهاي ما است. روحاني با اشاره به اين که آمريکا سخت در خطاست که گمان مي‌کند مي‌تواند ما را از هم جدا مي‌کند گفت: جنگ تجاري با چين به ضرر همه ما است ، تحقير افغانستان خوار شمردن همه ما است، با تنيبه ترکيه همه ما مجازات مي‌شويم، هر بار که روسيه تهديد مي‌شود همه ما امنيت خود را مخاطره مي‌بينيم و وقتي ايران تحريم مي‌شود همه از توسعه پايدار بي بهره شده و در واقع همه تحريم مي‌شوند، اما ما بنا نداريم گستاخي‌ها را تحمل کنيم و در برابر آنها مي‌ايستيم و اين راه را از مسير تقويت و تعميق همکاري دنبال مي‌کنيم. رئيس جمهور همچنين با بيان اين که ايران با حکم رسالت خود سدي بزرگ در برابر سوداگران خشونت بوده و بهاي سنگيني را هزاران نفر از دلاوران ما با پرداخت جانشان داده‌اند، گفت: سالانه 800 ميليون دلار براي مبارزه با مواد مخدر صرف مي‌کنيم، براي لحظه‌اي تصور کنيد که اگر رخنه‌اي در اين سد ايجاد شود چه فاجعه‌اي رخ خواهد داد. ما همچنين در راه مبارزه با تروريسم سالانه ميليون‌ها دلار هزينه‌ کرده‌ايم و صدها نفر از نيروهاي ما در اين راه جان خود را فدا کرده‌اند. ما از غرب انتظار نداريم که سهمشان را از ازاي امنيت و ثبات خود که براي آنها تامين کرده ايم بپردازند، اما بدانند با تحريم ايران توانايي‌هاي ما براي مبارزه با مواد مخدر و تروريسم آسيب مي‌بيند.

  • هشدار به تحريم کنندگان

وي افزود :به تحريم کنندگان هشدار مي‌دهيم که اگر توانايي‌ها ما در مبارزه با مواد مخدر وتروريسم در خاستگاه آنها ضربه ببيند ، نخواهيد توانست از آوار مواد مخدر، بمب‌ها و تروريسم و مهاجرت به سلامت خارج شويد. روحاني در ادامه گفت: آن‌ها که حرف ما را باور ندارند، خوب است نگاهي به نقشه جغرافيايي بياندازند. وي سپس خاطرنشان کرد که همه کشورها بايد در راستاي استمرار پيروزي ، احساس مسئوليت کنند. رئيس جمهور همچنين گفت: ما بايد بدانيم که تهديدهاي امروز بين مرزي است. از همين رو است که بايد به دنبال منطقه‌اي قوي‌تر که رها از سلطه ديگران است باشيم، منطقه‌اي که از خود نيرو بگيرد و از نيروي جمعي همه ملت‌ها استفاده کند. منطقه‌اي قدرتمند براي دنياي پسا آمريکايي و اين ملت‌ها هستند که در همپيماني با هم آرزوي مشترکشان را پيش مي‌گيرند؛ همه بايد در راه منطقه قوي‌تر بکوشيم. وي در همين راستا به تشريح ضرورت‌هاي ايجاد يک منطقه قدرتمند پرداخت و گفت: بايد ايجاد امنيت شبکه‌اي، حس احترام به حاکميت ملي، تقويت چند جانبه‌گرايي ، مشارکت‌هاي جدي در صلح‌سازي را ايجاد کنيم. در عين داشتن قدرت دفاعي، نظامي‌گري را در منطقه کاهش دهيم، زير ساخت لازم را براي ترانزيت با همسايگان فراهم کنيم. روحاني ادامه داد: بايد از تجارت کالا و خدمات مخصوصا کالاي فرهنگي در منطقه حمايت کنيم. به توازن قواي پايدار مبتني بر هوش استراتژيک دست يابيم. وي با بيان اينکه "آمريکا کشوري مداخله جو است که نمي‌تواند هيچ کشوري را در حوزه‌هاي ذکر شده ياري کند" گفت: از کسي که به ديوارها تعظيم مي‌کند انتظار نداريم به پل‌ها احترام بگذارد؛ از کسي که تمدن‌ها را تحقير مي‌کند نمي‌توان خواست نگه دارنده تمدن‌هاي مشترک باشد. و ما هرجا آمريکا در انهدام جوامع سهم دارد اجازه نخواهيم داد از هزينه و مسئوليت ويراني‌ها بگريزد. رئيس جمهور در پايان گفت:جمهوري اسلامي‌مانند هميشه آماده ياري رساندن به شما است. هر روز پيش از پيش به يقين مي‌رسم با همت صادقانه چين، روسيه، ترکيه، افغانستان، پاکستان و ايران مي‌شود اين وظيفه را به انجام رساند.

