در بخش راهنمای خرید برای گوشیهای ارزان قیمت، به بحث و بررسی درباره بهترین تلفنهای موجود در بازار که تقریبا قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان دارند، خواهیم پرداخت. مطمئنا تلفنهای زیادی چه هوشمند و چه غیر هوشمند در این بازهی قیمتی وجود دارند، اما راهنمایی که ما به شما خواهیم رساند بر سه عبارت «هوشمند بودن»، «بهترین بودن» و «ارزان بودن» تکیه دارد. در ادامه، تلفنهای هوشمندی را به شما معرفی خواهیم کرد که از نظر زومیت در رنج محصولات ارزان قیمت، بهترین هستند و انتخابهای بهتری نسبت به تلفنهای موجود دیگر به حساب میآیند.
این راهنما برای خریدارانی توصیه میشود که در آبان ماه یا اوایل آذر ماه قصد خرید تلفنی هوشمند و البته ارزان قیمت را دارند. تلفنهایی که نام خواهیم برد ترتیب و اولویتی ندارند و همگی انتخابهای خوبی به حساب میآیند، اما برای راهنمایی بیشتر در بخش مربوط به هر تلفن برتریهای آن دستگاه را نسبت به باقی گوشیهای موجود در لیست ذکر میکنیم تا راحتتر درباره مشخصات فنی و دیگر موضوعات تصمیم بگیرد و تنها بحث سلیقه و ترجیح شما باقی بماند. در ادامه با ما همراه باشید تا ۸ تلفن برتر ارزان قیمت را همراه با قیمت روز آنها به شما معرفی کنیم.
این راهنمای خرید هر ماه و براساس تغییرات قیمت و عرضهی محصولات جدید به بازار کشور بروز خواهد شد.
نکاتی که پیش از خرید تلفن هوشمند باید به آنها دقت کنید:
۱. صفحه نمایش یکی از تاثیرگذارترین بخشهای هر تلفن هوشمند است، هرچه صفحه نمایش در تلفن مورد نظر شما، تصویر با کیفیتتری ارائه کند، استفاده از آن لذتبخشتر میشود. در تلفنهای انتخاب شده در این لیست سعی کردهایم مواردی را گرد آوریم که از صفحهنمایشهای IPS LCD یا AMOLED بهره میبرند. با این حال نمیتوان از تلفنهای ارزان قیمت انتظار صفحه نمایشهای بسیار خوب را داشت.
۲. ابعاد و وزن در تجربهی کاربری تاثیری زیادی دارند، سعی کنید تلفن مورد نظر شما تا جای ممکن سبک و تا حد معقولی باریک باشد.
۳. کیفیت ساخت اکثر تلفنهای میان رده و ارزان قیمت چندان مناسب نیست؛ با این حال سعی کردیم در این لیست تلفنهایی را قرار دهیم که از بدنهی با کیفیتتری بهره میبرند.
۴. دوربین اکثر تلفنهای هوشمند انتخاب شده در این راهنما چندان مناسب نیست اما براساس تجربهی ما هواوی در Honor 3C بهتر از باقی برندها عمل کرده است.
۵. تلفنهای میانرده و ارزان قیمت کمتر از نظر نرمافزاری مورد توجه تولیدکنندگان قرار میگیرند. این تلفنها معمولا یا بستههای بروز رسانی به نسخههای جدید سیستمعامل مربوطه را دریافت نمیکنند، یا اگر دریافت کنند این کار به مراتب دیرتر از تلفنهای پرچمدار انجام میشود. از این رو سعی کنید تلفنی که انتخاب میکنید نسخهی جدیدتر از اندروید یا ویندوز فون را داشته باشد.
۶.سعی کنید پیش از انتخاب هر کدام از این تلفنها یکبار آنها را از نزدیک دست بگیرید و موردی را انتخاب کنید که به سلیقهی شما بیشتر نزدیک است.
اکسپریا M دو سیمکارت نمایندهای شایسته از سونی در بخش گوشیهای ارزان قیمت است. اگر به سخت افزار خوب در کنار باتری با شارژ دهی مناسب اهمیت میدهید، اکسپریا M با قیمتی مناسب هر دو را برای شما به ارمغان میآورد. مقدار حافظه داخلی این دستگاه کم است که با اضافه کردن کارت حافظه جانبی میکرو SD قادر به افزایش آن خواهید بود.
تلفن میان رده بسیار خوبی که الجی تولید کرده، میتواند تمام نیازهای شما از یک گوشی هوشمند را برآورده کند. پردازنده ۴ هستهای و حافظه رم یک گیگابایتی، اندروید نسخه ۴.۴ را بسیار روان اجرا میکند و هیچگاه متوجه کندی یا لگ نخواهید شد. ال جی در این تلفن از دو تکنولوژی خاص استفاده کرده که Smart Screen و Smart Video نام دارند. اسمارت اسکرین، در زمان تشخیص چهره شما اجازه خاموش شدن صفحه نمایش را نمیدهد و اسمارت ویدیو، در صورت تشخیص ندادن چهره شما ویدیو در حال پخش را متوقف میکند. اگر طرفدار ویژگیهای نرمافزاری جالب و سختافزاری قدرتمند هستید، ال ۹۰ الجی هر دو را با هم در اختیار شما میگذارد.
