ترامپ به دنبال دستیابی به توافقی بهتر از برجام

استاد دانشگاه کلمبیا گفت: ترامپ تنها به دنبال توافقی بهتر از برجام یا در حد برجام با ایران است. او تنها میخواهد این را بگوید که خود توانسته با ایران به توافق برسد و این را برای خود پیروزی میداند.رابرت جرویس با انتقاد از خروج ترامپ از برجام گفت: من همواره طرفدار برجام بودم و دوست داشتم ترامپ در برجام بماند. فکر میکنم لغو تحریمها اکنون برای ترامپ به معنی پذیرفتن اشتباه بودن سیاست وی در مورد ایران و خارج شدن از برجام است؛ چراکه تا کنون نتایجی که ترامپ به دنبال آن بوده در مورد ایران حاصل نشده پس شک دارم ترامپ تحریمی را لغو کند.وی به مواضع اخیر ترامپ و وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: بر خلاف ظاهر مواضع ترامپ و پمپئو در مورد ایران یکی نیست. پمپئو با توجه به تلاشهایش و سخنانش به دنبال تغییر نظام در ایران است و به چیزی کمتر از تغییر رژیم در ایران راضی نیست. این در حالی است که رویکرد ترامپ چنین نیست و ترامپ به دنبال تغییر حاکمیت ایران نیست.جرویس خاطرنشان کرد: اگرچه در مورد ایران اهداف پمپئو و ترامپ با یکدیگر متفاوت است اما هر دو از یک روش برای رسیدن به این اهداف استفاده میکنند؛ فشار بر ایران و تحریم.

 

تحریمهای جدید بی معنا و پروپاگاندای رسانهای

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: امروزه شاهد اجرای تحریم ها و تهدیدهای یکجانبه و ظالمانه سختی علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم از این سو صحبت از تحریم جدید معنایی ندارد و صرفا پروپاگاندای رسانه ای است.محمدعلی پورمختار در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص تحریمهای جدید آمریکا علیه نهادها و افراد مرتبط با ایران، گفت: مسئولان کاخ سفید به دلیل نقش برآب شدن دسیسه های شومشان طی چند سال اخیر از سوی کشورمان عصبانی هستند.نماینده بهار و کبودرآهنگ با اشاره به اینکه آمریکایی ها در میان اذهان عمومی مردم منطقه به عنوان کشوری شکست خورده محسوب می شوند، اظهار کرد: در واقع آنها داعش را ایجاد کردند تا بتوانند بر منطقه سلطه دائمی داشته باشند اما کشوری مانند ایران با از بین بردن تروریست های تکفیری این نقشه را از بین برد.وی در خصوص اینکه چرا در لیست تحریمی جدیدی آمریکا اسامی ایرانی و عراقی دیده می شود، ادامه داد: بدون شک مقامات کاخ سفید درصدد ایجاد شرایطی برای حضور دائمی در عراق بودند اما کشورمان با شفاف سازی نسبت به خیانت ترامپ علیه مردم این کشور، نقشه یاد شده محقق نشد.

سربلندی ایران در امتحان سخت کرونا

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: در دوران کرونا جمهوری اسلامی و زیرساختهای آن در یک امتحان سخت سربلند شدند.به گزارش ایسنا علی شمخانی در توییتر نوشت: در دوران کرونا جمهوری اسلامی و زیرساختهای آن در یک امتحان سخت سربلند شدند. ملت بزرگ ایران هم در رزمایش انسانی همدلی مومنانه چون همیشه سرفراز شد. شایسته است مسئولین ردههای مختلف کشور برای تداوم این تجربه مبارک در دوره پساکرونا با بضاعت شخصی پیشقدم شوند.

رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در آخرین بررسی کمیسیون در طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی ماده مربوط به عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی حذف شد.سید حسین نقوی حسینی در گفتوگو با ایسنا، افزود: کمیسیون امنیت ملی در جلسهای به بررسی جزییات طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی پرداخت و مواد ۱۵ گانه آن را تصویب کرد.وی افزود: در آخرین بررسی کمیسیون بنابر پیشنهاد و درخواست وزارت ورزش بند مربوط به عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی حذف شده است.به گزارش ایسنا، هفته گذشته دو فوریت طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی به تصویب رسید، در همان جلسه علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی از کمیسیون امنیت ملی خواست که هرچه سریعتر این طرح را در دستور کار و بررسی قرار دهد که این کمیسیون روز گذشته مواد آن را تصویب کرد.