در اجلاس روسای مجالس 6 کشور عنوان کرد؛

رييس مجلس شوراي اسلامي‌با تاکيد بر اين‌که شوراي امنيت وظيفه‌اش را انجام نمي‌دهد، گفت که رفتار ترامپ نظامات حقوق بشر را له کرده و باعث شده که کشورها از مديريتي که از آن به عنوان مديريت جهاني نام مي‌برند، نااميد شوند.

به گزارش ايسنا، علي لاريجاني در دومين کنفرانس روساي مجالس افغانستان، ايران، پاکستان، ترکيه، چين و روسيه (چالش‌هاي تروريسم و ارتباطات درون‌ منطقه‌اي) از رييس مجلس پاکستان به عنوان رييس اولين دوره اين کنفرانس قدرداني کرد و گفت: دومين اجلاس براي همکاري‌هاي منطقه‌اي در مبارزه با تروريسم و مساله‌ي توسعه روابط بين کشورهاي عضو تشکيل شده است. رييس مجلس شوراي اسلامي‌اظهار کرد: اين اجلاس‌هاي منطقه‌اي که در روزها و ماه‌هاي اخير مدل‌هاي مختلفي از آن را شاهد هستيم اهميت دارد. چند عامل باعث شده رويکرد منطقه‌اي براي حل مساله افزايش پيدا کند. اولين دليل آن است که شوراي امنيت به وظايف خود عمل نمي‌کند.

لاريجاني توضيح داد: جنگ‌هاي منطقه‌اي همچون عراق، افغانستان، ليبي و کشورهاي مختلف مصوبه شوراي امنيت را نداشته‌اند. همچنين تحريم‌هاي يک جانبه آمريکا در مورد ايران يا ساير کشورها تصويب شوراي امنيت نبود اين نشان مي‌دهد که اين نهاد بين‌المللي وظيفه‌اش را انجام نمي‌دهد.

رييس مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد: دليل دوم يک جانبه‌گرايي رييس جمهور آمريکاست که امري خطرناک براي نظام حقوق بشري است که سال‌ها براي آن مبارزه شده است. در عمل رفتار ترامپ نظامات حقوق بشر را له کرده است. رفتارش باعث شده کشورها از اينگونه مديريت که از آن به عنوان مديريت جهاني نام مي‌برند، نااميد شوند. وي در توضيح عامل سوم نيز گفت: کشورهايي همچون آمريکا و برخي از اطرافيانش عامل گسترش تروريسم شده است مي‌گويند مبارزه مي‌کنند، اما در عمل از ابزار تروريسم استفاده مي‌کنند. اين وضعيت در سوريه، عراق و افغانستان ديده شد.

رييس مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد: اين سه عامل باعث شد کشورهاي منطقه براي ساماندهي امنيت در منطقه خود نظام‌هاي منطقه‌اي را طراحي کنند که يکي از مدل‌هاي آن همکاري ايران، سوريه و ترکيه در مساله‌ي سوريه در آستانه بود. اين مدلي براي حل موضوع به کار رفت که معتقدم تا حد زيادي موفق بود. لاريجاني افزود: اين مدل که کشورهاي بيشتري در منطقه روي مساله تروريسم تمرکز کنند و به همراه آن توسعه اقتصادي دنبال شود، به اين دليل پياده شده است که نارسايي در ساختار بين‌المللي وجود دارد.

وي با ابراز اميدواري از اين‌که اين اجلاس بتواند در ساماندهي وضعيت امنيت منطقه‌اي تاثيرگذار باشد، ادامه داد: جمهوري اسلامي‌ايران در مساله‌ي سوريه و عراق با درخواست دولت‌هاي اين دو کشور کمک کرد و تا زماني که مساله تروريسم از بين رود، اين وظيفه‌اش را انجام مي‌دهد. رييس مجلس شوراي اسلامي‌با بيان اين‌که ما از اينگونه ساختارهاي منطقه‌اي استقبال مي‌کنيم، اظهار کرد: اميدواريم شاهد گام‌هاي عملي براي مبارزه با مساله تروريسم در منطقه باشيم. تلاش مي‌شود که در يک سال پيش‌رو سازمان‌هاي اطلاعاتي، امنيتي کشورهاي عضو اجلاس اطلاعات وسيع‌تري پيدا کرده و همکاري‌هاي اقتصادي نيز گسترش پيدا کند، چون اين دو عامل مي‌تواند همبستگي منطقه‌اي را افزايش داده و صحنه جديدي براي مبارزه با تروريسم ايجاد کند. لاريجاني در پايان با قدرداني از حضور رييس جمهور در افتتاحيه اين اجلاس و همچنين حضور روساي مجالس افغانستان، پاکستان، ترکيه، روسيه و نايب رييس مجلس چين از حضور صلاح زواوي سفير فلسطين و برخي از سفراي کشورهاي مختلف و همچنين حضور وزراي خارجه و اطلاعات در اين اجلاس تشکر کرد.

