کد خبر: ۳۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۲
معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه ایمیدرو به منظور اکتشاف ۲۰۰ هزار کیلومتر‌مربع از معادن جدید کشور بوده و از دی سال گذشته اکتشاف در ۱۰۰ هزار کیلومتر از این طرح آغاز شده است.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، مهدی کرباسیان در جریان بازدید از شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: ایمیدرو حمایت از فولاد مبارکه و صنایع معدنی را جزو وظایف خود می‌داند.

وی با تاکید بر این مطلب که این مجتمع یک واحد فولادی عظیم بوده که به تنهایی یک درصد تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد، افزود: فولاد مبارکه در زنجیره فولاد نقش پیشتازی را ارتقا داده و اکنون در پروژه 5 میلیون تنی کنسانتره سنگان و پروژه 5 میلیون تنی گندله سنگان برای واحدهای سپیددشت و ورق خودرو چهارمحال و بختیاری سرمایه‌گذاری سنگینی کرده که این تلاش‌ها مایه افتخار هر ایرانی است.

معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت پس از بازدید پروژه‌های توسعه و قسمت‌های مختلف فولاد مبارکه بیان کرد: این مجتمع به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی، به‌دلیل تکمیل نبودن زنجیره تولید قادر به استفاده از تمام ظرفیت خود نبوده، و با کاهش تولید مواجه شده است.

وی گفت: تمام تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت این بوده که با تکمیل زنجیره تولید فولاد، اهداف پیش‌بینی شده صنعت فولاد در برنامه را محقق سازد.

کرباسیان با مهم خواندن توسعه در صنعت فولاد خاطرنشان کرد: پروژه‌های توسعه زیر سقف شرکت فولاد مبارکه نیز نشان دهنده این بوده که این شرکت سهم خود را در توسعه ملی کشور به سرانجام رسانده و می‌رساند، و باید بپذیریم که ایران در حوزه تولید فولاد چندین امتیاز اساسی دارد که باید از آنها استفاده بهینه کنیم، نخست وجود منابع گازی به‌عنوان بزرگ‌ترین ذخایرگازی جهان بوده که این امتیاز بسیار بزرگی محسوب می‌‌شود.

وی افزود: در کنار گاز، وجود معادن متنوع در 68 ماده معدنی بر‌اساس جدول مندلیف نیز یکی دیگر از مزایایی است که ایران دارد، البته در زمینه سنگ آهن نیز جز بزرگ‌ترین کشورهای جهان هستیم، ضمن اینکه تاکنون 7 درصد کشور در 100 سال گذشته از نظر اکتشاف بر روی آن کار شده، آن‌هم به این دلیل که اقتصاد در سایه نفت بوده و سبب شده تا در بخش‌های دیگر کمتر سرمایه‌گذاری شود.

معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: دوم اینکه فعالیت‌های زمین‌‌شناسی و اکتشاف به طور کامل دولتی بوده و در این بخش به‌دلیل ریسک‌پذیری کمتر سرمایه‌گذاری شده، و به یقین در ایران معادن بزرگ و مناسب دیگری از سنگ آهن وجود دارد که تاکنون کشف نشده است.

اکتشاف 200 هزار کیلومتر‌ مربع از معادن جدید کشور

وی با اشاره به برنامه ایمیدرو به منظور اکتشاف 200 هزار کیلومتر‌مربع از معادن جدید کشور بیان کرد: از دی‌ماه سال گذشته انجام اکتشاف در 100 هزار کیلومتر مربع این طرح شروع شده که تا به امروز 80 هزار کیلومتر مربع آن عملیاتی شده و پیش‌بینی ما این است که تا پایان امسال بتوانیم 150 هزار کیلومتر را شروع کرده یا مراحل اجرایی آن را پیش ببریم، که تا آخر سال 1395 بتوانیم آن را انجام دهیم و بعد از طی مراحل ریسک‌پذیر آن بتوانیم از مشارکت بخش خصوصی هم استفاده کنیم، که یکی از بهترین گزینه‌ها شرکت فولاد مبارکه یا زیرمجموعه‌های آن بوده، البته پس از این مرحله به مرور دولت خود را خارج می‌کند.