طرفداران صفحه نمایش بزرگ ۵ اینچی که قصد ندارند، پول زیادی خرج کنند حتما از وجود تلفنی همچون Honor C3 هواوی بسیار خوشحال خواهند شد. هواوی را شرکتی با تلفنهایی که قیمتی کاملا مقرون به صرفه دارد، میشناسیم. این تلفن با مشخصاتی مانند ۴ هسته پردازشی، دو گیگابایت حافظه رم و دوربین خوب ۸ مگاپیکسل در مقابل این قیمت عالی هیچ حرفی برای خریدار باقی نمیگذارد. شاید سخت گیرترین شخص تنها بتواند به نبود نور پس زمینه دکمههای لمسی پایین گوشی ایراد بگیرد. هم ردههای این تلفن با این قیمت معمولا به حافظه رم پایینتر، دوربین و رزولوشن صفحه نمایش کمتر تجهیز شدهاند.
دیزایر ۵۱۶ میان ردهای قابل احترام از شرکت اچ تی سی است. این تلفن نیز همچون Honor C3 از یک صفحه نمایش بزرگ ۵ اینچ بهره میبرد که باز هم برای خریداران دوست دار صفحه نمایشِ بزرگ، گزینهای مناسب به حساب میآید. با قیمتی معقول میتوانید این تلفن خوب را از بازار تهیه کنید و لذت کار کردن با گوشیهای اچ تی سی را نصیب خود کنید. رابط کاربری سنس ۵.۱ و اندروید ۴.۲ آبنبات ژلهای که به زودی به اندروید ۴.۴ کیت کت بروز خواهد شد. اگر دوربین برای شما ملاک مهمتری محسوب میشود، شاید تلفن هواوی گزینهای مناسبتر باشد.
پلتفرم ویندوزفون چند وقتی است که در ایران جای خود را باز کرده و مشتریان زیادی پیدا کرده است. اگر دوستدار این پلتفرم هستید و میتوانید با کمبود در بخش نرم افزار این پلتفرم در مقابل اندروید کنار بیایید، لومیا ۶۳۰ انتخاب شایستهای است. اندازه صفحه نمایش ۴.۵ اینچ، دوربین خوب و متوسط ۵.۰ مگاپیکسل و پردازنده ۴ هستهای همگی نوید تجربهای عالی از ویندوزفون نسخه ۸.۱ را با قیمتی متعادل میدهند. درست است که حافظه رم این دستگاه نصف دیگر تلفنهای اندرویدی این لیست است، اما این دستگاه به هیچ وجه لگ و تاخیری در اجرای برنامهها نخواهد داشت. مهمترین ضعف این تلفن در مقابل دیگر دستگاههای لیست ما، نداشتن فلاش برای دوربین، عدم وجود دوربین جلویی و مجهز نبودن به سنسور نزدیکی است.
سومین نسل از سری Ace سامسونگ اینبار با پیشرفتهترین مشخصات نسبت به نسلهای قبل خود آماده فروش است. در این رنج قیمت، نسل سوم Ace انتخابی وسوسه انگیز است. زبان طراحی آشنای سامسونگ، دوربین ۵ مگاپیکسل و پردازنده دو هستهای خوب از جمله مشخصات شاخص این تلفن به حساب میآیند. اگر به تلفنهای ساخت سامسونگ علاقه دارید، گلکسی Ace 3 در کنار گلکسی اس ۳ مینی بهترین گزینههای موجود با قیمتی ارزان هستند. نقطه ضعف این گوشی مقدار حافظه کم داخلی و عدم وجود سنسور نور محیط برای تنظیم روشنایی دستگاه است.
همانطور که مطلع هستید شرکت سامسونگ تلفنهای زیادی تولید میکند و بخش میان رده و ارزان قیمت تلفنهای هوشمند نیز پر از تلفنهای سامسونگ هستند. اما دو گزینه نسبتا خوب برای خریداران گوشیهای سامسونگ گلکسی Ace 3 و نسخه مینی پرچمدار نسل سوم سری S این شرکت است. این تلفن برادر کوچکتر گلکسی S3 است که با مشخصاتی مناسب و قیمتی مقرون به صرفه هنوز در بازار موجود است. طراحی این تلفن میتواند گزینهای بسیار خوب برای خانمها باشد. سامسونگ به همین منظور نسخهای مخصوص بانوان نیز از این تلفن ساخته است که با همین قیمت قابل تهیه است.