ظريف در حاشيه کنفرانس روساي مجالس 6 کشور؛
وزير امور خارجه گفت:سلاح‌هاي آمريکايي خطري است که منطقه را تهديد مي‌کند. به گزارش تسنيم ‌، محمد جواد ظريف، وزير امورخارجه کشورمان در حاشيه دومين کنفرانس روساي مجالس 6 کشور براي بررسي چالش‌هاي تروريسم، در جمع خبرنگاران، با اشاره به اين نشست،گفت: مجالس اين کشورها نمايندگان کشورهايشان هستند که مي‌توانند در مبارزه با تروريسم حرکت مردمي‌را علاوه بر حرکت‌هاي سياسي هماهنگ کنند. وي با بيان اينکه آمريکايي‌ها همواره تلاش کردند در روابط ايران و اروپا مداخله کنند و مسائل منطقه را وارونه جلوه دهند، افزود : ميزان سلاحي که از سوي آمريکايي‌ها فروخته مي‌شود غيرقابل باور است و بسيار فراتر از نياز منطقه است؛ اين نشانه سياست خطرناکي است که آمريکا در منطقه ما دنبال مي‌کند. ظريف ادامه داد: اين سياست موجب شده که منطقه ما به انبار سلاح‌هاي پيشرفته و مخربي تبديل شود که متأسفانه هيچ کمکي هم به صلح و امنيت منطقه نکرده است، براي همين آمريکايي‌ها همواره به اتهامات بي‌معنا متوسل مي‌شوند، تا توجهات از خطرات اصلي که اين منطقه را تهديد مي‌کند را، منحرف کنند. وزير خارجه گفت: در روزنامه‌هاي اروپايي خوانديم که سلاح‌‌هاي آمريکايي دست القاعده در يمن و داعش در سوريه است. اين خطري است که همواره منطقه ما را تهديد مي‌کند.

ظريف با اشاره به جنگ اقتصادي آمريکا عليه ايران،گفت: آمريکايي‌ها در دنيا منزوي شدند و به اين حد از دعوا نياز پيدا کردند که رئيس بخش مالي يک کمپاني بزرگ چيني را دستگير کنند تا سياست خود را در پيش بگيرد اين بيشتر از آن که نشان دهنده قدرت آمريکا باشد، نشان دهنده استيصال آنهاست.

معاون نظارت بر دادسراهاي دادستاني کل کشور خبر داد؛

معاون نظارت بر دادسراهاي دادستاني کل کشور تاکيد کرد: براي هر يک از همکاران قضايي يک پرونده ارزيابي عملکرد تشکيل شده است و سواد قضايي، تعهد قاضي،سلامت مالي و اخلاقي قضات ارزيابي مي‌شود.

به گزارش ايلنا، عبدالصمد خرم آبادي در جمع سرپرستان نواحي دادسراي تهران، روساي حوزه‌هاي قضايي بخش و دادستان‌هاي عمومي‌و انقلاب شهرستان‌ها و مرکز استان تهران گفت: مديريت، ابتکار، نظم و جديت و پشتکار قاضي در انجام امور نيز از مولفه‌هايي است که در ارزيابي قضات بررسي مي‌‌‌‌شود و براي اين کار از ظرفيت‌هاي دادسراي انتظامي‌قضات و حفاظت اطلاعات قوه قضائيه نيز استفاده خواهيم کرد.

وي ادامه داد: براي ارزيابي قضات دادسرا به همکاري دادستان‌ها نياز داريم. طبق مقررات قانوني، دادستان‌ها بر قضات دادسراي تحت مديريت خود نظارت دارند و لازم است ارزيابي همکاران تحت مديريت خود را در سامانه برخطي که براي اين منظور در نظر گرفته مي‌شود به معاونت نظارت دادستاني کل کشور اعلام کنند. اين نظرات بررسي مي‌شود و در صورت تاييد در ارزيابي عملکرد همکاران منظور خواهد شد.

معاون دادستان کل کشور افزود: دادستان‌ها در صف مقدم جبهه اجراي عدالت و مبارزه با انواع مفاسد هستند. اين جبهه نياز به مديران جهادي دارد که شبانه‌‌‌‌روز خود را مانند دوران دفاع مقدس صرف خدمت به مردم کنند. اقدام صحيح و به موقع دادستان‌ها و ساير قضات دادسرا در جبهه‌ احقاق حق، اجراي عدالت و مبارزه با انواع مفاسد، جامعه را از بسياري از خطرات مصون خواهد کرد.