شایعه سازی برای استعفای بشار اسد

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل تاکید کرد: بشار اسد رئیس جمهور قانونی ‎سوریه و رهبر بزرگ مبارزه با تروریسم تکفیری در جهان عرب است.به گزارش ایلنا، حسین امیرعبداللهیان در حساب در توئیترش در واکنش به توافق ایران و روسیه در خصوص استعفای بشار اسد نوشت:دکتر بشار اسد رئیس جمهور قانونی ‎سوریه و رهبر بزرگ مبارزه با تروریسم تکفیری در جهان عرب است. شایعه توافق ایران و روسیه برای استعفای وی، دروغ بزرگ و بازی رسانههای آمریکایی-صهیونیستی است. تهران از حاکمیت، وحدت ملی و تمامیت ارضی سوریه قویاً حمایت میکند.

الگوی موفق مناسبات ایران و عراق

وزیر دفاع ایران گفت: مایلیم همه ظرفیتهای خود را در اختیار عراق بگذاریم و به شرکای راهبردی تبدیل شده و مناسباتمان را به یک الگوی موفق از همکاری تبدیل کنیم.به گزارش ایلنا، امیر سرتیپ امیر حاتمی در مذاکره ویدئویی با «جمعه عناد سعدون خطاب الجبوری» وزیر دفاع عراق با تبریک انتصاب وی به عنوان وزیر دفاع جدید این کشور و با آرزوی موفقیت برای وی در این مسئولیت مهم، اظهار داشت: نگاه ایران به عراق برخواسته از تاریخ، فرهنگ و مذهب مشترک است.وی با ابراز خرسندی از تشکیل دولت بر اساس خواست و اجماع ملی و در چارچوب منافع تمام اقوام و گروهها و مذاهب در عراق، افزود: عراق یکپارچه، مستقل و قدرتمند، با مشارکت همه اقوام و مذاهب سیاست اصولی ما است؛ لذا امیدواریم دولت عراق در انجام مسئولیت و وظایف ذاتی خود بویژه تحقق خواست ملی، بهبود شرایط اقتصادی و مبارزه با بیماری کرونا موفق و سربلند باشد.

اصلاح قانون انتخابات در مجلس بعد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس دهم گفت: با توجه به ابعاد گسترده ایرادات و ابهامات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای شهر و روستا، جمعبندی در باره این طرح به این دوره مجلس نمیرسد.اسدالله عباسی در گفتوگو با فارس، گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا دوشنبه (۲۹ اردیبهشت ماه) به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان در کمیسیون شوراها مورد رسیدگی قرار میگیرد.وی ادامه داد: این طرح پس از بررسی در کمیسیون شوراها در جلسه علنی سهشنبه هفته جاری مطرح و به منظور رفع ایرادات مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

بررسی فرصتها و تهدیدهای کرونا

نشست تخصصی بررسی ابعاد و پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از معاونین و مسئولان سازمان و همچنین اساتید اقتصادی کشور برگزار شد. به گزارش ایلنا، اهم موضوعاتی که در این نشست مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت، تاثیرات کرونا بر اقتصاد بینالملل و گرایش به ملیگرایی اقتصادی، مکانیسمهای تامین کالاهای اساسی در شرایط بحران، ارزیابی تاثیر تکانههای ناشی از کرونا بر کانالهای عرضه و تقاضا، فرصتها و تهدیدات شیوع ویروس کرونا برای اقتصاد ایران و جهش تولید عنوان شد.

ضرورت برخورد با وعده های انتخاباتی

منتخب خمین در مجلس یازدهم گفت: در دوران انتخابات شاهد هستیم که نامزد در تبلیغات انتخاباتیاش مباحثی را مطرح کرده و وقتی مطمئن است چیزی را که میگوید بعدها بازخواست و سؤالی وجود ندارد به دروغ، نیرنگ و فریب و تخریب و حتی اقدامات خلاف امنیت ملی پناه میبرد که البته ممکن است برخیها حتی رئیس شورای عالی امنیت ملی بوده باشند حرفی را در انتخابات مطرح میکند که بعد از انتخابش پیگیری آن حرف صورت نمیگیرد. به گزارش فارس علیرضا نظری افزود: اگر بنا است که این پیگیری وجود داشته باشد چه در دوران انتخابات هر نامزدی هر حرفی زده باشد باید بعدها پاسخگوی عملکردش باشد و اگر جایی دروغ گفته و تهمتی زده و یا اقدامی علیه امنیت ملی داشته باید پاسخگوی بخشهای مختلف و دستگاههای مختلف باشد اما چون این موضوع را دنبال نکردهایم تبدیل به یک رویه شده است.

