به گزارش تجارت آنلاین و به نقل از فارس، پس از تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مسئولان هم درصدد تحقق این مهم برآمدند، دولت قبل برنامههایی را در دستور کار قرار داده بود و این دولت هم تاکنون فعالیتهایی داشته است اما هنوز محقق شدن این اصل اقتصادی، ملموس نیست.
عملکرد ضعیف دولت و مجلس در حوزه اقتصاد مقاومتی
فرمانده سپاه کربلای مازندران، در این راستا گامهای زیادی از طریق برنامههای بسیج برداشته است، وی از عملکرد دستگاه اجرایی و نمایندگان مازندران گلهمند است.
محمدحسین بابایی در نمایشگاه اقتصاد مقاومتی بسیجیان مازندران در گفتوگو با خبرنگار فارس با انتقاد از عملکرد ضعیف دولت و مجلس در حوزه اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: زمانی که استاندار مازندران از این نمایشگاه بازدید کرد، از مشاهده توانمندی بسیجیان در حوزه اقتصاد مقاومتی به وجد آمد و در جمع خبرنگاران، قولهای مساعدی را در کمک به سپاه برای توسعه طرحهای اقتصاد مقاومتی داد.
وی افزود: در اقتصاد مقاومتی باید به تولید داخل توجه کرد اما در حال حاضر توجهی به تولید داخل نمیشود و بیشتر به واردات مشغولیم، با توجه به نظر رهبری و ضرورت بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، باید اتکا به نفت کاهش یابد اما همچنان بهجای روی آوردن به تولید، اتکای ما به نفت است.
این مسئول با بیان اینکه قوانین دست و پاگیر مانع توسعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: انتظار میرود موارد قانونی و اجرایی مبانی اقتصاد مقاومتی توسط نمایندگان شناسایی و به وسیله طرحی به مجلس ارائه شود یا لایحهای برای مطرح شدن در مجلس توسط دولت تدوین شود اما هیچ یک از این موارد توسط مجلس و دولت انجام نشده است.
مناسب نبودن نسبت بودجهای
نماینده قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در گفتوگو با خبرنگار فارس بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی همه در جهت تقویت تولید داخل، کوشش کنیم، این به معنی استفاده نکردن از تولیدات خارجی نیست بلکه افزایش توانمندی تولید داخل است تا به صادرات دست یابیم.
سید هادی حسینی با اشاره به اینکه مجلس و دولت نسبت به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی غافل نیستند، افزود: در این راستا یکی از کارهای مهمی که انجام شده، فرآوری در معادن بوده، همچنین در طول دو سال گذشته، مجلس به اندازه 20 سال در حوزه زمینشناسی و اکتشاف فعالیت کرده و این نشان از غفلت نکردن مجلس از اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
این نماینده بیان کرد: قیمت ماده پتروشیمی، مانند خوراک گاز 1.3 سنت بوده که توسط مجلس به 13 سنت رسید و سبب شد صنایع فرادستی و پاییندستی صنعت پتروشیمی وارد عمل شوند، همچنین 10 میلیارد تومان بدهی این صنعت در حوزه سوخت خوراک گاز پرداخت شد.
حسینی در مورد فعالیت مجلس در حوزه کشاورزی، گفت: سال گذشته در مازندران یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی زهکشی شد که امسال سبب سهبار کاشت این اراضی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا 400 هکتار از اراضی کشاورزی شمال کشور را در دستور کار این سیاست قرار دادیم.
نماینده قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی، یادآور شد: آنچه که سبب تحقق نیافتن مناسب سیاستهای اقتصاد مقاومتی میشود، نسبت بودجهای امسال است، یعنی 20 درصد کشور صرف عمران و 80 درصد آن به کارکنان دولت اختصاص یافته است.
حسینی گفت: باید بهدنبال کوچک کردن دولت بود تا تمایل جامعه به مشاغل اداری کم شود و فرهنگ ترغیب مردم به تولید در کشور نهادینه شود.
باید به تولید داخل توجه کرد
نماینده ساری و میاندورود، در گفتوگو با خبرنگار فارس، در تعریفی از اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی باید به تولید داخل توجه کرد و اقتصاد باید به سمتی برود که روی پای خود بایستیم.
سید رمضان شجاعی کیاسری ضمن تأکید بر توجه دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بودجهای که برای سال بعد به مجلس، افزود: مجلس این موضوع را در راستای تنظیم اقتصاد مقاومتی در دستور کار دارد.
شجاعی با اشاره به ردیفهای بودجهای کشور تصریح کرد: مشاهده میشود که این ردیفها در راستای حمایت از تولیدات داخل و حمایت از مصرفکنندههای داخلی است که موجب ایجاد زمینههای رشد اقتصاد مقاومتی میشود.
حرفی از اقتصاد مقاومتی در مازندران زده نمیشود
نماینده ولیفقیه در مازندران در گفتوگو با خبرنگار فارس، درباره فعالیت مسئولان مازندرانی در حوزه اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: تا بهحال گزارشی از مسئولان استان در مورد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه نشده است، شاید در گذشته حرفهایی وجود داشت اما دیگر حرفی از آن هم زده نمیشود.
آیتالله نورالله طبرسی افزود: ما باید روی پای خودمان بایستیم تا حیات داشته باشیم، زمانی که دنیا یکطرف و ما طرف دیگر قرار داریم، باید قدرت رویارویی را داشته باشیم.
نماینده ولیفقیه در مازندران، خاطرنشان کرد: زمانی که امید کشورهای اسلامی به ما است، پس باید بدانیم تبعیت از رهبری تنها راه برونرفت از مشکلات است.
طبرسی بیان کرد: مسئولان باید کلام رهبری را عملیاتی کنند، نه اینکه صرفاً دم از ولایت بزنند.
وی با بیان اینکه تا بهحال مشاهده نکردم که مسئولان اجرایی استان در حوزه اقتصاد مقاومتی جلسه خاصی داشته باشند، یادآور شد: فقط برای مناسبتهایی که بهنفع آنهاست، برنامههای خاص میگیرند، آن را تیتر میکنند و از ضعفهایشان سخنی به میان نمیآورند.
نماینده ولیفقیه در مازندران با عنوان اینکه سخنرانیهای زیادی در نماز جمعه و محافل مبنی بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی داشتهام، گفت: در همین راستا به استاندار مازندران، پیشنهاد دادم که ستادی از بانک، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشکیل شود، جلسات تشکیل شد اما بعد از برگزاری چند جلسه، همه چیز رها شد.
به گزارش فارس، با توجه به اظهارات مسئولان، مردم باید قضاوت کنند که چالشها و موانع پیشرو در اجرایی نشدن سیاستهای رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی چه مواردی است و مسئولان چه اقداماتی باید در این زمینه انجام دهند.