به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛"دکتر ... رئیس بیمارستان .... درخواست اطلاع رسانی فوری به مردم ایران را دارد، به اطلاع تمام هموطنان عزیز برسانید که تا اطلاع ثانوی از خوردن خرما با هر نوع مدل جدا خودداری کنید، گروه ترویستی داعش پس از تسلط بر زرادخانههای شیمیایی میکروبی عراق اقدام به آلوده نمودن برخی محصولات و قاچاق آن به داخل خاک ایران کرده است، این محصولات حاوی ماده شیمیایی اکسالات آمونیوم هستند که مستقیماً و به سرعت بر روی سیستم عصیب اثر گذاشته و منجر به فلج شدن و مرگ فرد خواهد شد، تاکنون بیش از 10 مورد به بیمارستان امام رضا ارجاع داده شده است..."
بنا بر گزارش، این شایعات که مدتهاست به صورت گستردهای در گروههای مختلف نرمافزارهای ارتباطی منتشر میشود، به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی هیچگونه پایه علمی ندارد که البته تنها حاصل آن برهم زدن تعادل عرضه و تقاضای بازار محصولی خاص به نفع گروهی خاص است.
البته این پیامهای متنی و تصویری تنها به محصولات وارداتی مانند نارنگی پاکستانی و کرم کشنده آن اختصاص ندارد چرا که شایعهپراکنان در یکی از آخرین مدلهای شایعاتشان به استفاده از واکس سرطانزای سیب برای ماندگاری بیشتر آن و سم چینی گوجهفرنگی برای زودتر رسیدن این محصول به بازار هم اشاره کردهاند.
شاید بخشی از این پیامها با واقعیت مطابقت داشته باشد اما شایعات آن در واقع همان متن اصلی پیامها را تشکیل میدهد که پایه علمی ندارد و میتوان به سرطانزا و خطرناکبودن آنها اشاره کرد.
یحیی ابطالی، معاون فنی سازمان حفظ نباتات در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: مردم نباید با انتشار این پیامها به شایعات دامن بزنند و سبب تشویش بیشتر اذهان شوند. بلکه باید با مراجعه به سایت دستگاههای نظارتی مانند سازمانهای حفظ نباتات،دامپزشکی، غذا و دارو و غیره از واقعیت درباره آخرین وضعیت سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی داخلی و وارداتی مطلع شوند.
وی افزود: به عنوان مثال پیامهایی که از واردات خرمای داعشی آلوده به کشور خبر داده بود هیچ پایه علمی ندارد، چرا که نه تنها طی سالهای اخیر ایران نیازی به واردات این محصول نداشته، بلکه صادرکننده خرما به کشورهای مختلف بوده و حتی اگر قاچاق واردات آن نیز صحت داشته باشد، تنها میتواند در مناطق مرزنشین عرضه شود که البته این موضوع تاکنون گزارش نشده و پایه علمی ندارد.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: البته سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی حفظ سلامت و پایش محصولات کشاورزی داخلی و وارداتی نیست و وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو وظیفه این کار را برعهده دارند.
ابطالی گفت: یکیدیگر از شایعاتی که در فضای مجازی به صورت گستره منتشر شده واکس سیب است؛ به گونهای که در این پیامها این واکس یک ماده شیمیایی سرطانزا معرفی شده و از مردم درخواست شده تا سیب را بدون پوست مصرف کنند.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: واقعیت این است که واکس سیب یک ماده روغنی و معدنی تولیدشده از پارافین است که هیچ مشکلی برای سلامت انسان ایجاد نمیکند و در همه کشورهای دنیا به عنوان مادهای برای افزایش ماندگاری این محصول استفاده میشود.
البته پیرو مسایل مطرح شده در خصوص استفاده از واکس برای سیب در کشور، معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد با توجه به کیفیت مناسب سیب در کشور و شرایط اقلیمی مناسب برای پرورش این محصول که موجب تولید محصول با کیفیت مناسب و مدت ماندگاری بالا میشود، نیازی به استفاده از واکس روی محصول سیب با هدف افزایش ماندگاری نیست.
در صورت ضرورت استفاده از واکس میوه، استفاده از انواع توصیه شده توسط مراجع ذیربط بلامانع است که در این راستا، انواع واکس برای میوههایی مانند پرتقال استفاده شده و موردی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، در صورت مربوط بودن به ایران و صحت موضوع، واکس طبیعی خود میوه سیب است که به صورت طبیعی روی محصول وجود دارد و هیچ ضرری برای انسان ندارد.
همچنین ابطالی در پی مطرح شدن استفاده کشاورزان از نوعی سم چینی خطرناک برای رسیدن گوجهفرنگی نیز اعلام کرد:گرچه این ماده که نوعی هورمون است و در آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان ماده مجاز ثبت شده، اما تا این ماده در ایران شناخته و ثبت نشود، استفاده از آن مجاز نیست.
وی گفت: ترکیبی که برای زودتر رسیدن گوجهفرنگی استفاده میشود "ادفون" بوده که به صورت مایع است و در شرایطی خاص گاز اتیلن ایجاد میکند. این ماده تنها باعث رسیدگی گوجهفرنگی میشود و هیچ مخاطرهای برای سلامت انسان ندارد و مسالهای برای محیط زیست ایجاد نمیکند.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: یکیدیگر از شایعاتی که مطرح شده بود کرم کشنده نارنگی پاکستانی است که در این راستا میتوان گفت در دنیا هیچ بیماری مشترکی بین گیاه و انسان وجود ندارد، بنابراین کرمی که از محصولات کشاورزی مانند نارنگی و سایر میوهجات تغذیه میکنند به هیچ وجه نمیتوانند از بدن انسان تغذیه کرده و برای انسان ایجاد مخاطره کنند.
بنابر این گزارش، گرچه انتشاردهنده این شایعات در فضای مجازی مشخص نیست، اما به گفته کارشناسان تنها حاصل آن برهم زدن تعادل بازار محصولات کشاورزی در شرایطی خاص و تشویش اذهان عمومی مردم به نفع گروهی خاص است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار محصولات کشاورزی باید در این راستا هوشمندانهتر عمل کند و با کمک پلیس فتا به عنوان برقرارکننده امنیت در فضای مجازی با متخلفان برخورد کند.
انتهای پیام/