پارلمان دهم به روزهای پایانی نزدیک میشود

گروه سیاسی - کورش شرفشاهی: مجلس دهم روزهای پایانی خود را سپری می کند و در آستانه تشکیل مجلس یازدهم قرار داریم. دراین روزها آنچه بیش از همیشه مطرح می شود، اشکالات مجلس در دوره های قبل به ویژه مجلس دهم و انتظار از مجلس یازدهم است. نکته مهم این است که تمامی نمایندگان ادوار بر ضعف نظارت اعتراف دارند و منتخبان مجلس یازدهم نیز قول نظارت داده اند. اما آنچه در صحبت های نمایندگان مطرح می شود، رانت و فسادی است که ریشه در بی توجهی به قوانین و ضعف نظارت دارد. اکنون که منتخبان مجلس یازدهم به ضعف نظارتی اعتراف می کنند، وظیفه آنان بسیار سنگین تر شده و باید در آینده پاسخگوی اظهارات امروز خود باشند.

نظارت به جای تولید قانون

در این رابطه نماینده مهاباد در مجلس دهم بر ضرورت اصلاح آییننامه داخلی مجلس تاکید کرد و گفت: مجلس آینده برای اجرای بهتر قوانین و تقویت بعد نظارتی مجلس، باید آییننامه داخلی مجلس را اصلاح کند.جلال محمودزاده در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه عملکرد مجلس دهم در زمینه نظارتی مناسب بود گفت: تحقیق و تفحص، استیضاح و تذکرات زیادی در مجلس دهم به وجود آمد. در بعضی موارد قوانین دست و پاگیری وجود دارد که توانایی مجلس را محدود میکند. عضو کمیسیون کشاورزی گفت: بعضی کمیسیونها با گروههای تحقیق و تفحص که اغلب وقت زیادی را گذاشتند، همکاری کافی ندارند.

نتیجتا دستگاههای نظارتی به تخلفات خود ادامه میدهند. لازمه مشکلات فوق این است که نتایج تحقیق و تفحص که به کمیسیونها ارائه میشود، سریعتر به صحن علنی برود.این نماینده مجلس، با تاکید بر ضرورت اصلاح آییننامه داخلی مجلس گفت: ما باید بتوانیم با متخلفین برخورد قانونی صریح کنیم. بیشتر تحقیق و تفحصهایی که از مجلس به قوه قضائیه رفته است، منتج به صدور حکم نشده است. این ضعف نظارتی مجلس است.

نظارت ضعیف، علت ناکارآمدیها

در همین رابطه منتخب ساوجبلاغ در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه نظارت ضعیف مجلس، علت ناکارآمدیهاست، گفت: مجلس یازدهم باید نشان دهد که با هیچ فردی تعارف ندارد.به گزارش فارس، علی حدادی اظهار داشت: متأسفانه شاهد آن هستیم که مشی اشرافگری و رانتخواری از سوی برخی مسؤولین دنبال میشود؛ در مورد توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت وظیفه داشته است نظارت لازم را در این باره انجام دهد و اگر دولت به این نتیجه رسید که اجرای این سیاست نمیتواند هدف اصلی را محقق کند نباید این موضوع دنبال میشد؛ توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور منجر به فساد شده و نشان داد که برخی افراد و عدهای خاص دسترسی به اطلاعات ویژهای دارند و حتی به غیر از رانت، از برخی معافیتها هم استفاده کردهاند؛ اقدام به موقع نظارتی و پیگیری لازم بعد از بروز فساد در توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور صورت نگرفته و اگر مجلس دهم به موقع وارد عرصه شده و از ابزارهای نظارتیاش استفاده میکرد وضعیت فساد و تخلف به شرایط فعلی نمیرسید.

منتخب ساوجبلاغ در مجلس یازدهم منتخب ساوجبلاغ در مجلس یازدهم گفت: مجلس یازدهم که دارای روحیه جهادی و انقلابی است باید مطالبهگری جدی را در کنار نمایندگی مردم داشته باشد و بتواند مانع از فسادهای مختلف شود و نشان دهیم که مجلس کارآمد بوده و برای مبارزه جدی با فساد شفاف است و با هیچ فرد و یا افرادی تعارف ندارد.وی خاطرنشان کرد: اگر مجلس به وظیفه اصلیاش یعنی قانونگذاری و نظارت عمل کند مانع از بروز اتفاقاتی نظیر حقوقهای نجومی خواهیم شد. ضمن اینکه مجلس باید بکوشد موانع پیشروی تولید و پیشرفت در کشور را برداشته و آن را حذف کند و بکوشیم نظارت بسیار ضعیف مجلس را که منجر به ناکارآمدی در جامعه شده از بین ببریم.

عبادی: نظارت بر عملکرد دولت اولویت مجلس یازدهم باشد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس یازدهم باید اولویتها و اهداف کاری خود را در چهار سال آینده تبیین کنند، گفت: قطعا رفع مشکلات اقتصادی مردم و نظارت بر عملکرد دولت باید به عنوان اولویت در نظر گرفته شود.

سیدمحمدباقر عبادی در گفتوگو با ایسنا گفت: در وهله اول باید مجلس یازدهم اولویتهایش را برای مردم تبیین کند، اینکه چه اهدافی برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم داشته و میخواهد چه قوانینی را اصلاح کند. چون در حال حاضر قوانین مازادی وجود دارد که نتیجه آن بروکراسی اداری و گرفتاری مردم شده است. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات افزود: بر این اساس تنقیح قوانین موضوع مهمی است که باید در دستور کار مجلس یازدهم قرار گیرد. ما قوانین مازادی داریم که این انباشت قوانین مشکلاتی را برای مردم بوجود آورده است.

البته حذف قوانین مازاد هم باید مبتنی بر کار کارشناسی باشد.نماینده بیرجند نظارت بر عملکرد دولت را از دیگر اولویتهای کاری مجلس یازدهم برشمرد و گفت: نمایندگان باید بدون رودربایستی، منصفانه و بدون مماشات از دولت بخواهند که کار کرده و آنها هم نظارت داشته باشند نه اینکه همچون مجلس فعلی وزیر استیضاح شده و مجددا با رأی بالاتر به دولت برگردد. دیگر این وزیر نظارت پذیر نخواهد بود.

لابی معضل نظارتها

از سوی دیگر منتخب ایلام در مجلس یازدهم با بیان اینکه مجلس دهم با لابیبازی از اجرای برخی نظارتها عبور کرد، گفت: مجلس یازدهم نشان خواهد داد که محلی برای عبور از بینظارتیهای دوران گذشته است. سارا فلاحی با انتقاد از نحوه تخصیص ارز۴۲۰۰ تومانی گفت: آنهایی که دارای رانت بودند توانستند از این ارزها استفاده کردند.

ضمن اینکه نظارتی هم بعد از تخصیص ارز صورت نگرفت و مشخص نشد که آیا کالاهایی که قرار بود وارد شود، انجام شد و یا اگر هم وارد شد در فرآیند قاچاق قرار گرفت؟ وی خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی مسؤولین نظارت خود را میفروشند و در لابیهای قدرت و ثروت به وظیفه نظارتی خود عمل نکرده و در حقیقت آن را معامله میکنیم و به هیچ وجه به جایگاه مسئولیتی خود توجه نمیکنیم.

منتخب ایلام در مجلس یازدهم درباره انتقادات وارده به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس اظهار داشت: بسیاری از کسانی که در مقام مسؤولیت در کشورمان قرار میگیرند در حالی پُست میگیرند که همین پُست برای آنها دارای پَستیهای زیادی است. متاسفانه به دلیل آنکه برخی دوستانشان در مسندهای نظارتی قرار دارند از فساد و انحرافات آنها عبور میکنند.

