به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، با توجه به تنوع در کاربرد مس در صنایع مختلف، این فلز همواره جزو یکی از فلزات با اهمیت بهشمار رفته و با توجه به اینکه ایران از معادن مس با پتانسیل خوبی برخوردار است، سرمایهگذاریهای خوبی در این زمینه صورت گرفته که از جمله میتوان به طرح توسعه تغلیظ مس سونگون اشاره کرد.
این پروژه با ظرفیت تولید 150 هزار تن کنستانتره و با هدف گسترش تولید مس و افزایش ارزآوری پس از گذشت 55 ماه، ابتدای هفته با حضور با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره برداری رسید.
این پروژه که عملیات اجرایی آن از اردیبهشت 1389 آغاز شده است، پس از چهار سال افتتاح شد و اکنون ظرفیت تولید 150 هزار تن کنسانتره 25 درصدی مس را دارد.
اگرچه در حال حاضر به دلیل تحریمها این ماده برای بهرهبرداری به کارخانه مس سرچشمه منتقل میشود اما با توجه به قرارگیری این واحد در نزدیکی مرز آذربایجان و ارمنستان امکان صادرات آن نیز وجود دارد.
مجری این پروژه قرارگاه خاتمالانبیاء بوده که با همکاری دانمارکیها به بهرهبرداری رسیده است و با افتتاح این پروژه تا پایان سال به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور 150 هزار تن افزوده خواهد شد.
میزان سرمایهگذاری ارزی و ریالی این پروژه به ترتیب 95 میلیون یورو و 2470 میلیارد ریال است. همچنین تا کنون فعالت فاز اول مس سونگون با سرمایهگذاری 650 میلیارد تومانی آغاز شده و 1030 میلیارد تومان در بخش های مختلف این پروژه سرمایه گذاری شده است.
به طور کلی با آغاز به کار این پروژه ظرفیت تولید کنسانتره مجتمع مس سونگون تا دو برابر افزایش می یابد چرا که فاز دوم این پروژه ظرفیت تولید کنسانتره را از 150 هزار تن به 300 هزار تن افزایش میدهد و این امر رخدادی بزرگ در صنعت مس و همچنین حل مشکلات این بخش است.
کارخانه تغلیظ مس سونگون در فاز دوم با ظرفیت سالانه هفت میلیون تن خوراک با عیار 0.66 درصد مس، 150 هزار تن کنسانتره مس با عیار 26 درصد تولید خواهد کرد.
همچنین طبق گفته احمد مرادعلیزاده - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران - این پروژه برای 200 نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند.
از سوی دیگر در حالی که وی از همکاری شرکت دانمارکی برای احداث این کارخانه خبر میدهد، حسین سقفی - مدیر پروژه تغلیظ مس سونگون - در حاشیه مراسم افتتاح این پروژه به ایسنا گفت: همکاری دانمارکیها به دلیل نداشتن تجربه و سواد کافی در این حوزه مطلوب نبوده اما با همکاری مهندسان ایرانی، امور کارخانه علی رغم وجود مشکلات به خوبی پیش رفت و هم اکنون با افتتاح این پروژه شاهد محصول نهایی باظرفیت و عیار بالا هستیم.
به گفته وی این کارخانه به سه سال زمان برای بهرهبردای کامل نیاز دارد اما با این حال پیش بینی می شود تا پایان سال جاری به ظرفیت کامل دست یابیم.
به گزارش ایسنا، مجتمع مس سونگون در ناحیه کوهستانی با تنوع زیستی عالی در آذربایجان شرقی واقع شده است. این مجتمع در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی تبریز و ۲۵ کیلومتری شهرستان ورزقان و در همسایگی جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار دارد که انتظار میرود با احداث فاز دوم این کارخانه میزان تولید و ارز آوری در این صنعت دو برابر شود.