تورهای گردشگری ترکیه لغو شد

سخنگوی وزارت کشور گفت: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا، مقرر شد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، لغو تور ترکیه را فوراً به کلیه شرکتهای گردشگری ابلاغ کند.

سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور با اشاره به اینکه پس از وصول نامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در خصوص لغو تردد مسافری با ترکیه، موضوع به کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا ارجاع شد، خاطر نشان کرد: جمع بندی اعضای کمیته که پس از تعامل با ۵ دستگاه تخصصی مرتبط با امور مرز، شکل گرفت، به ستاد ملی مدیریت کرونا ارائه و نهایتاً به دستگاههای ذیربط ابلاغ شد.

معاون هماهنگی وزارت کشور در خصوص تصمیم نهایی در مورد اعمال محدودیتها در ترددهای مسافری با کشور ترکیه گفت: بر اساس تصمیم ابلاغی از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا، مقرر شد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، لغو تور ترکیه را فوراً به کلیه شرکتهای گردشگری ابلاغ کند. معاون هماهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شد، جمعیت هلال احمر نسبت به ارتقای مراقبتهای بهداشتی در مرزهای زمینی و هوایی با ترکیه و تشدید کنترل دقیق مسافران ورودی از کشور ترکیه در مرزهای زمینی و هوایی اقدام فوری کند.

 

نگرانی وزیر از افزایش قیمت مصالح طرح مسکن ملی

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم بهرهبرداری از ۳۰ هزار واحد مسکن محرومان گفت: در صورت تأخیر در پرداختها از سوی مردم، قیمت تمام شده ساخت این واحد های مسکونی به خاطر بالارفتن قیمت مصالح افزایش خواهد یافت و این مسئله خیلی نگران کننده است.

اسلامی تاکید کرد: طرح های مسکن ملی مردمی هستند و خود مردم هزینههای آن را تأمین می کنند، به همین خاطر لازم است که این پروژههای به خاطر عدم پرداخت به موقع هزینه آن ها از سوی مردم با تأخیر مواجه نشوند؛ چرا که در صورت تأخیر در پرداختها از سوی مردم، قیمت تمام شده ساخت این واحد های مسکونی افزایش خواهد یافت. ما باید خیلی سریع منابع را فراهم کنیم تا بتوانیم از این موضوع عبور کنیم.

اسلامی از مردم خواست تا آورده خود را به حساب بریزند تا پروژهها بر اساس زمانبندی انجام شده پیش بروند. وزیر راه و شهرسازی گفت که اردیبهشتماه یک افتتاح بزرگ در سراسر کشور برای طرح ملی مسکن خواهیم داشت. اسلامی اظهار داشت: از این جهت نام طرح ساخت مسکن در کشور طرح "اقدام ملی مسکن " نام گذاری شده است که نیازمند فراهم شدن یک عزم ملی در این زمینه هستیم.

ورود اولین محموله واکسن کرونای کره ای

فرودگاه امام خمینی (ره) از ورود واکسن آسترازنکای محصول کره جنوبی با پرواز قطری خبر داد.

فرودگاه امام خمینی (ره) در اطلاعیهای اعلام کرد: اولین محموله واکسن آسترازنکای ارسالی به ایران، شامگاه دوشنبه ۱۶ فروردین وارد این فرودگاه شد.

بر اساس اعلام فرودگاه حضرت امام (ره)، محموله واکسن آسترازنکای ارسالی به ایران، که در شرکت اس. کی. بایوساینس (SK Bioscience) کره جنوبی ساخته شد، شامگاه دوشنبه ۱۶ فروردین در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و در حضور تیمهای فنی سازمان جهانی بهداشت و یونیسف تحویل نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.

جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از کشورهای مشارکت کننده در سازوکار کوواکس، با استفاده از منابع مالی خود، اولین محموله از واکسن کرونای آسترازنکا را به تعداد ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز از طریق کوواکس دریافت کرد.

این محموله با پرواز هواپیمای قطر ایر ویز وارد کشور شد.خاطرنشان میشود ۷ میلیارد دلار از پولهای ایران بابت خرید نفت از کشورمان نزد بانکهای کره جنوبی بلوکه شده است.

ممنوعیت سفرهای زمینی خارجی

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کرد: هیچ تردد و سفر عادی زمینی از مرزهای ۲۵ گانه کشور انجام نمیشود و برخی ترددها به صورت محدود و با شرایط ویژه از برخی از مرزها صورت میگیرد.

جواد هدایتی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت سفرهای زمینی خارجی انجام شده در این ایام، اظهار کرد: در حال حاضر از هیچ مرزی تردد عادی و سفرهای خارجی انجام نمیشود و تنها برخی ترددها به صورت محدود و از بعضی از مرزها صورت میگیرد.

وی افزود: ترددهای محدود از مرزهای زمینی از و به کشورهایی مانند ترکیه، عراق و افغانستان صورت میگیرد که آن هم با شرایط و محدودیتهایی مانند داشتن اقامت یا تابعیت انجام میشود.

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه برخی ترددها نیز با مجوز صورت میگیرد، گفت: روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از مسافران آن هم با شرایط مذکور از مرزهای زمینی کشور عبور میکنند که همه پروتکلهای بهداشتی برای آنها انجام میشود.

اخذ کد رهگیری برای همه معاملات رسمی شد

گروه مسکن: نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ۱۷ فروردین در راستای بررسی طرح جهش تولید مسکن، الزام به اخذ کد رهگیری و ثبت همه معاملات مسکن اعم از «خرید و فروش» و «رهن و اجاره» را به تصویب رساند.

در ماده ۱۹ این طرح آمده: در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن درج کلیه معاملات خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش، رهن و اجاره مسکن در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و اخذ کد رهگیری الزامی است.

در شورای عالی مسکن دولت نهم به ریاست رئیس جمهور وقت، برای اولین بار الزام به درج کد رهگیری در همه معاملات مسکن به تصویب رسید اما با شکایت برخی از شهروندان به دیوان عدالت اداری، این الزام لغو شد.

دومین بار نیز سال گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا، الزام به درج کد رهگیری در همه معاملات مسکن را برای دریافت وام ودیعه مسکن مصوب و به اتحادیه مشاوران املاک ابلاغ کرد. بدیهی است که با اتمام بحران کرونا در کشور، مصوبات ستاد مذکور نیز به خودی خود لغو میشوند. به همین دلیل مصوبه امروز مجلس که بعنوان بخشی از طرح جهش تولید مسکن به تصویب رسید بسیار حائز اهمیت است.

در صورت تأیید مصوبه مجلس در شورای نگهبان، برای نخستین بار است که کد رهگیری معاملات مسکن و سامانه ثبت املاک و مستغلات کشور به رسمیت شناخته میشود.

*چرا بنگاهیها برای اعطای کد رهگیری وجه اضافهتر از کمیسیون خود، طلب میکنند؟

آنچه تا کنون سبب عدم اقبال شهروندان (به خصوص در معاملات رهن و اجاره) به اخذ کد رهگیری بوده، اقدام برخی مشاوران املاک در دریافت رقمی مازاد بر نرخ مصوب کمیسیون از شهروندان است.

این در حالی است که بارها اعلام شده دریافت وجه اضافه از سوی مشاوران املاک بابت ثبت و ارائه کد رهگیری، غیر قانونی است.

حال آنکه ستاد ملی مقابله با کرونا نرخ ۲۵۰ هزار تومانی را به عنوان تعرفه ثبت رسمی معاملات اجاره مسکن جهت وام ودیعه مسکن تعیین کرده بود که به نوعی میتواند دریافت وجه اضافه از سوی مشاوران املاک برای ارائه کد رهگیری به متعاملین (موجر و مستأجر) را به رسمیت بشناسد.

سیاست گذاری برای بازار مسکن دقیقتر خواهد شد

در همین زمینه، مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفت وگو با مهر با استقبال از مصوبه مجلس مبنی بر الزام به درج کد رهگیری، اظهار داشت: این مصوبه چند سال پس از فراگیر شدن کدرهگیری در بازار مسکن کشور به تصویب رسیده و به امنیت سرمایه گذاری در مسکن کمک زیادی میکند؛ چرا که ثبت تک تک معاملات اعم از رهن و اجازه و خرید و فروش در سامانه املاک و مستغلات، کمک شایانی به برنامه ریزی و سیاست گذاری برای بازار مسکن خواهد کرد؛ آمار دقیق از وضعیت بازار مسکن را فقط میتوان با اخذ کد رهگیری محاسبه کرد.

فقط ۶۰ درصد معاملات مسکن کد رهگیری میگیرند

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تنها ۶۰ درصد معاملات مسکن در سامانه املاک و مستغلات ثبت میشود، افزود: ما بارها درخواست کرده بودیم که کد رهگیری باید روی هر پلاک ثبتی قفل شود تا کسی نتواند یک ملک را به بیش از یک نفر بفروشد؛ اما در حال حاضر کد رهگیری روی کد پستی مینشیند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: شفافیت در بازار مسکن با الزامی شدن اخذ کد رهگیری از معاملات مسکن ارتقا مییابد. وی تصریح کرد: با افزایش قدرت کد رهگیری و تصویب الزامی شدن آن در مجلس، میتوانیم از آن به عنوان ابزاری برای اعمال نظارت بیشتر در میان مشاوران املاک استفاده کنیم البته تعاونیهای مسکن و ادارات اوقاف زیر بار اخذ کد رهگیری نمیرفتند؛ اینها مشکلاتی است که از سوی برخی ارگانهای دولتی داریم اما با استفاده از این مصوبه امروز مجلس و همچنین ماده ۲۸ قانون دلالی مسکن، میتوانیم با واحدهای صنفی مشاوران املاک متخلف، به شدت برخورد کرده و حتی آن واحد صنفی را تعطیل کنیم. خسروی در خصوص اینکه برخی مشاوران املاک میگویند در صورتی که کد رهگیری به طرفهای معامله بدهیم، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده هم به تعرفه کمیسیون معامله افزوده میشود، گفت: مالیات بر ارزش افزوده هیچ ارتباطی به کد رهگیری ندارد؛ بلکه شفافیت مالیاتی هم برای مشاوران در پی دارد.