وی خاطرنشان کرد: باید عملکرد هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس را بررسی بیشتری کرد و ببینیم که چقدر آنها عالمانه و منصفانه بر رفتار همکارانشان نظارت کردهاند اما چون به رأی فلان فرد در کمیسیون نیاز داشتند و یا به رأی آنها در هیأت رئیسه نیازمند بودند از برخی فسادها و تخلفات عبور کردند.فلاحی گفت: ما باید در مسؤولیتمان به جایی برسیم که از خطاهای یکدیگر چشمپوشی نکنیم. اگر قاطعانه برخورد کنیم حساب کار دستشان میآید اما دیدیم که برخیها گردن فراز میگیرند و میگویند همه میدزدند و ما هم میدزدیم در حالی که نباید به این افراد امان داد.وی افزود: مجلس یازدهم مجلسی انقلابی است که امیدوارم در مرحله اول خودنظارتی داشته باشد ولی نباید انتظار معجزه هم داشت ولی اگر نمایندگان بتوانند از رفتارهای سیاسی و مالی خود مراقبت لازم را داشته باشند میتوانیم امیدوار به برخی اقدامات به نفع مردم باشیم.

در دیدار امیر خانزادی با سردار تنگسیری مطرح شد

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: عزم و اراده راسخ مدافعان دریایی کشور در ارتش و سپاه همواره موجب ناکامی تهدیدات و توطئه دشمنان علیه حریم دریایی میهن اسلامی شده است.

به گزارش ایلنا، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه به همراه جمعی از فرماندهان و معاونین این نیرو با حضور در ستاد نیروی دریایی ارتش، شهادت ۱۹ تن از کارکنان نداجا را به امیر دریادار حسین خانزادی تبریک و تسلیت گفت.

امیر خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این دیدار با تسلیت شهادت مولای متقیان علی (ع)، گفت: امروز فضای همکاری بین دو نیروی دریایی ارتش و سپاه، یک فضای محکم و اثربخشی است. وی افزود: عزم و اراده راسخ مدافعان دریایی کشور در ارتش و سپاه همواره موجب ناکامی تهدیدات و توطئه دشمنان علیه حریم دریایی میهن اسلامی شده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رمضان نیروی دریایی ارتش (شهدای ناو کنارک) خاطرنشان کرد: این جوانان غیور و انقلابی که به فیض شهادت نائل آمدند، در واقع طلایه داران عرصه مقاومت و امنیت در عرصه دریا هستند که جانشان را در کف دست گذاشته و داوطلبانه در این آزمایش سخت و خطرناک با سربلندی قد علم کردند تا امنیت کشور مسیر رو به رشد خود را طی کند.

امیر دریادار خانزادی ایمان، تعهد، مقاومت و مسئولیت پذیری فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی ارتش را مثال زدنی دانست و گفت: همه ما در این لباس مقدس سربازی جان خود را برای امنیت این مرز و بوم تقدیم میکنیم و ضمن ایجاد بازدارندگی پایدار، دشمنان را در مقهور اراده پولادین خود میکنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خدمت در نیروهای مسلح را ایستادن در صف شهادت و پیروزی بر دشمن دانست و تصریح کرد: تعدادی از فرزندان رشید این مملکت در نیروی دریایی ارتش به توفیق شهادت نائل آمدند و همه ما با این روحیه شهادت طلبی در انتظار شهادت هستیم و این حضور مقتدرانه نیروهای مسلح در زیر پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران روز به روز پررنگتر از همیشه خواهد شد.

زاکانی سیاست گذاری کرد

یک منتخب مجلس یازدهم در خصوص تعامل مجلس یازدهم با دولت و همچنین لزوم پرهیز از تنشزایی در شرایط بحرانی فعلی، گفت: مجلس یازدهم اولویت خود را بر تعامل میگذارد نه تقابل و توجه اصلی این مجلس هم بر مصالح انقلاب و منافع مردم است، اگر بخواهیم در این مسیر حرکت کنیم، طبیعی است که در برخی مواقع متوجه تنگناهایی که در کشور وجود دارد، میشویم و در این شرایط تکلیف مالایطاق کردن به دولت یا دستگاه قضایی یا هر نهادی در کشور خارج از تدبیر است.

علیرضا زاکانی در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: اما مشکلات کنونی کشور فقط معطوف به این تنگناها نیست، در بسیاری از مواقع بیتصمیمی یا تصمیم بد است که منابع کشور را هدر میدهد، لذا ما بطور جدی دنبال این هستیم که آن کارآمدی که از حکومت مورد انتظار است را داشته باشیم که پاسخگوی مردم باشیم. در همین راستا لازم است دولت، مجلس و دستگاه قضایی بعنوان ارکان حکومت خدمتگزاری را پیشه کنند. زاکانی اظهار داشت: در این جهت ما حد و مرزی نداریم و اگر بدانیم در جایی را باید نظارت یا بررسی کنیم به فضل الهی این کار را خواهیم کرد و اگر هم جایی ببینیم که برای کار دولت و کشور تنگناهایی وجود دارد، خب تصمیم منطقی خواهیم گرفت و برای مردم عزیز هم توضیح خواهیم داد، ملت ما ملت فهیم و هوشیاری هستند که اگر صادقانه به آنها توضیح داده شود و شفافیت وجود داشته باشد، در اوج همکاری که با دولت و مجلس و نظام خواهند داشت، خودشان راهگشا خواهند شد. منتخب مردم قم در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال مواجهه مجلس یازدهم با مشکلات کشور در حوزه مبادلات بانکی و تغییر موضع درخصوص لوایح پالرمو و CFT به خبرنگار ایلنا، گفت: این مسیر مسیری است که جنبه شعاری پیدا کرده و بیشتر تبدیل به یک مجرای کاسبی و انحراف افکار عمومی شده است. وی ادامه داد: اگر رویکرد کشور را به توانمندی معطوف کنیم با توجه به ظرفیت جمعیت ۷۰۰ میلیونی که در همسایگی ما هستند، میتوان امکانات و اعتبارات را با ارزهای دوجانبه یا مبادلات دوجانبه حل کرد، این کار را چین، روسیه و کشورهای مختلفی از سالها قبل شروع کردهاند، اما متاسفانه در کشور ما مرغ فقط یک پا دارد و آن یک پا هم دلار است، هزار و یک کار میشود انجام داد اما عدهای علاقه ندارند این کارها را انجام دهند.

پاسخ مرجع تقلید شیعیان به شبهات در مورد بازار سهام

آیت الله بیات زنجانی، مقایسه بورس با بخت آزمائی و قمار را نادرست دانست و گفت: در بختآزمائی، متعلقِ بیع (کالا یا خدمت)، نامشخص است، قمار هم مصداق خوردن مال دیگران از طرق ناصحیح است اما در بورس، یک سهم است که خرید و فروش می شود و بازار و نوسانات، در قیمت آن مؤثر است و نمیتوان با آن مانند دو مورد یاد شده عمل کرد. به گزارش ایلنا، آیت الله اسدالله بیات زنجانی در پاسخ به سلسله استفتائاتی پیرامون بورس و اوراق بهادار و شبهاتی فقهی در این زمینه خاطرنشان کرد: این معامله( بورس) عقلائی و بلااشکال است و قانونی بودن آن نیز بر این امر صحه می گذارد. آیت الله بیات زنجانی در پاسخ به این که در بازار بورس ، معاملاتی تحت عنوان «بورس بازی» و یا به تعبیر فعالان این بازار ، «سفته بازی» صورت می گیرد؛ بدین صورت که شخص ، در یک روز سهامی را می خرد و ممکن است همان روز یا فردای آن روز یا در فاصله ای بیش تر ، اقدام به فروش مجدد سهم نموده و سودی را از این راه کسب نماید . در واقع این سود صرفاً از محل افزایش بهای آن سهم می باشد که در آن بازه ی زمانی تحت ملکیت این شخص بوده است . حکم کلی این معامله و سود حاصل از آن چیست ؟ اظهار کرد: فرض سؤال اشکالی ندارد. وی در پاسخ سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا شباهت معامله ی فوق به بخت آزمایی و قمار ، باعث ایراد معامله ی مذکور نمی گردد؟ و چنان چه شخص با علم نسبی به سودآور بودن این سهم در روز های آتی اقدام به خرید نماید آیا این شبهه برطرف می گردد و یا هم چنان پابرجاست، عنوان کرد: در فرض این سؤال، قیاس مورد با بخت آزمائی و قمار، قیاس مع الفارق است. آیت الله بیات زنجانی اضافه کرد: در بخت آزمائی متعلق بیع مجهول است و در قمار نیز اکل مال به باطل است ولی در بورس یک سهم است که خرید و فروش می شود و بازار و نوسانات، در قیمت آن مؤثر است و نمیتوان با آن مانند دو مورد یاد شده عمل کرد.