خرم‌آبادي اضافه کرد: حدود چهار هزار و ۵۰۰ قاضي در دادسراهاي سراسر کشور انجام وظيفه مي‌کنند و در دادسراهاي استان تهران حدود ۹۵۰ قاضي وظيفه اجراي عدالت را برعهده دارند که بيش از يک پنجم قضات دادسراهاي سراسر کشور است و اگر بتوانيم با برنامه ريزي صحيح در استان تهران وظايفمان را به نحو مطلوب انجام دهيم، اين عمل تاثير زيادي بر دادسراهاي سراسر کشور دارد.

وي ادامه داد: معاونت نظارت بر دادسراها و ضابطان دادستاني کل کشور از سال‌ها قبل تشکيل شده و وظيفه نظارت بر عملکرد دادسراهاي عمومي‌انقلاب و نظامي‌را از جهات مختلف و وظيفه نظارت بر ضابطين را از جهت انجام وظيفه ضابطيت آنها بر عهده دارد.

معاون دادستان کل کشور افزود: وظيفه «اداره رسيدگي به شکايات» بررسي شکايت‌هايي است که مردم از نحوه رسيدگي به پرونده‌هايشان در دادسراهاي سراسر کشور دارند. تاکنون اين شکايت‌ها فقط از طريق مکاتبه با دادستان‌هايي که پرونده در حوزه قضايي شان مطرح بود، انجام مي‌شد ولي به تازگي با کسب اجازه از دادستان کل کشور ترتيبي اتخاذ شده تا رئيس اين اداره به محض وصول شکايت با دادستان مربوطه که پرونده در حوزه قضايي وي مطرح است، تماس مي‌گيرد و پس از اطلاع از چگونگي پرونده، در صورت نياز در اجراي ماده ۲۸۸ قانون آيين دادرسي کيفري تذکرات و دستورات لازم را صادر مي‌کند و اگر لازم بداند با ارسال نامه هم موضوع را پيگري مي‌کند.بر اساس ماده ۲۸۸ قانون آيين دادرسي کيفري، دادستان کل کشور بر همه دادسراهاي عمومي‌و انقلاب و نظامي‌نظارت دارد و به منظور حسن اجراي قوانين و ايجاد هماهنگي بين دادسراها مي‌تواند اقدام به بازرسي کند و تذکرها و دستورهاي لازم را خطاب به مراجع قضايي صادر کند. همچنين پيشنهادهاي لازم را به رئيس قوه قضائيه و ساير مراجع قضائي و اجرائي ذيربط ارائه مي‌کند.

خرم‌‌‌آبادي اضافه کرد: علاوه بر دادستان‌هاي استان تهران از همه دادستان‌هاي سراسر کشور مي‌خواهم اين گونه شکايت‌ها و اعتراض‌ها و انتقادها را يک فرصت و يک نعمت براي ارتقاء سلامت دستگاه قضايي تلقي کنند و همکاري لازم را براي رسيدگي سريع با اداره رسيدگي به شکايات دادستاني کل کشور داشته باشند.

وي ادامه داد: مردم هم مي‌توانند شکايات خود را از طريق مکاتبه فيزيکي با دادستاني کل کشور، ارتباط از طريق فضاي مجازي (درج شکايات خود در پايگاه اينترنتي دادستاني کل کشور) يا مراجعه حضوري ارسال و اعلام کنند.

معاون دادستان کل اضافه کرد: «اداره بازرسي» دادستاني کل نيز بازرسي‌هاي خود را به دو طريق «بازرسي موردي و سرزده» و «بازرسي دوره اي» انجام مي‌دهد. اگر تماس‌هاي تلفني اداره رسيدگي به شکايات با دادستان‌ها نتيجه ندهد موضوع به اداره بازرسي براي انجام بازرسي موردي ارجاع مي‌شود. معمولا براي بازرسي‌هاي موردي در دادسراي تهران و مراکز استان‌ها از قضات دادستاني کل استفاده مي‌شود ولي طبق ماده ۲۷ قانون آيين دادرسي کيفري براي بازرسي دادسراي شهرستان‌ها ممکن است از دادستان‌هاي مرکز استان يا ديگر قضات مجرب دادسراي مراکز استان استفاده شود.

خرم‌آبادي ادامه داد: سومين اداره زير مجموعه اداره کل نظارت و بازرسي «اداره نظارت الکترونيکي» است که دادستان کل کشور تاکيد ويژه بر توسعه آن دارد. اين اداره کل با نظارت بر ضابطان و زندان‌ها و اجراي احکام، وظايف محوله را از طريق دو اداره تحت عنوان «اداره نظارت بر ضابطين» و «اداره نظارت بر زندان‌ها و اجراي احکام» انجام مي‌دهد.