کرباسیان تصریح کرد: این سیاستی است که ایمیدرو در حال حاضر از آن پیروی می‌کند، و نکته مهمی که باید به آن اشاره شود این است که در برداشت‌های مقدماتی که انجام گرفته، در حوزه‌های سنگان 12 هزار کیلومترمربع، سراوان 15 هزار کیلومترمربع، خراسان جنوبی 10 هزار کیلومترمربع و کرمان 50 هزار کیلومترمربع فعالیت شروع شده که طبق گزارش‌های واصله، چندین معدن بزرگ سنگ آهن داریم.

ضرورت توجه به مزیت اتصال ایران به دریاهای آزاد

وی دسترسی به آب‌های آزاد را مزیت سوم ایران خواند و گفت: نکته مهم دیگر این است که ایران به دریای آزاد وصل بوده، مزیت مهمی که هزینه تمام شده را پائین آورده، و به یقین با برنامه‌ریزی‌های صحیح انجام گرفته احتمال همکاری با برخی از کشورهای همسایه در فرآوری سنگ آهن و صادر کردن آن به سایر نقاط جهان از طریق ایران وجود دارد.

معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت وجود نیروی انسانی متخصص در فولاد مبارکه در شاخه‌های طراحی، مهندسی، اجرا و تعمیرات را که نشان‌دهنده هوش و استعداد ایرانی در کنار دانش و تجربه ذکر و خاطرنشان کرد: همه این عوامل است که بهره‌وری را مضاعف کرده، و توجه به بهره‌وری و نیروی انسانی و استفاده خوب و مناسب از منابع انرژی نکات بسیار اساسی بوده که باید مورد توجه قرارگرفته، و آنچه که ایمیدرو به‌عنوان یک سهامدار شرکت فولاد مبارکه باید انجام دهد، پشتیبانی و حمایت ازاین شرکت بوده تا بتوانیم توسعه فولاد را ادامه دهیم.

وی اظهار کرد: افزایش سرمایه در فولاد مبارکه اصفهان یکی از سودمندترین اقدامات این شرکت بوده، و سود شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه باید به میزان بالایی به سرمایه‌گذاری مجدد برگردد تا با تولید مناسب بتواند قیمت تمام‌‌شده را کاهش دهد، چراکه ما در واحدهای کوچک نمی‌توانیم قیمت تمام‌شده را در مقیاس جهانی مورد رقابت قرار دهیم و رقابت کنیم.

رقبای فولادی بزرگی در کنار فولاد مبارکه هستند

کرباسیان افزود: رقبای فولادی بزرگی در کنار ما در جهان هستند که ما باید با استفاده از امتیازاتی که ذکر شد به نحوی عمل کنیم تا در پروژه‌های ظرفیت بالا قیمت تمام‌شده را کاهش داده و فولاد مبارکه می‌تواند با جمع‌کردن برخی از این چنین شرکت‌ها و حمایت از آنها قیمت تمام‌شده را کاهش دهد، که این مسیر باید ادامه یابد و ما نیز باید از آن حمایت کنیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه حرکت صحیحی که انجام گرفته این بود که فولاد مبارکه، شرکت فولاد هرمزگان را آماده ورود به بازار بورس کرد، و پیشنهاد می‌کنم فولاد مبارکه زمینه ورود سایر شرکت‌های زیرمجموعه خود را نیز در زمان مناسب فراهم کند، چراکه با ورود شرکتها به بازار بورس، مردمی شده و بخش خصوصی حضور پیدا می‌کند، علاوه بر این منابع مالی جدید ایجاد شده و شرکت‌ها از نظر مدیریت بهتر اداره می‌شوند و حمایت از اقتصاد سالم نیز صورت می‌گیرد.

معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت مشکلات کنسانتره و گندله در شاخه‌های حمل و تامین را دغدغه مدیران فولادی خواند و گفت: وجود ظرفیت تولید بیشتر آهن اسفنجی در صورت تامین کنسانتره و گندله در فولاد مبارکه نشان‌دهنده عدم توازن در حوزه آهن اسفنجی به‌صورت جدی است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در چند سال گذشته طرح جامع فولاد اجرایی نشده و در حال‌حاضر در ایمیدرو برنامه‌ ریزی بر این بوده که طرح جامع فولاد نهایی شود، که با اجرای این طرح، حوزه‌های سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی متوازن شده و با شروع طرح توازن، نگرانی‌های فولاد مبارکه نیز حل می‌شود.

کرباسیان در پایان تصریح کرد: فولاد مبارکه یکی از واحدهای اصلی تولید فولاد بوده و خوشبختانه دانش خود را به واحدهای دیگر هم منتقل می‌کند، به هر حال فولاد مبارکه امروز حاصل و حامل تلاش و تجربه مفید و ارزنده‌ای است که باید در اختیار همه قرار گیرد و ایمیدرو در این راه از هیچ کمکی مضایقه نمی‌کند، اگرچه منابع و امکانات محدود بوده اما همه ما باید هم‌افزایی داشته و کمک کنیم تا جمهوری اسلامی ایران از پیچ و خم‌های سخت عبور کند و عقب‌ماندگی‌های قبلی جبران شود.

در این دیدار مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز با اشاره به جایگاه این شرکت اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حال حاضر بزرگترین تولید‌کننده آهن اسفنجی در جهان و دومین شرکت تولید‌کننده فولاد در منطقه بوده که توانسته با تولید بیش از 7 میلیون و 150 هزارتن محصول (درفولاد مبارکه، سبا و هرمزگان) در سال 1392 و نیز تولید 4 میلیون و 330 هزارتن محصول در 7 ماهه سال 1393 رکورد قابل ملاحظه‌ای از خود به جای گذارد.

بهرام سبحانی ارزش فعلی گروه فولاد مبارکه را معادل 220 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: از لحاظ ارزش بازار سال 1391 با دارا بودن سهم یک درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) و سهم 3 درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت است که توانسته بالغ بر 2800 تامین‌کننده خدمات و کالا را در زنجیره تامین شرکت در کنار خود جای دهد، علاوه بر این شرکت فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان یک صنعت مادر، به صورت مستقیم حدود یک هزار کارخانه و کارگاه، و به‌صورت غیر‌مستقیم 3 هزار کارخانه و کارگاه را پوشش می‌دهد.

وی در زمینه آثار اشتغال‌زایی فولاد مبارکه گفت: اشتغال‌‌زایی این شرکت بطور مستقیم در ظرفیت فعلی14 هزارو یک صد نفر و به طور غیرمستقیم 290 هزار نفر را شامل می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: اشتغال مستقیم در ظرفیت فعلی فولاد سبا 913 نفر، و بطور غیرمستقیم از سوی این شرکت برای 19 هزار نفر فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد شده، همچنین در ظرفیت فعلی مجتمع فولاد هرمزگان یک هزار و 196 نفر بطور مستقیم و برای 25 هزار نفر نیز فرصت شغلی غیر مستقیم بوجود آمده است.

وی تصریح کرد: جمع کل اشتغال مستقیم و غیرمستقیم گروه فولاد مبارکه اصفهان بالغ بر351 هزار نفر بوده که در حدود 40 هزار نفر هم در طرح‌های سنگان و طرح‌های چهار محال و بختیاری اضافه می‌شود.

این گزارش حاکی است در حاشیه این نشست دکتر کرباسیان و هیئت همراه از نزدیک از مرکز داده‌های شرکت فولاد مبارکه بازدید کرده و با نحوه انجام فرآیند سیستم‌های داده‌ای دیتا سنتر و نحوه استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی و مدیریتی این شرکت آشنا شدند.

انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر: