رييس سازمان نهضت سوادآموزي آمار افراد بالاي 6 سال بيسواد در كشور ما را براساس سرشماري نفوس و مسكن در سال 90، 9 ميليون و 719 هزار نفر عنوان كرد و گفت: از اين تعداد 3 ميليون و 400 هزار نفر بين سنين 10 تا 49 سال هستند.باقرزاده موضوع مهمتر از بيسوادي را كم سوادي در جامعه عنوان كرد و افزود: حدود 11 ميليون نفر جمعيت كم سواد در كشور داريم كه در مجموع حدود 20 ميليون نفر بيسواد و كم سواد در كشور ما زندگي مي كنند.
925 هزار تهرانی بیسواد هستند
رييس سازمان نهضت سوادآموزي كشور بيسوادي در استان تهران را 925 هزار نفر بالاي 6 سال عنوان كرد و افزود:در گروه سني 10 تا 49 سال 303 هزار نفر بيسواد در استان تهران داريم كه در شهر تهران اين عدد به 116 هزار نفر مي رسد.به گفته باقرزاده 190 هزار نفر از جمعيت شهرستان هاي استان تهران از سواد برخوردار نيستند.وي كم سواد هاي استان تهران را دوبرابر افراد بيسواد استان دانست و گفت: با جمعيت يك ميليون و 341 هزار كم سواد در استان تهران مواجهيم كه 792 هزار نفر آنها بين سنين 10 تا 49 سال قرار دارند.
60 درصد مجرمان زیر 30 سال تهرانی بیسوادند
اما يكي از نسبت هاي صحيح جامعه شناسي نسبت و تناسب در رابطه بيسوادي و ارتكاب جرم است كه رابطه مستقيم ان در همين آمارهاي آشكار و پنهان سازمان نهضت سوادآموزي كشور عيان شده است. باقرزاده در اين مورد گفته است:80 درصد جرايم استان تهران توسط افراد زير 30 سال انجام مي شود كه 60 درصد آنها بيسوادند. همچنين در پژوهشي توسط شهرداري تهران اعلام شده است كه بين تعداد و شدت تصادف هاي منجر به فوت و ترافيك تهران با ميزان سواد شهروندان رابطه برقرار است و هرچه سواد بالاتر رود رفتار ترافيكي بهتر است. تاجايي كه در اين تحقيق 91 درصد موتورسوارها و 70 درصد عابران فوت شده كم سواد و يا بيسواد اعلام شده است.
بيسوادي 80 درصد اتباع بيگانه در كشور
هم چنين تمام شهرنشيناني كه در تهران ساكن هستند و در اين سرشماري دخيل بوده اند اهل تهران نبوده اند و جزء اتباع بيگانه نيز بوده اند. باقرزاده در اين رابطه با آمار 80 درصدي از بيسوادي اتباع بيگانه گفت:30 درصد از افراد بيسواد ثبت شده در كشور قابل شناسايي نيستند و براي اين كار لازم است دستگاه ها از جمله كميته امداد، بهزيستي، آموزش و پرورش و جهادكشاورزي براي شناسايي افراد تحت حمايت بيسواد همكاري كنند.
همکاریهای مشترک شورایاریها و نهضت سوادآموزی آغاز شد
رييس سازمان نهضت سوادآموزي خسارت بيسوادي را در بخش هاي فردي، اجتماعي، توليدي، سياسي، امنيتي اثرگذار دانست و گفت: براساس گزارش يونسكو اگر مادران به اندازه 3 سال ابتدايي آموزش ببينند نرخ مرگ و مير كودكان كاهش مي يابد.در همين رابطه شوراياري ها نيز به كمك سازمان نهضت سوادآموزي آمدند. جعفری، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تهران، یکی از مشکلات سوادآموزی در تهران را عدم اطلاع دقیق از تعداد بی سوادان هدف آموزشی این سازمان خواند و بیان کرد: با توجه به اینکه اطلاعات مرکز آمار ایران محرمانه است، ما اطلاعی از تعداد بی سوادان محلات تهران نداریم که با کمک شما می توانیم آمار دقیق تعداد آنها را داشته باشیم. جعفری در رابطه با آمار بی سوادان تهرانی نیز بیان کرد: در حال حاضر 116هزار بی سواد مطلق (بین سن 10 تا 49 سال) در تهران داریم که البته متوسط سنشان جوان و بین سنین 20 تا 30سال هستند. وی میانگین سطح تحصیل کشور با توجه به تعداد بی سوادان و سطوح مختلف تحصیلی را 5.7 کلاس خواند و افزود: ما آمادگی داریم افراد علاقمند به تدریس بی سوادان (با مدرک تحصیلی دیپلم به بالا) را در محلات خودتان به ما معرفی کنید تا پس از آموزش های لازم، در این رابطه به عنوان آموزش دهنده جذب کنیم و سطح سواد و علمی کشور را ارتقاء دهیم. در همين راستا بايد گفت تنها شوراياري ها نيستند كه بايد با شناسايي بيسوادان به كمك نهضت سوادآموزي بشتابند، بلكه تمام سازمانها و ارگان ها بايد متوجه خسارات اين معضل اجتماعي باشند، شايد روزي در شهرمان هيچكس نباشد كه از نعمت سواد محروم بماند!