کد خبر: ۱۴۷۶۵
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱
به طور متوسط می‌توانیم مصرف تجهیزات پزشکی در کشور را برابر دو میلیارد دلار در نظر بگیریم که به این ترتیب 37 درصد از نیاز بازار توسط واردات تامین‌ می‌شود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات صنعتی با بیان اینکه مشکلی از جهت زیرساخت برای تامین نیاز کشور نداریم، گفت: بیش از 37 درصد تجهیزات پزشکی در کشور وارداتی هستند. تجهیزات تصویربرداری مثل سی تی اسکن، ام آر آی، رادیولوژی پیشرفته و ... صرفا وارداتی هستند.
 
رضا کمپانیبا اشاره به واردات 750 میلیون دلاری تجهیزات پزشکی در سال گذشته اظهار کرد: به طور متوسط می‌توانیم مصرف تجهیزات پزشکی در کشور را برابر دو میلیارد دلار در نظر بگیریم که به این ترتیب 37 درصد از نیاز بازار توسط واردات تامین‌ می‌شود.
 
وی ادامه داد: البته این موضوع جای خوشحالی دارد، چراکه اگر قرار بود مابقی این مقدار نیز وارد شود با مشکلات زیادی مواجه می‌شدیم.
 
دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات صنعتی با اشاره به برخی تجهیزات پزشکی که صرفا به کشور وارد می‌شوند، گفت: تجهیزات تصویربرداری مثل سی تی اسکن، ام آر آی، رادیولوژی پیشرفته و ... را از خارج به کشور وارد می‌کنیم و کماکان تکنولوژی تولید این‌ دستگاه‌ها در کشور وجود ندارد.
 
وی با بیان اینکه البته برخی دیگر از تجهیزات به صورت محدود در ایران تولید می‌شوند، اظهار کرد: برای مثال در زمینه دستگاه الکترو شوک و بنتیلاتور تنفس نیز کارهایی در کشور انجام شده است.
 
دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان اینکه واردات تجهیزات پزشکی نباید به صورت کامل انجام شود، گفت: خواسته ما این است که این واردات همراه با انتقال تکنولوژی و تفاهم و همکاری بین دو طرف باشد. این موضوع سبب می‌شود که تولیدکنندگان داخلی در عرصه تولیدات نیز درگیر شوند و سهمی از بومی سازی این کالاها داشته باشند.
 
کمپانی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی برای تهیه هیچ کدام از تجهیزات پزشکی نداریم، گفت: تحریم‌ها هیچگاه تجهیزات پزشکی و دارویی را به طور مستقیم شامل نشده است، بلکه مشکل ما از آن جایی شروع شد که برای انتقالات بانکی به مشکل خوردیم و همین امر موجب بالا رفتن قیمت‌ها شد.
 
وی یکی از مواردی که در این حوزه در معرض خطر زیادی قرار دارد را تجهیزات مصرفی پزشکی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر چین این کالاها را با تیراژ انبوه تولید می‌کند و همین امر باعث کاهش قیمت تمام شده برای آن‌ها می‌شود. این در حالی است که حجم تیراژ ما در مقایسه با چین بسیار بالاست و افزایش هزینه‌های سربار و قیمت تمام شده را به دنبال دارد که در نهایت این موارد قدرت رقابت را از تولید داخلی می‌گیرد.
 
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در حال حاضر بیش از یک سوم از نیاز بازار این تجهیزات از طریق واردات تامین می‌شود.
 
وی با بیان اینکه تولیدات ایران در زمینه این تجهیزات براساس سیاست‌های دانش بنیان و دارای فناوری‌های "های تک" است، اظهار کرد: استفاده از مسیرهای دانش بنیان و تولیدات های تک معمولا از ارزش افزوده بسیار بالایی برخوردار است، چراکه معمولا دارای مواد اولیه ارزان و قیمت نهایی بالا هستنند که بسیار به صرفه است؛ بنابراین می‌توان تجهیزات پزشکی را یک صنعت پربازده دانست.
 
کمپانی با بیان اینکه برای تامین نیاز کل کشور به تجهیزات پزشکی مشکل زیر ساختی نداریم، گفت: موضوع اصلی حمایت از تولید داخل است که باید ببینیم وزارت بهداشت تا چه اندازه از این موضوع حمایت می‌کند و سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد.
 
وی با بیان اینکه قانون، مصرف کننده را به توجه به تولیدات داخلی موظف کرده است، افزود: در عین حال وظیفه وزارت بهداشت تقویت تولید داخل نیست، بلکه وظیفه آن‌ها تهیه اجناس با کیفیت و با مناسب‌ترین قیمت است.
 
دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات صنعتی گفت: اگر بتوانیم کالاهایی را تولید کنیم که توان صادراتی هم داشته باشند، می‌توانیم قیمت تمام شده را کاهش دهیم و سرمایه‌گذاری در این بخش جذاب‌تر می‌شود.
برچسب ها: تجهیزات ، پزشکی ، واردات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار